EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE 15. YIL

Eğitim Bir Sen Rize 1 Nolu Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR; Rize de eğitim çalışanları iş kolunda İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sendika sayıları tespit çalışmaları tamamlandı.

Güncel Haberler 30.05.2023 15:04:00 0
EĞİTİM BİR SEN RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YETKİDE 15. YIL

 2023 yı­lın­da da Rize Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü’nde yet­ki­li sen­di­ka Eği­tim­ci­ler Bir­li­ği Sen­di­ka­sı (Eği­tim Bir-Sen) oldu. Eği­tim Bir-Sen Tür­ki­ye de ör­güt­lü 49 sen­di­ka ara­sın­da en fazla üye sa­yı­sı­na ula­şa­rak yet­ki­de 15. yı­lı­nı ge­ri­de bı­rak­tı. Rize de il ge­ne­lin­de tar­tış­ma­sız lider ol­du­ğu­muz gö­rül­dü.
İli­miz­de ör­güt­lü diğer eği­tim sen­di­ka­la­rı­nın sen­di­ka­mız üze­rin­den olum­suz algı oluş­tu­ra­rak yıp­rat­ma­ya, kö­tü­le­me­ye ça­lış­ma­sı­na rağ­men, 49 sen­di­ka için­de en fazla üyeye sahip ola­rak haklı bir gu­ru­ru üye­le­ri­miz­le ve ka­mu­oyu ile pay­la­şı­yo­ruz. Eği­tim Bir Sen’in, Yet­ki­li sen­di­ka olma ba­şa­rı­sı tüm üye­le­ri­mi­zin ba­şa­rı­sı­dır. Bizi zir­ve­ye çı­ka­ran, zir­ve­de tutan ve zir­ve­den yeni ufuk­la­ra yol al­ma­mı­za katkı sunan tüm üye­le­ri­mi­ze, ilçe yö­ne­tim ku­rul­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­ruz. İsti­ka­me­ti doğru ola­nın yolu zor olsa da ufku hep açık olur. Zaman, is­ti­ka­me­ti doğru, mü­ca­de­le­si haklı olan­la­ra güçlü bir ge­lecek ar­ma­ğan eder. Rize de ge­le­nek bu yılda de­ğiş­me­di, gü­ven­le ve­ri­len yetki ancak ba­şa­rıy­la sür­dü­rü­le­bi­lir. Yü­kü­müz ağır, al­dı­ğı­mız so­rum­lu­lu­ğun far­kın­da­yız, bunun bi­lin­cin­de ola­rak ça­lış­ma­la­rı­mı­zı devam et­ti­re­ce­ğiz.
Yet­ki­li ol­du­ğu­muz sü­reç­te üye­le­ri­mi­zin yüz­ler­ce ta­le­bi­ni ve so­ru­nu­nu çö­zü­me ka­vuş­tur­duk. Arzu eden­ler, ha­tır­la­mak is­te­yen­ler, unu­tan­lar ve hala mü­ca­de­le­mi­zi an­la­ma­mak­ta veya unut­tur­mak­ta ısrar eden­ler in­ter­net si­te­miz­den Eği­tim Bir Sen ola­rak 80 ka­za­nım ve Memur Sen ola­rak 802 ka­za­nı­mı­mız­la il­gi­li bro­şür­le­ri­mi­zi in­ce­le­ye­bi­lir­ler. Bi­ri­le­ri an­la­ma­mak­ta ısrar eder­ken biz üye­le­ri­mi­zin ve iş kol­la­rı­mı­zın so­run­la­rı­nı çöz­mek­te ıs­rar­cı dav­ra­nı­yo­ruz. Eği­tim Bir Sen ola­rak biz yet­ki­yi dev­ra­la­na kadar bizim çöz­dü­ğü­müz so­run­la­rı sorun ola­rak bile akıl­la­rı­na ge­tir­me­yen bir­ta­kım sözde sen­di­ka­lar bugün ya­pı­lan­la­rı kü­çüm­se­me der­di­ne düş­müş­ler. *Öğ­ret­men mes­lek ka­nu­nu on­la­rın akıl­la­rın­da bile yoktu. Ek­sik­te olsa ka­nun­laş­tı. *3600 ek gös­ter­ge­yi hayal bile ede­mi­yor­lar­dı. Ocak ayın­da ger­çek­leş­ti. Şimdi 1’in 4’üne gelen me­mur­la­rın ta­ma­mı­na ve­ril­me­si sö­zü­nü aldık. *Uz­man­lık – Ba­şöğ­ret­men­lik ko­nu­su­nu unut­muş­lar­dı. Ge­çek­leş­tir­dik. 600 bin kişi uzman ba­şöğ­ret­men oldu. *Söz­leş­me­li­le­rin kad­ro­ya ge­çi­ril­me­si­ni talep bile ede­mi­yor­lar­dı. 2011 de 280 bin şim­di­de 500 bine yakın söz­leş­me­li kad­ro­ya geçti.
Son gün­ler­de de tem­muz ayın­da en düşük memur ma­aşı­nın net 22.000 lira ola­ca­ğı sö­zü­nü Cum­hur­baş­ka­nı­mız­dan aldık. Tüm bu ka­za­nım­lar­da son nok­ta­yı koyan cum­hur­baş­ka­nı­mı­za da te­şek­kür ede­riz. Eği­tim ça­lı­şan­la­rı­nın derdi ile dert­len­me­yen, sorun çöz­mek ye­ri­ne so­run­dan bes­le­nen ol­ma­dık. Yalan do­la­na sap­ma­dan, üye­si­ni, eği­tim ça­lı­şa­nı­nı al­dat­ma­dan, algı üze­rin­den ne­ma­lan­ma­dan, ka­za­nım­la­rı­mı­zı an­la­ta­rak sen­di­ka­cı­lık yap­tık. Eği­tim ça­lı­şa­nı­na ka­zan­dır­dık, ka­zan­dır­ma­ya devam ede­ce­ğiz. 
      Emek hır­sız­lı­ğı yap­ma­dan sen­di­ka­cı­lık yap­tık. En büyük ser­ma­ye­miz sa­mi­mi­ye­ti­miz­dir. Eği­tim ça­lı­şan­la­rı­na iliş­kin on­lar­ca ni­te­lik­li ça­lış­ma­ya imza atan, pek çok so­ru­nun çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­ma­sı­nı sağ­la­yan, eği­tim ça­lı­şan­la­rı adına ka­za­nım üre­ten Eği­tim-Bir-Sen “Yeni ufuk­lar­dan yeni umut­la­ra” koş­ma­ya devam edecek. Bir kez daha bu ve­si­le ile bu güne kadar üye ol­ma­mış tüm eği­tim ça­lı­şan­la­rı­nı Eği­tim Bir Sen’e üye ol­ma­ya davet eder­ken, bizi yet­ki­de zir­ve­ye ta­şı­yan tüm üye­le­ri­mi­ze, iş yeri tem­sil­ci­le­ri­mi­ze, İl. İlçe. Genel mer­kez yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­mi­ze, Kadın Ko­mis­yon­la­rı yö­ne­ti­mi­mi­ze, emek ve gönül veren üye­le­ri­mi­ze ve aynı ufka ba­ka­rak umut­la bu mem­le­ke­tin yü­cel­me­sin­de, kadim me­de­ni­ye­ti­mi­zin ye­ni­den in­şa­sın­da, Tür­ki­ye Yüz­yı­lın­da eği­ti­min ve eği­tim­ci­nin hak et­ti­ği yeri al­ma­sın­da­ki mü­ca­de­le­miz­de, eme­ği­ni, gön­lü­nü ve du­ala­rı­nı bi­zim­le pay­la­şan aziz mil­le­ti­mi­ze son­suz şük­ran­la­rı­mı­zı arz ede­riz.” de­nil­di.
          

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °