EMEKLİ GERÇEKTE ZAM ALMADI!

CHP'li Saltuk, zamlar karşısında eriyen maaşlara dikkat çekti:

Güncel Haberler 5.02.2024 09:51:00 0
EMEKLİ GERÇEKTE ZAM ALMADI!

 CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, “emek­li­le­rin yılı” de­ni­le­rek açık­la­nan zam­la­rın daha emek­li­le­rin ce­bi­ne gir­me­den iğ­ne­den ip­li­ğe gelen zam­la­ra dik­kat çe­ke­rek, “Açlık sı­nı­rı­nın 15 bin li­ra­nın üs­tün­de ol­du­ğu yerde emek­li yurt­ta­şı­mı­za ve­ri­len zam daha ce­bi­ne gir­me­den eridi. Emek­li­miz ger­çek­te zam al­ma­dı” dedi. Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, artan yok­sul­lu­ğa dik­kat çekti. Türk-İş'in ocak­ta açlık sı­nı­rı­nı 15 bin 48, yok­sul­luk sı­nı­rı da 49 bin 19 TL ola­rak açık­la­dı­ğı­nı anım­sa­tan Baş­kan Sal­tuk, şun­la­rı söy­le­di: “As­ga­ri ücret yok­sul­luk sı­nı­rı­na yak­laş­tı. Emek­li maaşı ise, yok­sul­luk sı­nı­rı­nın çok al­tın­da. 7 bin 500 TL olan en düşük emek­li maaşı 10 bin lira oldu. Emek­li va­tan­da­şı­mı­za; layık gö­rü­len 10 bin lira ci­va­rın­da­ki ma­aş­la ‘yaşa’ de­ni­yor.”
HER GÜNE ZAMLA UYA­NI­YO­RUZ
Ada­let­siz­li­ğin art­tı­ğı­na dik­kat çeken Baş­kan Sal­tuk, “‘Emek­li­le­rin yılı’ ilan edi­len 2024 yı­lın­da emek­li­mi­ze tak­sit tak­sit ve­ri­len maaş zam­la­rı daha cep­le­ri­ne gir­me­den eridi. Her güne zamla uya­nı­yo­ruz. Zamlı ma­aş­lar daha yurt­ta­şı­mı­zın ce­bi­ne gir­me­di. Emek­li­miz zamlı ma­aş­la­rı­nı henüz al­ma­dan iğ­ne­den ip­li­ğe her şeye zam geldi. Artan fiyat ar­tış­la­rı kar­şı­sın­da emek­li­miz ger­çek­te zam al­ma­dı.
Ada­let­siz­lik ve eşit­siz­lik gi­de­ril­me­li­dir. Emek­li ma­aş­la­rı en az 'as­ga­ri ücret' se­vi­ye­sin­de ar­tı­rıl­ma­lı­dır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


       Ha­ber-Fo­to: CHP Haber Bül­ten


Anahtar Kelimeler: EMEKLİ GERÇEKTE ALMADI!
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °