Tarih: 21.11.2023 09:57

DİŞ TEDAVİLERİNDE DİGİTAL TEKNOLOJİNİN GÜCÜ

Facebook Twitter Linked-in

 Di­gi­tal Diş­Te­da­vi­si Ha­yal­le­ri, Ger­çe­ğe Dö­nüş­tü­rür. Yeni mi­len­yum­da,di­ji­tal tek­no­lo­ji­ler hem özel, hem de iş ha­ya­tı­mı­za yeni fır­sat­lar ve kon­for sun­ma­ya baş­la­dı. Tek­no­lo­ji diş he­kim­li­ği ala­nı­na da, di­ji­tal diş te­da­vi­le­ri­nin ge­liş­me­si ile yan­sı­dı. Doç. Dr. İlhan Metin Dağ­su­yu, diş he­kim­li­ği tek­no­lo­ji­sin­de­ki iler­le­me­ler, teş­hi­si hızlı ve kolay bir hale ge­ti­rir­ken, te­da­vi­le­rin ge­le­nek­sel yön­tem­ler­le kı­yas­lan­dı­ğın­da daha ve­rim­li ve hata payı az plan­lan­ma­sı­nı sağ­lı­yor dedi. Di­gi­tal diş­he­kim­li­ği uy­gu­la­ma­la­rı aynı za­man­da ran­de­vu sa­yı­sı­nı, hem de kli­nik­te­ki her bir se­an­sın sü­re­si­ni azal­tı­yor.
İleri di­gi­tal yön­tem­ler kul­la­nı­la­rak ger­çek­leş­ti­ri­len te­da­vi­ler son de­re­ce es­te­tik ve doğal so­nuç­la­rı ile has­ta­la­rın sağ­lık­la ve öz­gür­ce gü­lüm­se­me­le­ri­ne fır­sat ta­nı­yor.
Özel­lik­le yurt­dı­şın­dan diş te­da­vi­si için gelen has­ta­la­ra, te­da­vi sü­re­le­ri­nin kı­sa­lı­ğı ve hata pa­yı­nın az­lı­ğı se­be­bi ile daha kon­for­lu so­nuç­lar sağ­lı­yor. Doç.Dr.İlhan Metin Dağ­su­yu, te­da­vi bi­ti­mi son­ra­sı kalan gün­ler de has­ta­la­ra, ta­ri­hi ve coğ­ra­fi özel­lik­le­ri se­be­biy­le ge­zi­lecek sa­yı­sız yere sahip olan İstan­bul’da kal­dık­la­rı süre için­de hem tatil hem te­da­vi de­ne­yi­mi­ni bir arada sun­du­ğu­nu açık­la­dı.
Di­gi­tal diş te­da­vi yön­te­mi uy­gu­lan­dı­ğın­da, has­ta­dan ağız içi ta­ra­yı­cı ile ölçü alı­nı­yor. Bu tek­nik, ge­le­nek­sel yön­tem olan kaşık yön­te­min­den çok daha az has­ta­yı ra­hat­sız edi­yor. Ölçü alımı sı­ra­sın­da olu­şan mide bu­lan­tı­sı­nı or­ta­dan kal­dı­rı­yor. Aynı za­man­da çok daha doğru ağız öl­çü­sü­nün alın­ma­sı­na sebep olu­yor. Ağız içi ta­ra­yı­cı ile ölçü alın­dık­tan sonra, üç bo­yut­lu ta­sa­rım ya­zı­lım­la­rı ile has­ta­nın yüz ka­rak­te­ris­tik­le­ri dik­ka­te alı­na­rak üre­ti­len Mock-up uy­gu­la­ma­sı ile daha te­da­vi­ye baş­la­ma­dan ken­di­si için ya­pı­lan gülüş ta­sa­rı­mı­nı has­ta­lar ağ­zın­da de­ne­ye­bi­li­yor ve de­ği­şik­lik talep ede­bi­li­yor. Hekim de ta­sa­rı­mı hem es­te­tik, hem de tek­nik kri­ter­ler açı­sın­dan ger­çek ağız or­ta­mın­da de­ğer­len­dir­me im­ka­nı bul­muş olu­yor. Doç.​ Dr.​ Dağ­su­yu, sağ­lık tu­riz­mi ile gelen has­ta­la­rı­mı­zın diş te­da­vi­le­ri­ni, di­gi­tal tek­no­lo­ji kul­la­na­rak ger­çek­leş­ti­rir­ken daha kısa sü­re­de, daha es­te­tik ve sağ­lık­la gü­lüm­se­yen mem­nun hasta sa­yı­sı­nın gün geç­tik­çe art­tı­ğı­nı pay­laş­tı.
            Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —