"Ekmek Aptal Toplumların Gıdasıdır" ifadesini kullanan Kolivar’a İlimizden Tepkiler Çığgibi Büyüyor

Ekmek aptal top­lum­la­rın temel gıda mad­de­si­dir

Güncel Haberler 12.11.2022 10:56:00 0

    İstan­bul'da ka­tıl­dı­ğı bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da "Ekmek aptal top­lum­la­rın temel gıda mad­de­si­dir" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­ma­sı ne­de­niy­le tu­tuk­la­nan Ekmek Üre­ti­ci­le­ri Sen­di­ka­sı'nın Ri­ze­li Baş­ka­nı Cihan Ko­li­var'a ili­miz­den tep­ki­ler çığ gibi bü­yü­yor.
    İstan­bul'da ka­tıl­dı­ğı bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da kul­lan­dı­ğı "Ekmek aptal top­lum­la­rın temel gıda mad­de­si­dir" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­ma­sı ne­de­niy­le hak­kın­da baş­la­tı­lan so­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da gö­zal­tı­na alı­nan il­çe­miz­den olan Ekmek Üre­ti­ci­le­ri Sen­di­ka­sı Baş­ka­nı Cihan Ko­li­var'ın tu­tuk­lan­ma­sı­na karar ve­ril­di. Cihan Ko­li­var'a kul­lan­dı­ğı ifa­de­ler se­be­biy­le ili­miz­de­ki fı­rın­cı­lar­dan tepki geldi.
    Ka­tıl­dı­ğı bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da "Ekmek aptal top­lum­la­rın temel gıda mad­de­si­dir. Bizim top­lum ekmek ile doy­du­ğu için ba­şın­da 20 se­ne­dir böyle yö­ne­ti­ci­ler du­ru­yor" ifa­de­le­ri­ni kul­la­nan Ekmek Üre­ti­ci­le­ri Sen­di­ka­sı Baş­ka­nı Cihan Ko­li­var'a ili­miz­de­ki ekmek üre­ti­ci­le­rin­den ve va­tan­daş­lar­dan tepki geldi.
    İli­miz­de fı­rın­cı­lık yapan Tar­kan Ka­ra­kaş, "'Ekmek aptal top­lum­la­rın gı­da­sı­dır" diyen ki­şi­ye faz­la­sıy­la o ke­li­me­le­ri iade edi­yo­ruz.
    Bütün fı­rın­cı­lar adına ken­di­si­ne iade edi­yo­ruz" şek­lin­de ko­nuş­tu.
    İli­miz­de fı­rın­cı­lık yapan Sabri Ay­doğ­du da Ko­li­var'a tep­ki­si­ni be­lir­te­rek, "Fı­rın­cı­lık pey­gam­be­ri­mi­zin baş­lat­tı­ğı bir mes­lek ve in­san­la­rın evine ge­tir­di­ği ve­li­ni­met­tir. Bu ek­me­ği­miz­le kimse oy­na­ya­maz. Ekmek ap­tal­la­rın değil, in­san­la­rı­mı­zın kar­nı­nı do­yu­ran bir ni­met­tir. "Ekmek aptal top­lum­la­rın gı­da­sı­dır" diyen ki­şi­nin ken­di­si bir nu­ma­ra­lı ap­tal­dır. Aptal ol­ma­say­dı o söz­le­ri söy­le­mez­di. Ekmek sof­ra­mı­zın ol­maz­sa ol­maz­la­rın­dan bi­ri­dir" şek­lin­de ifade etti. İstan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğın­ca baş­la­tı­lan so­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da İstan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Gü­ven­lik Şu­be­si ekip­le­rin­ce gö­zal­tı­na alı­nan Ko­li­var'ın em­ni­yet­te­ki iş­lem­le­ri ta­mam­lan­dı. Gö­zal­tın­da­ki iş­lem­le­ri­nin ar­dın­dan sağ­lık kont­ro­lün­den ge­çi­ri­len Ko­li­var, daha sonra Çağ­la­yan'daki İstan­bul Ad­li­ye­si­ne gö­tü­rül­dü. Bu­ra­da sor­gu­lan­dı­ğı nö­bet­çi cum­hu­ri­yet sav­cı­sı ta­ra­fın­dan tu­tuk­lan­ma­sı ta­le­biy­le nö­bet­çi ha­kim­li­ğe sevki ya­pı­lan Cihan Ko­li­var'ın tu­tuk­lan­ma­sı­na karar ve­ril­di. Ka­tıl­dı­ğı bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da kul­lan­dı­ğı ifa­de­ler se­be­biy­le hak­kın­da Türk Ceza Ka­nu­nu'nun 301/1 mad­de­si uya­rın­ca "Türk mil­le­ti­ni, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Dev­le­ti'ni, Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si­ni, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Hü­kü­me­ti­ni ve dev­le­tin yargı or­gan­la­rı­nı ale­nen aşa­ğı­la­mak" su­çun­dan resen so­ruş­tur­ma baş­la­tı­lan Ko­li­var, polis ekip­le­rin­ce gö­zal­tı­na alın­dı.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °