El Emeği Ürünler Kooperatifte Satışa Sunuluyor

İlçe­miz­de ku­ru­lan Kadın Gi­ri­şi­mi Üre­tim ve İşlet­me Ko­ope­ra­ti­fi yö­re­de­ki ka­dın­la­rın üret­tik­le­ri eş­ya­la­rı top­la­ya­rak halka sa­tı­şa su­nu­yor.

Yerel Haberler 22.12.2022 11:13:00 0
El Emeği Ürünler Kooperatifte Satışa Sunuluyor

 Ko­ope­ra­tif­te ça­lı­şan 15 kadın hem kendi ürün­le­ri­ni yapıp sa­tı­yor hem de yö­re­de bu­lu­nun ka­dın­la­rın yap­mış ol­du­ğu el emeği ürün­le­ri ko­ope­ra­tif­te sa­tı­şa su­nu­yor­lar. Ürün­le­rin sa­tı­mı ger­çek­leş­me­si­nin ar­dın­dan alı­nan para üre­ti­ci ka­dı­na ve­ri­li­yor.
Ka­dın­la­rın el­le­rin­den çıkan ürün­le­ri sa­ta­ma­yıp evde ke­na­ra koy­ma­la­rı­na gerek kal­ma­dı­ğı­nı tüm yap­tık­la­rı el iş­le­ri­ni ko­ope­ra­tif sa­ye­sin­de al­dık­la­rı­nı ve sat­tık­la­rı­nı söy­le­yen Fatma Yıl­maz, gelen pa­ra­nın üre­ti­ci­ye ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Yıl­maz "Biz şuan Ça­ye­li'nde kay­ma­kam­lık eş­li­ğin­de bir ko­ope­ra­tif kur­duk. 15 ka­dın­dan olu­şu­yo­ruz. He­de­fi­miz yö­re­de ya­şa­yan ka­dın­la­rı­mı­zın ürün­le­ri­ni alıp di­rekt ola­rak sa­tı­cıy­la bu­luş­tur­mak, Ça­ye­li'nde ya­şa­yan ka­dın­la­rın ev­le­rin­de emek­le­ri­nin kar­şı­lı­ğı­nı al­ma­sı için uğ­raş­mak, daha çok ba­ya­na ulaş­mak. Sa­tı­lan ürün­le­rin pa­ra­sı­nı bizim bir he­ye­ti­miz var onlar be­lir­li­yor, be­lir­le­dik­ten sonra ko­ope­ra­ti­fi­mi­ze ko­yu­lu­yor, sa­tıl­dı­ğı an ürünü kim ge­tir­diy­se sa­tıl­dık­tan sonra onu ara­yıp üc­re­ti­ni ödü­yo­ruz.
Evde otu­ran ka­dın­lar el iş­le­ri­ni, üret­tik­le­ri­ni ev­le­rin­de sak­lı­yor­du, sa­ta­mı­yor­du­lar. Bizim sa­ye­miz­de artık sa­ta­bi­li­yor­lar, gelir elde ede­bi­li­yor­lar" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
      

 Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °