DSİ İlçemizdeki Dere Çalışmalarını Yerinde İnceledi

İlçe­miz­de­ki Aşık­lar ve Şa­ir­ler De­re­le­rin­de­ki ça­lış­ma­la­rı Dev­let Su İşleri (DSİ) yet­ki­li­le­ri ye­rin­de in­ce­le­di.

Yerel Haberler 31.01.2024 10:54:00 0
DSİ İlçemizdeki Dere Çalışmalarını Yerinde İnceledi

 İlçe­miz­de­ki Aşık­lar ve Şa­ir­ler De­re­le­rin­de DSİ ta­ra­fın­dan baş­la­tı­lıp devam eden yeni köprü ça­lış­ma­la­rı hum­ma­lı bir şe­kil­de ya­pı­mı­na devam edi­yor.
DSİ Trab­zon Bölge Mü­dü­rü Fatih Kişi, Aşık­lar ve Şa­ir­ler de­re­le­rin­de devam eden taş­kın kont­rol ve yeni tip köprü in­şa­at­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­le­ye­rek, söz ko­nu­su in­şa­at­lar­da ge­li­nen son du­ru­ma dair, Rize Şube Mü­dü­rü Kasım Kaz­dal'dan bilgi aldı.
Geç­ti­ği­miz yıl­lar­da il­çe­miz­de ya­şa­nan şid­det­li ya­ğış­lar son­ra­sı Şa­ir­ler De­re­si ve Aşık­lar De­re­si'nde dere ıslah ça­lış­ma­la­rı baş­la­tıl­ma­sı ka­ra­rı ile bir­lik­te dere ya­tak­la­rı üze­rin­de bu­lu­nan risk­li köp­rü­le­rin yı­kı­mı­na da baş­lan­mış­tı.
İlk etap­ta Şa­ir­ler de­re­si­nin üze­rin­de­ki köp­rü­nün yı­kı­mı ya­pıl­dı. Ar­dın­dan Aşık­lar de­re­sin­de­ki köp­rü­nün yı­kı­mı ya­pı­la­cak. Eski tip köp­rü­le­rin ye­ri­ni sa­ğa­nak ya­ğış­lar­da dere su­la­rı­nın ge­çi­şi­ni ra­hat­la­ta­cak, tı­kan­ma­la­rın önüne ge­çecek olan yeni tip köp­rü­ler ya­pı­la­cak.
     Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °