DÖRT DENİZİ KÜREK ÇEKEREK GEÇTİ

Art­vin’in Hopa il­çe­sin­den 6 ay önce de­ni­ze açı­lan kano spor­cu­su Şenol Öz­de­mir, bir ilke imza ata­rak ka­no­suy­la dört de­ni­zi kürek çe­ke­rek geçti. Öz­de­mir, Alan­ya’da ka­ran­fil­ler­le kar­şı­lan­dı.

Spor Haberleri 20.11.2022 13:20:00 0
DÖRT DENİZİ KÜREK ÇEKEREK GEÇTİ

İstan­bul’da ya­şa­yan ve ekst­rem spo­ruy­la il­gi­le­nen ka­no­cu Şenol Öz­de­mir (45), 14 Mayıs 2022 ta­ri­hin­de Art­vin’in Hopa il­çe­sin­den ka­no­suy­la Hatay’a git­mek üzere de­ni­ze açıl­mış­tı.

Bir ilk ger­çek­leş­tir­mek is­te­yen Öz­de­mir, kürek çe­ke­rek Ka­ra­de­niz, Mar­ma­ra ve Ege’yi ge­çe­rek Ak­de­niz’e ula­şıp, kız ço­cuk­la­rı­nın eği­ti­mi için far­kın­da­lık ya­rat­ma­yı amaç­lı­yor.
Yol­cu­lu­ğu 6 ay süren deniz du­ru­mu­na göre 75 gün de­niz­de kala bil­di­ği­ni ifade eden Öz­de­mir “Ekst­rem spor­la il­gi­le­ni­yo­rum ve Ko­run­cuk Vakfı için bir bağış kam­pan­ya­sı baş­lat­tık. Ay­rı­ca Tür­ki­ye’de bir ilki ger­çek­leş­tir­me­ye ça­lı­şı­yo­rum. Dört de­ni­zi tek se­fer­de geç­mek. Dün­ya­da ve Tür­ki­ye’de ya­pıl­ma­yan bir şeyi yap­ma­ya gay­ret edi­yo­rum. Kano gez­gi­ni ola­rak da beni gö­re­bi­lir­si­niz. Yak­la­şık 6 aylık bir za­man­da Alan­ya’ya gel­dim. 4 bin 800 ki­lo­met­re­lik yol­cu­luk ya­pa­ca­ğım. De­niz­de kano ile yol­cu­luk yap­ma­ya deniz her zaman mü­sa­ade et­mi­yor. Fır­tı­na­lar­da bek­le­ye­rek Alan­ya’ya ulaş­mak 6 ay sürdü. Bunun 75 günü ancak yol­cu­luk ya­pa­bil­dim. He­de­fim Su­ri­ye-Tür­ki­ye sı­nı­rı­na ula­şa­rak dört de­ni­zi aşmak. Ar­dın­dan ise dün­ya­da yine bir ilk ola­rak ok­ya­nu­su aşma he­de­fim var” dedi.
Şenol Öz­de­mir’i Alan­ya’da Atiye Yıl­dız kar­şı­la­dı. Yıl­dız, Öz­de­mir’e altı adet gül ve­re­rek İstan­bul’da ya­şa­nan bom­ba­lı sal­dı­rı­da ha­ya­tı­na kay­be­den­ler anı­sı­na de­ni­ze bı­rak­ma­sı­nı is­te­di. Ka­ra­de­niz, Mar­ma­ra ve Ege’yi ge­çe­rek Ak­de­niz’e git­me­yi amaç­la­yan Öz­de­mir, dört ay içe­ri­sin­de Hatay’ın Su­ri­ye sı­nı­rın­da final yap­ma­yı plan­lı­yor.    Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: DENİZİ KÜREK ÇEKEREK GEÇTİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °