Tarih: 05.12.2022 09:25

Eğitim Bir Sen Kazandırmaya Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 Baş­kan Afa­can­lar açık­la­ma­sın­da, "19 Kasım 2022 Cu­mar­te­si günü ya­pı­lan Ba­şöğ­ret­men ve Uzman öğ­ret­men­lik sı­na­vın­da 500.739 öğ­ret­men EĞİTİM BİR-SEN' in gay­ret­le­ri ile Uzman veya Ba­şöğ­ret­men ol­muş­tur.
Ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı sü­re­ci­ne bak­tı­ğı­mız zaman 2006 yı­lın­da ya­pı­lan Uzman ve ba­şöğ­ret­men­lik sı­na­vı bazı sen­di­ka­lar ta­ra­fın­dan mah­ke­me­ye ta­şı­nın­ca mah­ke­me­nin boz­muş ol­du­ğu kota ne­ti­ce­sin­de ba­kan­lık 16 yıl bo­yun­ca bir daha sınav yap­ma­mış­tır.
Okul zi­ya­ret­le­ri­miz­de ça­lı­şan­la­rı­mı­zın biz­le­re vaz­ge­çil­mez so­ru­su "uz­man­lık sı­na­vı bir defa ya­pıl­dı, neden tek­ra­rı ya­pıl­mı­yor, bu ko­nu­da ça­lış­ma­nız var mı? " şek­lin­de ol­muş­tur.
Eği­tim Bir Sen ola­rak ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı­nın tek­rar ve­ril­me­si için mü­ca­de­le­miz bu süre zar­fın­da devam et­miş­tir.
Zaman zaman fark­lı yön­tem­ler­le ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı­nın ve­ri­le­ce­ği söy­len­se de per­for­mans de­ğer­len­dir­me­si dahil hep sorun oluş­tu­ra­cak tek­lif­le­re sen­di­ka­mız sıcak bak­ma­mış öğ­ret­men­lik onu­ru­nu ze­de­le­yecek per­for­mans tas­lak ça­lış­ma­la­rı sen­di­ka­mız Eği­tim Bir Sen ta­ra­fın­dan ya­pı­lan imza kam­pan­ya­la­rı ve ey­lem­ler­le en­gel­len­miş­ti.
Uzun yıl­lar sonra içe­ri­ği boş da olsa ya­pı­la­cak dü­zen­le­me­ler ile her öğ­ret­me­nin işte benim ka­nu­num di­ye­bi­le­ce­ği bir yasa ol­ma­sı­nı arzu et­ti­ği­miz çı­ka­rı­lan öğ­ret­men­lik mes­lek ka­nu­nu ile ye­ni­den uzman ve ba­şöğ­ret­men­li­ğin yolu açıl­mış­tır.
Bu da şuan ki bakan Mah­mut ÖZER' e nasip ol­muş­tur.
Yola çı­kar­ken sayın ba­ka­nın ni­ye­ti sa­de­ce yük­sek li­sans ya­pa­na uz­man­lık, dok­to­ra ya­pa­na baş öğ­ret­men­lik şek­lin­de olsa da bu milli eği­tim ca­mi­asın­da sa­de­ce 66.679 ki­şi­yi kap­sa­ya­ca­ğı için kap­sa­mın ge­niş­le­til­me­si yö­nün­de­ki baskı ve ça­lış­ma­la­rı­mız ne­ti­ce­sin­de fark­lı al­ter­na­tif­ler gün­de­me gel­miş ve bugün Kıdem+eği­tim+belge+sınav ile de olsa yüz bin­ler­ce öğ­ret­me­ni­mi­zin uzman ve ba­şöğ­ret­men ün­va­nı al­ma­sı­nın yolu açıl­mış­tır.
Ak­lı­se­lim sa­hip­le­ri sa­de­ce son 2 toplu söz­leş­me­de ki ta­lep­le­ri­mi­zi in­ce­le­se­ler bizim ta­le­bi­mi­zin sı­nav­sız 8 yıl öğ­ret­men­lik ya­pa­na uz­man­lık 12 yıl öğ­ret­men­lik ya­pa­na ba­şöğ­ret­men­lik ve­ril­me­si şek­lin­de ol­du­ğu­nu gö­re­cek­ler­dir.
Öğ­ret­men­lik mes­lek ka­nu­nun­da pek çok ek­sik­lik­ler olsa da Eği­tim Bir Sen' in gay­ret­li ça­lış­ma­la­rı ile süreç içe­ri­sin­de genel kabul gören bir ka­nu­nu­muz el­bet­teola­cak­tır.
Çünkü, bizim ka­za­nım­la­rı­mız­da­ki mak­sa­dı­mız bağ­cı­yı döv­mek değil üzüm ye­mek­tir, Bi­ri­le­ri bağ­cıy­la uğ­ra­şa dur­sun Eği­tim Bir Sen sa­ye­sin­de yüz bin­ler­ce öğ­ret­me­ni­miz 15 ocak 2023'ten iti­ba­ren ta­bi­ri ca­iz­se üzüm ye­me­ye baş­la­ya­cak­tır.
19 Kasım 2022 ta­ri­hin­de ya­pı­lan Ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı sı­na­vı so­nu­cun­da sı­na­va giren öğ­ret­men­le­ri­mi­zin yüzde 98' i ba­şa­rı­lı olmuş ve 500.739 öğ­ret­men ar­ka­da­şı­mız Ba­şöğ­ret­men ve Uzman öğ­ret­men­lik hak­kı­nı al­mış­tır.
Hatta sı­na­va gir­me­yin diye üye­le­ri­ne demeç ve­ren­ler, bir takım sen­di­ka yö­ne­ti­ci­le­ri de ken­di­le­ri sı­na­va gi­re­rek uzman ve ba­şöğ­ret­men ol­muş­lar­dır.
Ba­kan­lı­ğın ka­ri­ye­ri ölç­mek­ten uzak, neyin uz­man­lı­ğı diye sor­gu­la­na­bi­lecek konu ve ölçme de­ğe­rI­en­dir­me tek­nik­le­ri gibi süreç yö­ne­ti­min­de ve içe­ri­ğin­de ek­sik­lik ve ha­ta­la­rı olsa da so­nuç­ta 600.000 ci­va­rın­da öğ­ret­me­ni­miz uzman ve ba­şöğ­ret­men­li­ği ka­za­nıl­mış hak ola­rak ha­ne­le­ri­ne yaz­dır­dı­lar.
614.000 öğ­ret­men için kim çaba har­cı­yor­muş, kim rek­lam pe­şin­dey­miş, kim sırf üye ka­zan­mak için alanı algı oluş­tu­ra­rak pro­vo­ke etmiş or­ta­ya çık­mış­tır.
Bir de bun­la­ra yıl­lar­dır talep et­ti­ği­miz ve bir takım ek­sik­lik­le­ri olsa da yine Eği­tim Bir Sen sa­ye­sin­de ni­ha­ye­te eren ve son toplu söz­leş­me­de imza al­tı­na al­dı­ğı­mız 3600 ek gös­ter­ge­nin de 15 Ocak 2023' den iti­ba­ren yü­rür­lü­ğe gi­recek ol­ma­sı ge­le­ce­ğe olan ümit­le­ri­mi­zi ar­tır­mak­ta­dır.
Söz­leş­me­li­nin kad­ro­ya geç­me­si ko­nu­sun­da mü­ca­de­le­miz de sonuç verdi.227 bin olan ve 3+1 mo­de­li­ne göre is­tih­dam edi­len söz­leş­me­li öğ­ret­men­ler, sağ­lık per­so­ne­li,din gö­rev­li­le­ri de süre aran­mak­sı­zın hemen kad­ro­ya ge­çecek.
Sn.​Cumhur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­gan’a,Sn.​Ba­ka­nı­mız Vedat Bil­gin’e çok te­şek­kür edi­yo­rum.
İnşal­lah mü­ca­de­le­miz devam edecek ve hiç­bir mes­le­ğin üc­ret­li­si diye bir şey yok­ken öğ­ret­men­lik mes­le­ği­ni üc­ret­li öğ­ret­men kav­ra­mın­dan kur­ta­rıp cum­hu­ri­ye­tin 100. yı­lın­da en az 100.000 öğ­ret­men ata­ma­sı yap­tı­ra­rak ata­na­ma­yan öğ­ret­men­le­ri­mi­ze de umut ola­ca­ğız.
Bu ko­nu­da da mü­ca­de­le­miz devam edecek.
3600 ek gös­ter­ge
Öğ­ret­men mes­lek ka­nu­nu
Uz­man­lık ve ba­şöğ­ret­men­lik
Söz­leş­me­li­le­rin kad­ro­ya ge­çi­ril­me­si
Gibi ana ko­nu­lar yıl­lar­dır ta­le­bi­miz­di bu yıl için­de ger­çek­leş­ti.
Ba­şa­ra­cak­sak yine biz bir­lik­te ba­şa­ra­ca­ğız.
Bir ka­za­nım ola­cak­sa yine al­tın­da Memur Sen - Eği­tim Bir Sen'in im­za­sı ola­cak­tır de­nil­di.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —