Tarih: 16.01.2023 11:01

"Emekçi Gazeteciler sömürülmektedir"

Facebook Twitter Linked-in

Gür 10 Ocak ça­lı­şan ga­ze­te­ci­ler günü se­be­biy­le ya­zı­lı açık­la­ma yaptı.
 Rize Ga­ze­te­ci­le­ri Der­ne­ği baş­ka­nı İlyas Gür, özel­lik­le yerel ga­ze­te­le­rin sı­kın­tı­lar çek­ti­ği­ni be­lir­te­rek, “Yeni ha­zır­la­nan basın ya­sa­sı­nın yerel ga­ze­te­le­ri büyük öl­çü­de olum­suz et­ki­le­ye­rek. Yerel ga­ze­te­ler­de yeni basın ya­sa­sı­nın olum­suz et­ki­le­ri­ni kad­ro­sun­da ça­lış­tır­dı­ğı emek­çi­ler­den çı­kar­mak­ta­dır.
Bu gün ili­miz­de bu­lu­nan yerel ga­ze­te­ler kad­ro­sun­da olan­la­ra değil maaş ver­mek SGK prim­le­ri­nin ya­rı­sı­nı da ça­lış­tır­dı­ğı emek­çi­le­rin­den al­mak­ta­dır. Bu durum emek­çi ga­ze­te­ci­le­ri sö­mür­mek­tir” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Rize Ga­ze­te­ci­le­ri Der­ne­ği baş­ka­nı İlyas Gür açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da, Basın ça­lı­şan­la­rı­nın bazı hak­la­rı­nı yasal gü­ven­ce al­tı­na alan 212 sa­yı­lı ka­nu­nu­nun Resmi ga­ze­te­de ya­yın­lan­dı­ğı 10 Ocak gü­nü­nün bay­ram ola­rak kut­la­na­ma­dı­ğı­nı ifade etti.
Baş­kan Gür, Ga­ze­te­ci­lik mes­le­ğin­de ya­şa­nan so­run­la­ra dik­kat­le­ri çe­ke­rek, şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:
“Tür­ki­ye dün­ya­da basın öz­gür­lü­ğü sı­ra­la­ma­la­rın­da ge­ri­li­yor.
İfade öz­gür­lü­ğü, en çok medya ve in­ter­net ala­nın­da ge­ri­le­miş­tir. Uygar dün­ya­da­ki ge­liş­me­le­rin ak­si­ne Tür­ki­ye, med­ya­yı ve İnter­ne­ti san­sür­le­yen, ga­ze­te­ci­le­ri tu­tuk­la­yan ve mu­ha­lif gö­rüş­le­ri sin­di­ren bir ülke ko­nu­mu­na sü­rük­len­miş­tir.
İnter­net ya­sak­la­rı ik­ti­da­rın, ifade öz­gür­lü­ğü­ne ve özgür ka­mu­sal alana inan­ma­dı­ğı­nın önem­li bir gös­ter­ge­si­dir” şek­lin­de ko­nuş­tu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —