“DÜNYA İSRAİL'İN GAZZED'DE YAŞATTIĞI SOYKIRIMI İZLİYOR”

RİZE MİLLETVEKİLİ AV. HARUN MERTOĞLU;

Güncel Haberler 11.11.2023 09:57:00 0
“DÜNYA İSRAİL

 Rize Mil­let­ve­ki­li Av. Harun Mer­toğ­lu, ya­yım­la­dı­ğı basın açık­la­ma­sın­da; “Dünya İsrail'in Gazze'de ger­çek­leş­tir­di­ği soy­kı­rı­mı iz­li­yor. Bin­ler­ce masum in­sa­nın kat­le­dil­me­si, evsiz kal­ma­sı ve temel insan hak­la­rın­dan mah­rum bı­ra­kıl­ma­sı in­san­lık için büyük bir utanç ve­si­le­si.
21. yüz­yıl­da in­san­lık Gazze’de ölü­yor.
Ancak, daha da en­di­şe ve­ri­ci olan şey, Bir­leş­miş Mil­let­ler ’in bu ko­nu­da­ki du­yar­sız­lı­ğı ve kat­li­amı ger­çek­leş­ti­ren terör dev­le­ti İsrail’i adeta teş­vik eder ni­te­lik­te­ki ses­siz­li­ği.
Cılız tep­ki­ler dı­şın­da bu­gü­ne kadar BM’den ses çık­ma­ma­sı biz­le­ri in­san­lı­ğı­mız­dan utan­dı­rı­yor.
Ses­siz­li­ğin ta­raf­la­rın­dan bi­ri­si de bu­gü­ne kadar insan hak­la­rı ih­lal­le­ri­ni in­ce­le­mek için var ol­du­ğu­na inan­dı­ğı­mız BM İnsan Hak­la­rı Kon­se­yi. Temel mis­yo­nu dün­ya­da ger­çek­le­şen insan hak­la­rı ih­lal­le­ri­ni iz­le­mek olan Kon­sey belli ki Gazze’de ya­şa­nan soy­kı­rı­mı da sa­de­ce ‘iz­le­miş’; kat­li­am­la­rı bu­gü­ne kadar bir kez bile gün­de­mi­ne al­ma­mış­tır. Dün­ya­ya kendi insan hak­la­rı an­la­yı­şı­nı da­ya­tan Kon­sey mevzu bahis Fi­lis­tin­li ço­cuk­lar olun­ca dut yemiş bül­bü­le dön­müş­tür. Bu vah­şe­te dur di­ye­bi­lecek yapı olan Bir­leş­miş Mil­let­ler Gü­ven­lik Kon­se­yi­nin ise akan kanı dur­dur­mak, ateş­ke­si bir an önce sağ­la­mak, sivil ka­yıp­la­rın önüne ge­çecek adım­lar atmak ye­ri­ne ikir­cik­li bir ta­vır­la krizi daha da de­rin­leş­tir­mek­ten başka bir işe ya­ra­ma­dı­ğı or­ta­ya çık­mış­tır. Böy­le­ce tarih Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın, ik­ti­da­ra gel­di­ği­miz ilk gün­den bu yana çe­şit­li ve­si­le­ler­le sarf et­ti­ği “Dünya beş­ten bü­yük­tür.” sö­zü­nü bir kez daha tes­cil­le­miş­tir. BM or­gan­la­rı­na bir kez daha çağ­rı­da bu­lu­nu­yo­ruz: Ses­siz­li­ği sona er­di­rin, ada­le­ti sağ­la­mak için gö­re­vi­ni­zi ye­ri­ne ge­ti­rin. Gazze'deki soy­kı­rı­mı gün­de­mi­ni­ze alın, insan hak­la­rı ih­lal­le­ri­ni dur­dur­mak, masum can­la­rı ko­ru­mak için aci­len ha­re­ke­te geçin. Ses­siz kal­mak, suç or­ta­ğı ol­mak­tır. Bir­leş­miş Mil­let­ler tarih önün­de doğru ka­ra­rı ver­me­li­dir. Bugün de­ğil­se de mu­hak­kak bir gün tarih siz­ler­den akan çocuk ka­nı­nın he­sa­bı­nı so­ra­cak­tır. Bu ve­si­ley­le ulus­la­ra­ra­sı top­lu­mu, insan hak­la­rı­nı sa­vun­mak, ada­le­ti talep etmek, in­san­lık onuru ko­ru­mak için ha­re­ke­te geç­me­ye ça­ğı­rı­yo­rum. Artık ses­siz kal­mak, ka­yıt­sız kal­mak za­ma­nı de­ğil­dir. Zaman ada­le­tin ve insan hak­la­rı­nın sa­vu­nul­ma­sı için ha­re­ke­te geçme za­ma­nı­dır. ”dedi.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °