Emeklinin talebi en düşük memur maaşı

“En düşük emek­li ma­aşı­nın en düşük memur ma­aşın­dan aşağı ol­ma­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz”

Güncel Haberler 16.12.2023 10:17:00 0
Emeklinin talebi en düşük memur maaşı

 Emek­li­lik­te Yaşa Ta­kı­lan­lar ve Emek­li­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Arzu Las­tik­çi, yük­sek enf­las­yo­nun emek­li­le­rin alım gü­cü­nü yok et­ti­ği­ni söy­le­ye­rek, “En düşük emek­li ma­aşı­nın en düşük memur ma­aşın­dan aşağı ol­ma­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz” dedi. Emek­li­lik­te Yaşa Ta­kı­lan­lar ve Emek­li­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Arzu Las­tik­çi, emek­li­le­rin zam ta­lep­le­ri­ni an­lat­tı. Emek­li­le­rin taban ma­aşı­nın 4 bin 500 li­ra­dan baş­la­dı­ğı­nı söy­le­yen Las­tik­çi, “En düşük emek­li maaşı önce 5 bin 500 li­ray­dı. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı’nın ta­li­ma­tıy­la 7 bin 500 li­ra­ya çı­ka­rıl­dı. Ara­da­ki 2 bin li­ra­lık fark, SSK’den öden­mi­yor. Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı’ndan ta­mam­la­nan maaş ol­du­ğu için ‘yar­dım’ ola­rak ge­çi­yor. Kişi bu pa­ra­nın ta­ma­mı­nın SGK’den al­ma­dı­ğı için ‘kök maaş’ ol­mu­yor. Tem­muz ayın­da yüzde 25 zam ya­pıl­dı ama bu zam 7 bin 500 lira üze­rin­den değil, asıl kök maaşı olan 5 bin 500 lira üze­rin­den ya­pıl­dı. Durum böyle olun­ca kişi hiç zam gör­me­miş oldu” diye ko­nuş­tu.
Emek­li­le­rin milli ge­lir­den al­dı­ğı payın gi­de­rek azal­dı­ğı­na dik­ka­ti çeken Las­tik­çi, “İşçi, emek­li ezi­li­yor ama ser­ma­ye hiç zarar gör­mü­yor. Ko­ru­nan taraf hep o olu­yor ama yine eko­no­mi­nin omur­ga­sı, bel ke­mi­ği, emek­çi­si ve iş­çi­si emek­li­si ma­ale­sef ki bu acı re­çe­te yıl­lar­ca bize ya­zı­lı­yor. Şimdi seçim ön­ce­sin­de­yiz. Biz seçim ya­tı­rı­mı ol­mak­tan bık­tık. Emek­li­ler ola­rak ağ­zı­mı­za sü­rü­lecek bir par­mak bala razı de­ği­liz. Son­ra­sın­da da unu­tu­la­cak in­san­lar de­ği­liz. İkti­dar sa­hip­le­ri­nin böyle bir du­ru­mu var. Hep seçim ön­ce­si oy kay­gı­sıy­la bazı şey­ler ya­pıl­ma­ya ça­lı­şı­lı­yor ama seçim son­ra­sı ma­ale­sef yağ­mur gibi ya­pı­lan zam­lar­la daha ce­bi­mi­ze gir­me­den alım gü­cü­müz hiç edi­li­yor. Biz artık bu du­rum­dan çok sı­kıl­dık. Biz mağ­dur in­san­la­rız. Bu ül­ke­le­rin asli mil­le­ti­yiz, öz va­tan­da­şı­yız ve biz hak et­ti­ği­miz­de yeri ve önemi gör­mek is­ti­yo­ruz” dedi.
Las­tik­çi, emek­li­ye ya­pı­la­cak zam oran­la­rı­na iliş­kin ise, “En düşük emek­li ma­aşı­nın ocak ayın­da ya­pı­la­cak olan zamla bir­lik­te en düşük memur ma­aşın­dan aşağı ol­ma­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Bu rakam en az 30 bin ile 35 bin lira ara­sı­na te­ka­bül edecek” diye ko­nuş­tu.
  Ha­ber-Fo­to: Deniz Dal­gıç


Anahtar Kelimeler: Emeklinin talebi düşük memur maaşı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °