“Dünyanın yetimleri bize emanet”

Dün­ya­da savaş, doğal afet, açlık ve kıt­lık­lar, kaza ve has­ta­lık­lar ne­de­niy­le mil­yon­lar­ca çocuk yetim ka­lı­yor.

Güncel Haberler 16.03.2022 10:01:00 0
“Dünyanın yetimleri bize emanet”

Yetim Vakfı soğuk kış şart­la­rı­nın sert geç­ti­ği Şubat ayın­da savaş ve kriz coğ­raf­ya­la­rın­da yetim ço­cuk­la­ra des­te­ği­ni sür­dür­dü.
Yetim Vakfı, Tür­ki­ye ve dünya üze­rin­de­ki savaş, kriz coğ­raf­ya­la­rın­da bu­lu­nan yetim ço­cuk­la­ra ayni ve nakdi des­tek sağ­la­ma­ya devam edi­yor. Vakıf bu des­te­ği ye­tim­le­rin üni­ver­si­te eği­ti­mi so­nu­na kadar devam et­tir­me­yi plan­lı­yor. Ha­yır­se­ver­le­rin des­tek­le­riy­le kış ay­la­rın­da bin­ler­ce ye­ti­min acil ih­ti­yaç­la­rı gi­de­ri­li­yor.
SI­CA­CIK SEVGİYE SOĞUK İŞLE­MEZ
    Yetim Vakfı baş­lat­tı­ğı ‘Sı­ca­cık Sev­gi­ye Soğuk İşle­mez’ kam­pan­ya­sı ile 1 mil­yon­dan fazla yetim ço­cu­ğun bu­lun­du­ğu Su­ri­ye’nin İdlib kır­sa­lın­da, çadır kamp­lar­da ya­şa­yan ye­tim­le­re ve ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne 300 ton kömür ve yatak da­ğı­tı­mı ger­çek­leş­tir­di. Vakıf, Bosna'nın Tuzla, Una Sana, Ze­ni­ca-Do­boj, Mer­kez Bosna, Sa­ray­bos­na ve Her­sek Ne­ret­va Kan­ton­la­rı'nda 50 yetim aile­ye, kış­lık odun da­ğı­tı­mı sağ­lan­dı. Yemen'de gün geç­tik­çe ağır­la­şan in­sa­ni krize des­tek kap­sa­mın­da Taiz ve Ma­arib böl­ge­le­rin­de 200 aile­ye sün­ger yatak da­ğı­tı­mı ger­çek­leş­ti­ril­di.
SAVAŞ TRAM­VATİK ÇO­CUK­LAR DO­ĞU­RU­YOR
    Savaş, ço­cuk­lar­da trav­ma son­ra­sı stres bo­zuk­lu­ğu, psi­ko­mo­tor be­ce­ri­ler dahil olmak üzere du­yu­sal bir çok tah­ri­ba­ta neden olu­yor. Yetim Vakfı, uzman psi­ko­log­lar eş­li­ğin­de yap­tı­ğı eğ­len­ce­li ak­ti­vi­te­ler ve oyun­lar ile ço­cuk­la­rın aktif din­le­me ve odak­lan­ma be­ce­ri­le­ri­ni ar­tı­rı­yor. Psi­ko­sos­yal Des­tek Mer­ke­zi’nde yetim ço­cuk­lar ve an­ne­le­ri için “mü­da­ha­le” prog­ram­la­rı ge­liş­ti­ri­lir­ken, bu ki­şi­le­rin ya­şam­la­rın­da­ki risk fak­tör­le­ri azal­tı­la­rak ve des­tek fak­tör­le­ri­ni ar­tı­rı­lı­yor. Ay­rı­ca ço­cuk­la­ra sağ­lık ala­nın da da des­tek sağ­la­nı­yor. İl Göç­men Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi dok­tor­la­rın­dan dâ­hi­li­ye uz­ma­nı İbra­him Zahra’yı, Kilis Ana­oku­lun­da ço­cuk­la­rın genel sağ­lık ta­ra­ma­la­rı­nı ger­çek­leş­tir­di.
YETİM ÇO­CUK­LA­RA VE EBE­VEYN­LE­RE PSİKO­SOS­YAL DES­TEK
    Kilis Ana­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri ve­li­le­ri­ne Rey­han­lı Sos­yal Hiz­met Mer­ke­zi'ndeki Yetim Vakfı psi­ko­log­la­rı ta­ra­fın­dan "Ço­cuk­la­rın Dav­ra­nış­la­rı­na Karşı An­ne-Ba­ba Tu­tu­mu" baş­lı­ğıy­la bil­gi­len­dir­me se­mi­ne­ri ve­ril­di. Ba­bıs­ka Sos­yal Hiz­met Mer­ke­zi’nde ise eği­tim gören öğ­ren­ci­ler için vakıf gö­nül­lü­ler ile bir­lik­te çe­şit­li et­kin­lik­ler dü­zen­le­di, ço­cuk­la­ra oyun­cak­lar da­ğı­tıl­dı. Bi­rey­sel ola­rak 31 yetim ço­cu­ğu­mu­za 124 saat, grup oyun te­ra­pi­sin­de 80 ço­cu­ğa 160 saat, grup atöl­ye­sin­de 80 ço­cu­ğa 160 saat te­ra­pi uy­gu­lan­dı. Bi­rey­sel ola­rak 26 yetim an­ne­si­ne 104 saat te­ra­pi uy­gu­lan­dı.
ÇA­DIR­DAN BRİKET EVE
    Yetim Vakfı Su­ri­ye’de zor şart­lar al­tın­da ya­şa­yan yetim aile­le­re umut olmya devam edi­yor. Son ola­rak ça­dır­da kalan yetim aile­ler için ya­pı­lan bri­ket ev­le­re elekt­rik bağ­lan­dı. Ha­yır­se­ve­le­rin yar­dım­la­rı sa­ye­sin­de yetim ço­cuk­lar so­ğuk­tan do­na­rak öl­mek­ten kur­tul­du. Azez’e bağlı İhti­ma­lat Köyü’nde 144 bri­ket ev elekt­ri­ğe ka­vuş­tu.
2022 RA­MA­ZAN HA­ZIR­LIK­LA­RI TA­MAM­LAN­DI
    Tür­ki­ye'de ve dün­ya­nın bir­çok böl­ge­sin­de yetim aile­le­re ve ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne yö­ne­lik yar­dım fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren Yetim Vakfı 2022 Ra­ma­zan ha­zır­lık­la­rı­nı ta­mam­la­dı. İstan­bul Gö­nül­lü Teş­ki­la­tı ile is­ti­şa­re top­lan­tı­sın­da bir araya gelen vakıf baş­ka­nı Murat Yıl­maz, Ra­ma­zan ön­ce­sin­de ya­pı­lan ha­zır­lık­la­ra dair geniş bilgi verdi. Top­lan­tı­nın de­va­mın­da vakıf gö­nül­lü­le­ri­nin fi­kir­le­ri­ni ve so­ru­la­rı de­ğer­len­di­ril­di.

Haber: Mus­ta­fa SAKLI


Anahtar Kelimeler: “Dünyanın yetimleri emanet”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °