“EKONOMİ BİLİMİDE VURUYOR”

RTEÜ Tıp Fa­kül­te­si­nin eski De­kan­la­rın­dan Prof. Dr. Şaban Şim­şek kitap bas­tır­ma­nın pa­ha­lı­lı­ğın­dan ya­kı­na­rak’ ’eko­no­mi bi­li­mi­de vu­ru­yor’ ’açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.

Güncel Haberler 8.06.2023 09:57:00 0
“EKONOMİ BİLİMİDE VURUYOR”

PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK,
 İstan­bul Lütfi Kır­dar Has­ta­ne­sin­de gö­rev­de bu­lu­nan Göz Has­ta­lık­la­rı ko­nu­sun­da bran­şı­nın bir nu­ma­ra­lı ho­ca­sı Prof. Dr. Şaban Şim­şek kitap ba­sı­mı­nın çok pa­ha­sı ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, yük­se­len fi­yat­lar kar­şı­sın­da bi­lim­sel an­lam­da yaz­dı­ğım ki­tap­la­rı­mı bas­tı­ra­mı­yo­rum dedi.
Prof. Dr. Şaban Şim­şek yap­tı­ğı açık­la­ma­da’ ’Rize’den gön­de­ril­dik­ten sonra ça­lış­ma­ya baş­la­dı­ğım İstan­bul Kar­tal Dr. Lütfi. Kır­dar Has­ta­ne­sin­de 5 Yıl­lık süre içe­ri­sin­de şahıs ve kli­nik ola­rak ül­ke­miz­de pek de ör­ne­ği ol­ma­yan 6 kitap üret­tik! Resmi hiç bir kişi ya da kurum; İyi yap­tın, afe­rin bile de­me­di. Fa­ali­yet en­van­te­ri­ne dahi sok­ma­dı. En küçük bir maddi yar­dım­da bu­lun­ma­dı.
Kendi im­kân­la­rı­mız­la bir­lik­te ilaç/cihaz fir­ma­la­rı­nın spon­sor­lu­ğun­da. Bi­rin­ci yıl; kli­nik bül­ten ki­ta­bın­dan 1000 tane bas­tı­rıp çok sa­yı­da mes­lek­ta­şı­mı­za üc­ret­siz ulaş­tı­rır­ken. İkinci yıl 200 tane, Üçün­cü yıl 100 tane, Dör­dün­cü yıl 100 tane bas­tı­ra­bil­dik. Tabii kim­se­ye de da­ğı­ta­ma­dık, kli­ni­ği­mi­zin ça­lış­ma­la­rı­nı, tec­rü­be­le­ri­ni mes­lek­taş­la­rı­mız­la pay­la­şa­ma­dık. Zira spon­sor fir­ma­lar da artık eko­no­mik se­bep­ler­le yar­dım­da bu­lu­na­maz ol­muş­tu. Bu sene bas­tır­dı­ğı­mız 100 kitap için tam 30.000 TL para Öde­miş­ler­di. Daha faz­la­sı­na büt­çe­le­ri mü­sa­ade et­mi­yor­du!
Her ile Üni­ver­si­te açtık de­mek­le ol­mu­yor
Biz aka­de­mis­yen­ler için ne kadar moral bo­zu­cu, ne kadar şevk kı­rı­cı, ne kadar üzücü bir bil­se­niz. Yani. Büyük bi­na­lar yapıp (ki bun­lar kul­la­nış­lı de­ğil­dir, ben on­la­ra “eşek ölüsü” kadar di­yo­rum!) işte sağ­lı­ğa ya­tı­rım, işte hiz­met de­mek­le. İşte her ile şu kadar üni­ver­si­te, bu kadar has­ta­ne açtık de­mek­le ol­mu­yor!
Kı­sa­ca­sı TOKİ KA­FA­SIY­LA BİLİM OL­MU­YOR, ne­ti­ce­de HİZMETE de KALİTE GELMİYOR. Ak­si­ne gi­di­yor! Ne­re­ye gi­di­yor? Ka­mu­dan (dev­let­ten!) özele gi­di­yor. Ül­ke­miz­den yurt­dı­şı­na gi­di­yor. Ve onlar bu  TOKİ ka­fa­sın­da “vatan haini “olu­yor’’ diye yazdı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: “EKONOMİ BİLİMİDE VURUYOR”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °