DKİB TÜRK SOMONUNU ÇİNLİLERE TANITTI ÇİNLİLER TÜRK SOMONUNA BAYILDI

DKİB TÜRK SOMONUNU ÇİNLİLERE TANITTI ÇİNLİLER TÜRK SOMONUNA BAYILDI

“China Expo 2023 fu­arı­na” 25-27 Ekim 2023 ta­rih­le­rin­de stand­lı ka­tı­lım sağ­la­ya­rak Türk So­mo­nu­nun Uzak Doğu pa­zar­la­rın­da ta­nı­tı­mı­nı yaptı.

 Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği, yü­rüt­mek­te ol­du­ğu Su Ürün­le­ri UR-GE Pro­je­si kap­sa­mın­da, 9 proje ka­tı­lım­cı­sı su ürün­le­ri ih­ra­cat­çı­sı ile bir­lik­te Çin Halk Cum­hu­ri­ye­ti’nde su ürün­le­ri sek­tö­rü­nün en önem­li fu­ar­la­rı ara­sın­da yer alan “China Expo 2023 fu­arı­na” 25-27 Ekim 2023 ta­rih­le­rin­de stand­lı ka­tı­lım sağ­la­ya­rak Türk So­mo­nu­nun Uzak Doğu pa­zar­la­rın­da ta­nı­tı­mı­nı yaptı. Çin Halk Cum­hu­ri­ye­ti’nin deniz üssü ola­rak bi­li­nen Şan­tung Eya­le­ti­nin ti­ca­ret ve fi­nans mer­ke­zi olan Qing­dao şeh­rin­de dü­zen­le­nen su ürün­le­ri fu­arı­na DKİB or­ga­ni­zas­yo­nun­da;
Aker­ko, Dal­yan, İnan Kar­deş­ler, Kar­som, Ku­zu­oğ­lu, Laf­çı­oğ­lu, Po­li­tek, Sez­gin­ler ve Yomra Su Ürün­le­ri fir­ma­la­rı ka­tı­lım sağ­la­ya­rak stant­la­rın­da müş­te­ri­le­riy­le bu­luş­tu ve ürün­le­ri­nin ta­nıt­ma fır­sa­tı ya­ka­la­dı.
Kü­re­sel ba­lık­çı­lık en­düst­ri­sin­de­ki önem­li ti­ca­ri fa­ali­yet­ler­den biri olan ve 26. kez dü­zen­le­nen China Fis­he­ri­es & Se­afo­od Expo 2023’te 45 bin met­re­ka­re alan­da 47 ül­ke­den 2042 ka­tı­lım­cı stant açtı.
Doğu Ka­ra­de­niz İhra­cat­çı­lar Bir­li­ği Su Ürün­le­ri Sek­tör Ko­mi­te­si Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı İlker Yıl­dı­rım ve Hasan Ku­zu­oğ­lu ken­di­le­ri­nin de ka­tı­lım sağ­la­dı­ğı et­kin­li­ğe iliş­kin ola­rak yap­tık­la­rı de­ğer­len­dir­me­de; “DKİB ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len UR- GE pro­je­si ile Türk so­mo­nu­nun yurt dışı pa­zar­lar­da ta­nı­tı­mın­da çok önem­li me­sa­fe kat ettik. Bu an­lam­da yap­tı­ğı­mız plan­la­ma­lar kap­sa­mın­da da DKİB şem­si­ye­si al­tın­da UR- GE pro­je­si ka­tı­lım­cı­sı fir­ma­la­rı­mız­la iş­ti­rak ede­rek stant açma fır­sa­tı ya­ka­la­dı­ğı­mız China Fis­he­ri­es & Se­afo­od Expo 2023 fuarı ile Türk So­mo­nu­nun Çin Halk Cum­hu­ri­ye­ti’nde ta­nı­tı­mı­na baş­la­mış olduk. Çin Fu­arın­dan Türk So­mo­nu ile il­gi­li ola­rak ve diğer su ürün­le­ri için çok önem­li talep al­ma­mız ve ilgi gör­me­miz biz­le­ri zi­ya­de­siy­le mem­nun etti. Bu et­kin­lik­le ka­pı­sı­nı ara­la­dı­ğı­mız Çin pa­za­rı­na bun­dan sonra daha çok odak­la­na­ca­ğız. Bu fuar ile hem Çin Pa­za­rın­da Türk So­mo­nu­nun bi­li­nir­li­ği­ne önem­li bir katkı sağ­la­dık hem de bir­çok fark­lı ül­ke­den alı­cı­lar­la bu­luş­ma, ürün­le­ri­mi­zi ta­nıt­ma fır­sa­tı ya­ka­la­dık. Sek­tör fir­ma­la­rıy­la po­tan­si­yel pa­zar­la­ra yö­ne­lik prog­ram­la­rı­mız devam edecek.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Bil­gi­le­ri­ni­ze say­gı­la­rı­mız­la su­nu­lur diye açık­lan­dı.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI