Tarih: 14.08.2024 10:29

Ekşioğlu Vakfı 24. Ovit Yayla Şenlikleri büyük coşku ile gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

 İkiz­de­re'nin Ovit Yay­la­sın­da kül­tü­rel ve sa­nat­sal et­kin­lik­ler­le dü­zen­le­nen ve 3 gün bo­yun­ca 30 bin­i aşkın kişini ka­tıl­dı­ğı Ek­şi­oğ­lu Vakfı 24. Ovit Yayla Şen­lik­le­ri’nde ka­tı­lım­cı­lar do­ya­sı­ya horon oy­na­dı, ya­rış­ma­lar­da eğ­len­di, kamp kur­duk­la­rı yay­la­da yaz sı­ca­ğı­na rağ­men soğuk ve serin ha­va­nın key­fi­ni çıkardılar. Bölgemizin en büyük yayla fes­ti­val­le­rin­den biri olan ve bu yıl 9-11 Ağus­tos ta­rih­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen Ek­şi­oğ­lu Vakfı 24. Ovit Yayla Şen­lik­le­ri İkiz­de­re Fut­bol Sa­ha­sın­da dü­zen­le­nen kon­ser et­kin­lik­le­ri ile baş­la­dı. An­ka­ra Ostim Tek­nik Üni­ver­si­te­si eki­bi­nin halk oyun­la­rı gös­te­ri­le­ri sun­du­ğu şen­lik­te Ümit Ka­ra­bi­ber, Ahmet Ek­şi­oğ­lu, İslam Yıl­dız ve Gök­han Can Boş­na­koğ­lu sahne aldı.
Yayla göçü ge­le­ne­ği ya­şa­tıl­dı
Şen­lik­le­rin Ovit Yay­la­sın­da­ki et­kin­lik­le­ri ise yayla göçü ge­le­ne­ği ya­şa­tıl­dı. Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de asır­la­dır süren yay­la­cı­lık kül­tü­rü­nün ya­şa­tıl­dı­ğı yü­rü­yüş­te yay­la­cı­lar sırt­la­rın­da yük­le­ri ve ön­le­rin­de hay­van­la­rı ile tulum ve tür­kü­ler eş­li­ğin­de yay­la­ya göç etti. Yay­la­da el sa­nat­la­rı ser­gi­le­ri açıl­dı, kül­tü­rel öğe­ler ser­gi­len­di. Va­tan­daş­la­rın kur­duk­la­rı ça­dır­lar­da kal­dı­ğı, pazar yer­le­ri­nin ku­rul­du­ğu yay­la­da Ata­kan Ha­noğ­lu, Erol Şahin, İslam Yıl­dız, Ahmet Ek­şi­oğ­lu, Ya­se­min Yıl­dız ve Sinan Sami sahne aldı.
Kı­ya­sı­ya ya­rış­tı­lar
Şen­lik­le­rin son gün et­kin­lik­le­rin­de ya­rış­ma­lar dü­zen­len­di. Kadın ve erkek ka­te­go­ri­le­rin­de çu­val­la koşu ya­rı­şı ve ka­şık­la yu­mur­ta ta­şı­ma ya­rış­ma­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­rış­ma­da de­re­ce­ye gi­ren­le­re çe­şit­li ödül­ler ve­ril­di. Şen­lik­ler­de Osman Ak­bu­lut, Adnan Yıl­maz, Gök­han Can Boş­na­koğ­lu, Ser­han İlbeyi ve Ko­li­va Grubu sahne aldı.
Pro­to­kol Ovit Yay­la­sın­da bu­luş­tu
Ek­şi­oğ­lu Vakfı 24. Ovit Yayla Şen­lik­le­ri­ne Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş, AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Harun Mer­toğ­lu, Vali Yar­dım­cı­la­rı Ha­ti­ce Cemre İncesu, Hü­se­yin Aydın, İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Ali Özdaş, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Murat Tü­re­sin, İl Jan­dar­ma Alay Ko­mu­ta­nı Albay Ali Gün­gör, İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Abdi Ekşi, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, Kal­kan­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Yıl­maz, İspir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Coş­kun,DOKAP Baş­ka­nı Hakan Gül­te­kin, Yar­gı­tay Üye­le­ri Hayri Kay­nar, Ahmet Sezer, Ek­şi­oğ­lu Vakfı Baş­ka­nı Sü­ley­man Ekşi, Ek­şi­oğ­lu Vakfı Mec­lis Baş­ka­nı Kemal Ekşi, Ek­şi­oğ­lu Vakfı Mec­lis Baş­kan Ve­ki­li Mus­ta­fa Ekşi ile da­vet­li­ler ka­tıl­dı.
Sü­ley­man Ekşi’den Va­li­li­ğin burs kam­pan­ya­sı­na des­tek
Ek­şi­oğ­lu Vakfı Baş­ka­nı Sü­ley­man Ekşi şen­lik­ler­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da bu top­rak­lar­da doğup bü­yü­dük­le­ri­ni, böl­ge­nin kül­tü­rü ile ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek yay­la­cı­lık kül­tü­rü­nün ge­lecek ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sı için şen­lik­le­ri ge­le­nek­sel ola­rak dü­zen­le­dik­le­ri­ni söy­le­di. Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ön­cü­lü­ğün­de Rize’de ha­va­li­ma­nı, Ovit Tü­ne­li ve Lo­jis­tik Liman pro­je­le­ri başta olmak üzere çok sa­yı­da pro­je­nin ha­ya­ta ge­çi­ril­di­ği­ni be­lir­te­rek Ovit Tü­ne­li bağ­lan­tı yol­la­rı­nın da ta­mam­lan­ma­sı­nı bek­le­dik­le­ri­ni ifade etti. Bu ko­nu­da son Rize zi­ya­re­tin­de ta­li­mat veren Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’a te­şek­kür eden Ekşi, Rize Va­li­li­ği­nin kent­te oku­yan öğ­ren­ci­ler için baş­lat­tı­ğı burs des­te­ği­ne katkı sun­ma­ya hazır ol­duk­la­rı­nı du­yur­du.
Mus­ta­fa Ekşi: Kül­tü­rü­mü­zü ge­le­ce­ğe ta­şı­ya­ca­ğız
  Ek­şi­oğ­lu Vakfı Mec­lis Baş­kan Ve­ki­li Mus­ta­fa Ekşi de Ovit Yay­la­sın­da her yıl dü­zen­le­dik­le­ri yayla şen­lik­le­ri ile kül­tü­rel zen­gin­lik­le­ri­ni sa­nat­sal et­kin­lik­ler­le bu­luş­tu­ra­rak ge­lecek ku­şak­la­ra ak­tar­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­nı söy­le­di. Ek­şi­oğ­lu aile­si ola­rak bu kül­tü­rün ya­şa­tıl­ma­sı için her daim el­le­rin­den ge­le­ni ya­pa­cak­la­rı­nı vur­gu­la­yan Ekşi ka­tı­lım­cı­la­ra te­şek­kür etti.
Abdi Ekşi: İlçe­miz doğal gü­zel­lik­le­ri ile öne çı­kı­yor
  İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Abdi Ekşi de İkiz­de­re’nin balı, yay­la­la­rı, şe­la­le­le­ri, ter­mal kap­lı­ca­la­rıy­la doğal gü­zel­lik­le­ri ile öne çıkan bir ilçe ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.                           

 Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —