DKİB TRABZON İHRACATINA DEĞER KATAN FİRMALARI ZİYARET ETTİ

Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ahmet Hamdi Gür­do­ğan ve Genel Sek­re­te­ri İdris Çevik, Trab­zon; un önde gelen ih­ra­cat­çı­la­rı­na teb­rik zi­ya­ret­le­ri ger­çek­leş­tir­di.

Güncel Haberler 30.12.2023 10:39:00 0
DKİB TRABZON İHRACATINA DEĞER KATAN FİRMALARI ZİYARET ETTİ

 Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­le­ri Üst Yö­ne­ti­mi ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen OSB Yıl­dız­la­rı 2023 Araş­tır­ma­sı’nda bir­çok ka­te­go­ri­de ilk 100 firma ara­sı­na giren Po­li­tek, Tisaş, Çe­le­bi Plas­tik ve Çağ­lar Am­ba­laj gibi öncü şir­ket­le­rin yanı sıra, Trab­zon; un du­ayen fın­dık ih­ra­cat­çı­la­rı Cirav ve Ars­lan­türk fir­ma­la­rı­nı da zi­ya­ret eden Gür­do­ğan ve Çevik, ba­şa­rı­la­rı­nı kut­la­ya­rak firma yet­ki­li­le­ri­ne teb­rik pla­ket­le­ri tak­dim et­ti­ler.
Gür­do­ğan zi­ya­ret­le­re iliş­kin ola­rak yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği ola­rak fir­ma­la­rı­mı­zın hep ya­nın­da ol­ma­ya, her alan­da des­tek ver­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Ancak prog­ram­la­rı­mı­zın yo­ğun­lu­ğun­dan do­la­yı fi­zi­ken yan yana gel­mek bazen zor ola­bi­li­yor. Bu ne­den­le Bir­lik yö­ne­ti­mi ola­rak dü­zen­li bir şe­kil­de bölge ih­ra­cat­çı­la­rı­mı­zı te­sis­le­rin­de zi­ya­ret ede­rek so­run­la­rı­nı din­le­me­ye ve bölge ih­ra­ca­tı­mı­zın ar­tı­rıl­ma­sı için öne­ri­le­ri­ni yüz yüze is­ti­şa­re et­me­ye karar ver­dik. Bu zi­ya­ret­le­ri­mi­zin ilk eta­bı­na, Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­le­ri’nde ih­ra­ca­tı­nı en fazla ar­tı­ran fir­ma­lar ara­sın­da yer alan ve sa­de­ce kendi ba­şa­rı­la­rı­nı yu­ka­rı ta­şı­mak­la kal­ma­yıp, aynı za­man­da böl­ge­nin eko­no­mik kal­kın­ma­sı­na da önem­li des­tek sunan Po­li­tek, Tisaş, Çe­le­bi Plas­tik ve Çağ­lar Am­ba­laj ile baş­la­ya­rak zi­ya­ret­le­ri­mi­ze an­lam­lı ve güçlü bir baş­lan­gıç yap­mak is­te­dik. Bunun ya­nın­da böl­ge­mi­zin en köklü ve en de­ğer­li fın­dık İhra­cat­çı­la­rın­dan olan sek­tör du­ayen­le­ri Sn. Meh­met Cirav ve Sn. Se­ba­hat­tin Ars­lan­türk’e de Trab­zon ih­ra­ca­tı­na sun­duk­la­rı kat­kı­lar­dan do­la­yı te­şek­kür­le­ri­mi­zi sun­mak için pla­ket­le­ri­ni tak­dim ettik.” dedi. Gür­do­ğan “Hem sağ­la­dık­la­rı is­tih­dam, hem böl­ge­mi­ze ka­zan­dır­dık­la­rı döviz gir­di­si, hem de şeh­ri­mi­zi gu­rur­lan­dır­dık­la­rı için tüm fir­ma­ları­mı­zı tek­rar teb­rik edi­yor ve ba­şa­rı­la­rı­nın kat­la­na­rak devam et­me­si­ni di­li­yo­ruz. Te­men­ni­miz odur ki fir­ma­la­rı­mız Tür­ki­ye’nin ih­ra­cat ala­nın­da­ki li­der­li­ği­ne katkı sağ­la­ma­ya devam et­sin­ler ve bu ba­şa­rı hi­ka­ye­le­ri Tür­ki­ye’nin eko­no­mik bü­yü­me­si­ne ışık tut­sun­lar.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
          Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
          Kay­nak: DKİB


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °