DÜNYANIN EN FAKİR KÖYLERİNDE YARDIMLAR ANAVATANDAN

Kadim Yurt­lar Da­ya­nış­ma Der­ne­ği (KYDD) ta­ra­fın­dan Güney Tür­kis­tan da aç­lık­la mü­ca­de­le eden soy­daş­la­ra Tür­ki­ye’den ha­yır­se­ver­ler gıda, erzak ve yemek yar­dı­mın­da bu­lu­nu­lu­yor.

Yerel Haberler 28.04.2023 09:14:00 0
DÜNYANIN EN FAKİR KÖYLERİNDE YARDIMLAR ANAVATANDAN

(KYDD) Kadim Yurt­lar Da­ya­nış­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı Erhan Öz­tunç ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da’’ Af­ga­nis­tan’ın Güney Tür­kis­tan böl­ge­sin­de­ki Tahar vi­la­ye­tin­de açlık ve yok­sul­luk­la mü­ca­de­le eden soy­daş­la­rı­mı­za Tür­ki­ye’den ha­yır­se­ver­le­rin yap­tı­ğı yar­dım­lar devam edi­yor. Yur­du­muz­dan Öner Sev­di­ye İbiş, Sev­di­ye İbiş, Nur­han İbiş ve Buğ­ra­han İbiş adına Tahar Vi­la­ye­ti­ne bağlı bir köyde ih­ti­yaç sa­hi­bi aile­le­re gıda yar­dı­mı da­ğı­tı­mı ya­pıl­dı. Allah bu hayrı mak­bul ey­le­sin. Allah Taner kar­de­şim­den, Öner kar­de­şim­den ve bu hayrı ha­ya­ta ge­çi­ren kar­deş­le­rim­den razı olsun. Ay­rı­ca KYDD 2.​Başka­nı­mız Soner Aydın ön­cü­lü­ğün­de Ra­ma­zan ve Murat Çe­le­bi adına yine Tahar vi­la­ye­ti­ne bağlı bir köyde Ekmek İkramı ger­çek­leş­ti.
Ri­ze­li Ül­kü­da­şım kar­de­şim Ali Rıza Coş­kun ken­di­siy­le be­ra­ber Ayşe Tat ve Fir­devs Tun­cer adına Güney Tür­kis­tan da Ekmek İkra­mı­na bu­lun­du­lar. Allah bu hayrı kabul ey­le­sin. Allah hayır sa­hip­le­rin­den ve bu hayrı ha­ya­ta ge­çi­ren kar­deş­le­rim­den razı olsun. İzmir’den Fatih Uslu kar­de­şim Mer­hum ve Mer­hu­me aile say­gın­la­rı hay­rı­na Ekmek ik­ra­mı ger­çek­leş­tir­di. Allah bu hayrı kabul ey­le­sin. Mer­hum ve Mer­hu­me say­gın­la­rı­mı­zın ma­ka­mı cen­net olsun. Fatih kar­de­şi­me ve bu hayrı ger­çek­leş­ti­ren kar­deş­le­ri­me te­şek­kür edi­yo­rum. Ya­pı­lan yar­dım­lar yıl boyu devam ede­cek­tir. Çünkü Güney Tür­kis­tan’da soy­daş­la­rı­mız çok fakir ve bir dilim ek­me­ğe muh­taç’’ dedi.    Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °