DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Sendika Genel Başkanı Seyit Aslan Son Süreçte Yaşanan Kadro Sorunu ve Mevsimlik Çaykur İşçilerinin Kadro Talebi Hakkı Açıklamalarda bulundu

Çay­kur iş­çi­le­ri­nin bek­len­ti­le­ri­ne ve kadro ta­le­bi­ne olum­suz yanıt ver­miş oldu dedi.

Güncel Haberler 8.12.2022 10:32:00 0
DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Sendika Genel Başkanı Seyit Aslan Son Süreçte Yaşanan Kadro Sorunu ve Mevsimlik Çaykur İşçilerinin Kadro Talebi Hakkı Açıklamalarda bulundu

 DİSK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi ve Sen­di­ka Genel Baş­ka­nı Seyit Aslan, Gün­ler­dir, haf­ta­lar­dır, ay­lar­dır ka­mu­da mev­sim­lik, ge­çi­ci ve söz­leş­me­li iş­çi­li­ği kal­dı­ra­ca­ğız, bi­ti­re­ce­ğiz diyen ik­ti­dar bir kez daha Çay­kur iş­çi­le­ri­nin bek­len­ti­le­ri­ne ve kadro ta­le­bi­ne olum­suz yanıt ver­miş oldu dedi.
 DİSK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi ve Sen­di­ka Genel Baş­ka­nı Seyit Aslan yap­tı­ğı açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer verdi.
ASLAN, Mev­sim­lik ça­lı­şan ve mev­sim­lik ya­şa­mak zo­run­da kalan Çay­kur iş­çi­le­ri­ni kadro ta­le­bi­ne yanıt ver­me­yen İkti­dar ve Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­kan­lı­ğı’na, iş­çi­le­rin tüm ta­lep­le­ri­ni kar­şı­la­mış, ka­mu­da mev­sim­lik, ge­çi­ci, ta­şe­ron ve söz­leş­me­li tüm iş­çi­ler kad­ro­ya alın­mış gibi pro­pa­gan­da ya­pıl­mak­ta­dır.
Halen ka­mu­da, söz­leş­me­li, ge­çi­ci, mev­sim­lik ve ta­şe­ron sta­tü­sün­de ça­lı­şan yüz­bin­ler­ce işçi ol­du­ğu­nu bi­li­nen bir ger­çek­tir.
So­run­la­rı ve kadro ta­le­bi olan mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­le­ri­nin so­run­la­rı or­ta­da du­ru­yor, mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­le­ri­nin ya­ra­sı­nı iyi­leş­tir­mek bir yana pan­su­man bile ya­pıl­ma­mış­tır, yara ka­na­ma­ya devam et­mek­te­dir.
Mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­si­nin kadro ta­le­bi ve mü­ca­de­le­si yal­nız de­ğil­dir.
Bu­ra­dan bir kez daha ilan edi­yo­ruz, sen­di­ka ola­rak tüm gü­cü­müz ve im­kân­la­rı­mız­la kadro hak­kı­nın elde edi­lin­ce­ye kadar mü­ca­de­le­mi­zi mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­ler­le bir­lik­te sür­dü­re­ce­ğiz.
Yüz­bin­ler­ce iş­çi­yi kad­ro­ya alı­yo­ruz, di­yen­ler söz ko­nu­su onbin Çay­ku­ru iş­çi­si olun­ca ne­den­se gör­me­mez­lik­ten, duy­ma­maz­lık­tan ge­li­yor­lar.
Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü, Ba­kan­lık, Çay­kur­da söz­leş­me im­za­la­yıp ama iş­çi­nin tek bir so­ru­nu­nu çöz­me­yen sen­di­ka iş­çi­le­rin ta­lep­le­ri­ni gör­mü­yor, duy­mu­yor,işit­mi­yor.
Açlık sı­nı­rı­nın sekiz bin lira, yok­sul­luk sı­nı­rı­nın yir­mi­beş­bin lira ol­du­ğu ko­şul­lar­da, beş ay yir­mi­do­kuz gün ça­lı­şa­rak ha­yat­la­rı­nın sür­dür­me­ye ça­lı­şan, emek­li­lik ha­ya­li ku­ra­ma­yan nasıl ya­şa­ya­cak?
Ço­cuk­la­rı­nın eği­ti­mi­ni, sağ­lı­ğı­nı nasıl sağ­la­ya­cak?
Ki­ra­sı­nı, fa­tu­ra­la­rı­nın nasıl öde­yecek?
Nasıl bes­le­necek, sos­yal ha­ya­tı­nı nasıl sür­dü­recek?
Mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­le­ri bu so­run­la­rı­na ve ta­lep­le­ri­ne yanıt bek­li­yor.
Zam­lar, hayat pa­ha­lı­lı­ğı, fahiş fi­yat­lar devam eder­ken, altı ay bile ça­lış­ma­dan ka­pı­ya konan, iş akit­le­ri as­kı­ya alı­nan Çay­kur iş­çi­le­ri ha­yat­la­rı­nın nasıl sür­dü­recek?
Yüzde yüzü aşan enf­las­yon kar­şı­sın­da alım güç­le­ri nasıl bü­yü­yecek?
Bütün bu so­ru­la­ra ik­ti­dar­dan, ba­kan­lık­tan, Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü'nden ve Çay­kur iş­çi­le­ri­ni tem­sil et­ti­ği­ni iddia eden sen­di­ka­dan yanıt bek­li­yor bin­ler­ce Çay­kur iş­çi­si. Sen­di­ka ola­rak yıl­lar­dır her plat­form­da mev­sim­lik Çay­kur iş­çi­le­ri­nin kad­ro­ya alın­ma­sı­nı dile ge­tir­dik, ge­tir­me­ye devam ede­ce­ğiz.
Çay­kur iş­çi­le­riy­le bir­lik­te yü­rüt­tü­ğü­müz mü­ca­de­le­yi en­gel­le­mek ve ka­ra­la­mak için her türlü ya­la­na baş­vu­ran, mü­ca­de­le etmek ye­ri­ne sen­di­ka­mı­zı if­ti­ra ve ka­ra­la­ma­lar­la mü­ca­de­le et­mek­ten alı­koy­ma­ya ça­lı­şan sen­di­ka (Öz­gı­da-İş) ne­re­de? Çıkıp iş­çi­nin kar­şı­sı­na ka­pa­lı ka­pı­lar ar­dın­da ne yap­tı­ğı­nı açık­la­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. İşçi­le­rin kadro ta­le­biy­le yap­mış ol­du­ğu mi­tin­gi en­gel­le­mek, bu bizim mi­tin­gi­miz de­ğil­dir di­ye­rek fab­ri­ka fab­ri­ka ge­zen­le­rin iş­çi­ye söy­le­ye­cek­le­ri ol­ma­sı ge­re­kir. Mi­tin­gi en­gel­le­mek ve sen­di­ka­mı­zı ka­ra­la­mak ye­ri­ne mü­ca­de­le et­se­ler­di, bu gün kadro so­ru­nu­na bir adım daha yak­la­şı­lır­dı.
Sen­di­ka ola­rak Çay­kur iş­çi­le­ri­nin ta­lep­le­ri­ni ve kadro so­ru­nu­nu her plat­form­da dile ge­tir­me­ye ça­lış­tık, ge­tir­me­ye devam ede­ce­ğiz. Çay­kur iş­çi­le­ri­nin kadro ta­le­bi için ha­zır­la­nan kanun ta­sa­rı­sı, iş­siz­lik si­gor­ta­sın­dan ya­rar­lan­ma­la­rı­nın sağ­la­ya­cak ta­sa­rı­nın bir an önce mec­lis­te gö­rü­şül­me­si­ni, iş­çi­ler­den yana çı­ka­rıl­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz.
Böl­ge­nin en temel gelir kay­na­ğı olan Çayın tüm yü­kü­nü üre­ti­ci­ler ve iş­çi­ler çe­ker­ken, Çay­kur yö­ne­ti­ci­le­ri ve Çay­kur yö­ne­ti­miy­le da­nı­şık­lı ha­re­ket eden sen­di­ka­nın so­run­la­rı çöz­me­di­ği ve çö­ze­me­di­ği or­ta­da­dır. Ya­şa­na bu süreç artık idare edi­le­mez.
Çay­kur iş­çi­si­nin ta­le­bi, ama­sız, fa­kat­sız, ay­rım­sız bütün Çay­kur iş­çi­le­ri­ne kad­ro­dur.
Çay­kur iş­çi­le­ri­nin kad­ro­ya alın­ma­sı ve gü­ven­ce­li ça­lış­ma­sı­nın önü­nün açıl­ma­sı­dır ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
   

Haber Mer­ke­zi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °