DKİB GÜNEY KORE'DE TÜRK SOMONUNU TANITTI

Turkish Sal­mon from Black Sea

Güncel Haberler 16.11.2022 11:50:00 0
DKİB GÜNEY KORE

    Kısa adı, DKİB olan, Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği, tes­cil­li mar­ka­sı “Turkish Sal­mon from Black Sea” ile Uzak­do­ğu’da su ürün­le­ri sek­tö­rü­nün en önem­li fu­ar­la­rın­dan olan Busan In­ter­na­ti­onal Se­afo­od & Fis­he­ri­es Expo fu­arı­na ka­tıl­dı ve yoğun ilgi gördü.
    Güney Kore’nin 2. büyük şehri olan, dün­ya­nın en büyük 7. li­ma­nı­na ev sa­hip­li­ği yap­ma­sı ne­de­niy­le ti­ca­ret şehri ola­rak anı­lan ve su ürün­le­ri üre­tim-iş­le­me te­sis­le­ri ile ön plana çıkan Busan şeh­rin­de ger­çek­leş­ti­ri­len BISFE 2022 Su Ürün­le­ri fu­arın­da 20 ül­ke­den 420 iş­let­me ürün­le­ri­ni ser­gi­le­di.
    Böl­ge­nin su ürün­le­ri sek­tö­rün­de­ki tüm ürün­le­ri­nin ta­nı­tı­mı­nı yapan DKİB “Türk So­mo­nu”na özel bir pa­ran­tez aça­rak “Turkish Sal­mon from Black Sea” tes­cil­li mar­ka­sı al­tın­da böl­ge­de­ki Türk So­mo­nu üre­ti­ci­le­ri­nin ürün­le­ri­ni ser­gi­le­di ve tadım et­kin­lik­le­ri dü­zen­le­di.
    Fu­ar­da gö­rev­li DKİB per­so­ne­li, fiyat avan­ta­jı ve lez­ze­ti ile Nor­veç So­mo­nu­nun en büyük ra­ki­bi olan Türk So­mo­nu ko­nu­sun­da me­rak­lı müş­te­ri­le­rin so­ru­la­rı­nı ya­nıt­lar­ken, fuar zi­ya­re­ti için Busan’da bu­lu­nan DKİB Su Ürün­le­ri UR-GE Pro­je­si­nin ka­tı­lım­cı fir­ma­la­rı da stan­dı zi­ya­ret eden it­ha­lat­çı fir­ma­lar ile bi­re­bir iş gö­rüş­me­si yaptı.
    Böl­ge­nin önem­li Türk So­mo­nu üre­ti­ci-ih­ra­cat­çı­la­rı ara­sın­da yer alan ve aynı za­man­da Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği De­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi olan İlker Yıl­dı­rım konu hak­kın­da yap­tı­ğı de­ğer­len­dir­me­ler­de, “DKİB Su Ürün­le­ri UR-GE pro­je­si ka­tı­lım­cı­la­rı ola­rak kü­me­le­me ça­lış­ma­la­rı­nın so­nu­cun­da bir güç bir­li­ği oluş­tur­duk ve DKİB’in de kat­kı­sıy­la önem­li bir marka ya­ra­ta­rak far­kın­da­lık sağ­la­dık. Geçen yıl İspan­ya-Bar­ce­lo­na’da ger­çek­leş­ti­ri­len Se­afo­od Expo Glo­bal’de tüm dün­ya­ya mar­ka­mı­zın lans­ma­nı­nı yap­mış ve çok güzel geri dö­nüş­ler al­mış­tık. Bu et­ki­yi Uzak Doğu pa­zar­la­rın­da da sür­dür­mek için bu kez ro­ta­mı­zı Güney Kore’ye çe­vir­dik. Vi­et­nam, Ja­pon­ya, Çin ve Tay­land gibi bir­çok pa­zar­da Türk So­mo­nu gayet iyi bi­li­ni­yor. Ancak Güney Kore dün­ya­da en fazla su ürün­le­ri it­ha­la­tı ger­çek­leş­ti­ren 5. ülke ol­ma­sı­na rağ­men bu ül­ke­ye balık ih­ra­ca­tı­mız ol­duk­ça kı­sıt­lı. Bu ne­den­le, Uzak Doğu pa­za­rın­dan yoğun zi­ya­ret­çi alan Busan Ulus­la­ra­ra­sı Su Ürün­le­ri ve Ba­lık­çı­lık Fu­arın­da genel ola­rak Uzak Doğu ül­ke­le­ri­nin ta­ma­mı­nı ancak özel­lik­le de Güney Kore’yi he­def­le­dik. Ba­lı­ğı­mı­zın ta­dı­na bakan her müş­te­ri­nin Türk So­mo­nu­nu çok be­ğen­di­ği­ni ifade et­me­si, kısa zaman için­de Güney Kore pa­za­rın­da da önem­li yol kat ede­ce­ği­mi­zi gös­te­ri­yor. Yap­tı­ğı­mız bu ba­şa­rı­lı ta­nı­tım fa­ali­yet­le­ri ile Türk So­mo­nu­nun tüm dünya sof­ra­la­rı­na ulaş­ma­sı için önem­li bir aşama kat et­ti­ği­mi­zi dü­şü­nü­yo­ruz.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Önü­müz­de­ki dö­nem­de de Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği Su Ürün­le­ri Kü­me­si­nin, DKİB ön­cü­lü­ğün­de fa­ali­yet­le­ri­ne devam ede­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Yıl­dı­rım, gerek fuar ka­tı­lım­la­rı, gerek yurt­dı­şı ti­ca­ret he­yet­le­ri, ge­rek­se tek­nik in­ce­le­me ge­zi­le­ri ile “Turkish Sal­mon from Black Sea”yi bir dünya mar­ka­sı yap­ma­ya ka­rar­lı ol­duk­la­rı­nı ifade etti.

 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: GÜNEY ' SOMONUNU TANITTI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °