EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE 14. YIL

EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE 14. YIL

Rize de eği­tim ça­lı­şan­la­rı iş ko­lun­da İl ve ilçe Milli Eği­tim Mü­dür­lük­le­rin­de sen­di­ka sa­yı­la­rı tes­pit ça­lış­ma­la­rı ta­mam­lan­dı.

    İl Milli Eği­tim Müdür Yar­dım­cı­sı Meh­met KİBA­ROĞ­LU baş­kan­lı­ğın­da, Rize’de ör­güt­lü Sen­di­ka baş­kan ve yö­ne­ti­ci­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la ya­pı­lan yet­ki­li sen­di­ka be­lir­le­me ça­lış­ma­sı so­nuç­la­na­rak, tu­ta­nak­lar imza al­tı­na alın­dı.
    2022 yı­lın­da da Rize Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü’nde yet­ki­li sen­di­ka Eği­tim­ci­ler Bir­li­ği Sen­di­ka­sı (Eği­tim Bir-Sen) oldu. 2070 üye sa­yı­sıy­la Eği­tim Bir-Sen Tür­ki­ye de ör­güt­lü 45 sen­di­ka ara­sın­da en fazla üye sa­yı­sı­na ula­şa­rak yet­ki­de 14.yı­lı­nı ge­ri­de bı­rak­tı. Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğın­da sen­di­ka­laş­ma­ya ba­kıl­dı­ğın­da Eği­tim Bir Sen’in 30 yıl­dır emin adım­lar­la yü­rüt­tü­ğü sen­di­kal mü­ca­de­le­de Rize de il ge­ne­lin­de tar­tış­ma­sız lider ol­du­ğu­muz gö­rül­dü.
    Eği­tim Bir Sen’den ya­pı­lan açık­la­ma­da; İli­miz­de ör­güt­lü diğer eği­tim sen­di­ka­la­rı­nın sen­di­ka­mız üze­rin­den olum­suz algı oluş­tu­ra­rak yıp­rat­ma­ya, kö­tü­le­me­ye ça­lış­ma­sı­na rağ­men, 45 sen­di­ka için­de en fazla üyeye sahip ola­rak haklı bir gu­ru­ru üye­le­riy­le ve ka­mu­oyu ile pay­la­şan Eği­tim Bir Sen’in, Yet­ki­li sen­di­ka olma ba­şa­rı­sı­nın tüm üye­le­ri­nin ba­şa­rı­sı ol­du­ğu vur­gu­lan­dı.
    “Bizi zir­ve­ye çı­ka­ran, zir­ve­de tutan ve zir­ve­den yeni ufuk­la­ra yol al­ma­mı­za katkı sunan tüm üye­le­ri­mi­ze, yö­ne­tim ku­ru­lu­mu­za, ilçe yö­ne­tim ku­rul­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­ruz” de­nil­di. İsti­ka­me­ti doğru ola­nın yolu zor olsa da ufku hep açık olur. Zaman, is­ti­ka­me­ti doğru, mü­ca­de­le­si haklı olan­la­ra güçlü bir ge­lecek ar­ma­ğan eder. Her doğru adım ya­rı­nı tah­kim eder, işi kolay kılar. Rize de ge­le­nek bu yılda de­ğiş­me­di, gü­ven­le ve­ri­len yetki ancak ba­şa­rıy­la sür­dü­rü­le­bi­lir. Rize’de Yet­ki­li Eği­tim sen­di­ka­sı de­ni­lin­ce her nok­ta­da Eği­tim Bir Sen var.
    Hiz­met­le­ri­mi­zi ve mü­ca­de­le­mi­zi bu zir­ve­den yeni ufuk­la­ra, yeni ufuk­lar­dan yeni umut­la­ra doğru ta­şı­ya­ca­ğız. Yü­kü­müz ağır, al­dı­ğı­mız so­rum­lu­lu­ğun far­kın­da­yız, bunun bi­lin­cin­de ola­rak ça­lış­ma­la­rı­mı­zı devam et­ti­re­ce­ğiz.
    Dün­ya­da virüs sal­gı­nı ne­de­niy­le bir­çok mağ­du­ri­yet­ler oluş­tu. Bir­çok ül­ke­de eko­no­mi­ler­de kı­rıl­ma­lar oldu. Ül­ke­miz­de de eko­no­mi­de sı­kın­tı­lar mey­da­na geldi. Enf­las­yon %70’leri buldu.
    Eko­no­mi­nin kötü gi­di­şa­tı­na rağ­men köklü so­run­la­rın çö­zü­mü­ne imza attık. Yet­ki­li ol­du­ğu­muz, yıl­lar­da yüz­ler­ce ka­za­nı­ma imza at­mış­tık. Bu yıl yıl­lar­dır ça­lı­şa­nı­mı­zın talep et­ti­ği 20 yeni ka­za­nı­ma daha imza atmış, kro­nik hale gel­miş 3600 ek gös­ter­ge, uz­man­lık-ba­şöğ­ret­men­lik, öğ­ret­men mes­lek ka­nu­nu, vergi in­di­ri­min­de ça­lı­şa­nı­mız le­hi­ne ba­şa­rı­lar elde ettik.
    Eği­tim ça­lı­şan­la­rı­nın derdi ile dert­len­me­yen, sorun çöz­mek ye­ri­ne so­run­dan bes­le­nen ol­ma­dık. Yalan do­la­na sap­ma­dan, üye­si­ni, eği­tim ça­lı­şa­nı­nı al­dat­ma­dan, algı üze­rin­den ne­ma­lan­ma­dan, ka­za­nım­la­rı­mı­zı an­la­ta­rak sen­di­ka­cı­lık yap­tık. Eği­tim ça­lı­şa­nı­na ka­zan­dır­dık, ka­zan­dır­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Bazı sen­di­ka­lar gibi yap­ma­dı­ğı­mız şeyi söy­le­me­dik. So­run­la­rı ka­şı­ya­rak ça­lı­şa­nı­mı­zı kan­dır­ma­ya ça­lış­ma­dık, çözüm öne­ri­le­ri­mi­zi sun­duk, baş­ka­la­rı­nın ka­za­nım­la­rı üze­rin­den sen­di­ka­cı­lık yap­ma­dık. Emek hır­sız­lı­ğı yap­ma­dan sen­di­ka­cı­lık yap­tık. En büyük ser­ma­ye­mi­zin sa­mi­mi­ye­ti­miz­dir. Eği­tim ça­lı­şan­la­rı­na iliş­kin on­lar­ca ni­te­lik­li ça­lış­ma­ya imza atan, pek çok so­ru­nun çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­ma­sı­nı sağ­la­yan, eği­tim ça­lı­şan­la­rı adına ka­za­nım üre­ten Eği­tim-Bir-Sen “Yeni ufuk­lar­dan yeni umut­la­ra” koş­ma­ya devam edecek.
    Bir kez daha bu ve­si­le ile bu güne kadar üye ol­ma­mış tüm eği­tim ça­lı­şan­la­rı­nı Eği­tim Bir Sen’e üye ol­ma­ya davet eder­ken, bizi yet­ki­de zir­ve­ye ta­şı­yan tüm üye­le­ri­mi­ze, iş yeri tem­sil­ci­le­ri­mi­ze, İl-İlçe- genel mer­kez yö­ne­tim ku­ru­lu asil ve yedek üye­le­ri­mi­ze, Kadın Ko­mis­yon­la­rı yö­ne­ti­mi­mi­ze, emek ve gönül veren 2070 üye­mi­ze ve aynı ufka ba­ka­rak umut­la bu mem­le­ke­tin yü­cel­me­sin­de, kadim me­de­ni­ye­ti­mi­zin ye­ni­den in­şa­sın­da, eği­ti­min ve eği­tim­ci­nin hak et­ti­ği yeri al­ma­sın­da­ki mü­ca­de­le­miz­de, eme­ği­ni, gön­lü­nü ve du­ala­rı­nı bi­zim­le pay­la­şan aziz mil­le­ti­mi­ze son­suz şük­ran­la­rı­mı­zı arz ede­riz de­nil­di.
           

Haber: Hü­se­yin KO­CA­MAN