Diş Hekimliği fakültesi işçileri için TİS imzalandı

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ile Öz Sağ­lık İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si bün­ye­sin­de görev yapan iş­çi­ler adına Toplu İş Söz­leş­me­si im­za­lan­dı.

Güncel Haberler 13.07.2023 09:13:00 0
Diş Hekimliği fakültesi işçileri için TİS imzalandı

 Öz Sağ­lık İş Sen­di­ka­sı Genel Baş­ka­nı Dev­let Sert ile Üni­ver­si­te Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Zey­nep Yeşil ve Fa­kül­te Sek­re­te­ri Hakan Yük­sel ta­ra­fın­dan im­za­lan toplu iş söz­leş­me­si için Üni­ver­si­te Se­na­to Sa­lo­nu’nda bir tören dü­zen­len­di.
Tö­ren­de ko­nu­şan Sen­di­ka Genel Baş­ka­nı Dev­let Sert, im­za­la­nan toplu iş söz­leş­me­si­nin sağ­lık iş­çi­le­ri­ne ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­ler­ken, KÇP’ye uyum­lu hale ge­ti­ri­len söz­leş­me ile ka­za­nım­la­rın ço­ğun­da artış ya­şan­dı­ğı­na da dik­kat çekti.
Sert, üni­ver­si­te yö­ne­ti­mi­nin ça­lı­şan­la­rı­nı ek­se­ne alan yak­la­şım­la­rın­dan do­la­yı ken­di­le­ri­ne te­şek­kür etti.
Öz Sağ­lık İş Sen­di­ka­sı ile Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ara­sın­da im­za­la­nan toplu iş söz­leş­me­si ile söz­leş­me­nin yü­rür­lük sü­re­si de­ğiş­ti­ril­di ve KÇP’ye uyum­lu hale ge­ti­ril­di.
Yine söz­leş­me ile ik­ra­mi­ye­ler 60 güne çı­kar­ken, mali hak­la­ra eş, çocuk ve ya­ka­cak yar­dı­mı ek­len­di, hiz­met zammı 35 TL ola­rak be­lir­len­di.
İmza­la­nan toplu iş söz­leş­me­si ile Ra­ma­zan Bay­ra­mı için 500 TL, Kur­ban Bay­ra­mı için 1000 TL bay­ram yar­dı­mı alın­dı, mali hak­la­rın yanı sıra pek çok sos­yal hakta da iyi­leş­tir­me ya­şan­dı.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °