En Ucuz Hamsi İlimizde Satılıyor

En Ucuz Hamsi İlimizde Satılıyor

Geç­ti­ği­miz gün­ler­de 20 TL'ye kadar düşen ham­si­nin ki­log­ram fi­ya­tı Fın­dık­lı'da 10 TL'ye kadar düştü.

 Hamsi Ri­ze­li ba­lık­çı­la­rın ol­du­ğu kadar va­tan­daş­la­rın da yü­zü­nü gül­dür­me­ye baş­la­dı. Se­zo­na pa­la­mut ba­lı­ğı­nın bol­lu­ğu ile be­re­ket­li baş­la­yan Ka­ra­de­niz­li ba­lık­çı­la­rın ağ­la­rı şimdi ise ham­si­ler­le doldu taştı. Geç­ti­ği­miz gün­ler­de 20 TL'ye kadar düşen ham­si­nin ki­log­ram fi­ya­tı Fın­dık­lı'da 10 TL'ye kadar düştü.
 Fın­dık­lı'da ba­lık­çı­lık yapan Hakan Çınar, "Tüm va­tan­daş­lar ham­si­ye do­ya­cak" di­ye­rek ham­si­nin ki­log­ram fi­ya­tı­nı 10 TL ola­rak du­yur­du. Çınar “Yerli hamsi Hopa'dan çıktı. Ar­de­şen, Pazar, Rize Mer­kez, Ça­ye­li, her yerde hamsi 20 TL'den, 15 TL'den sa­tı­lır­ken biz bugün va­tan­daş­la­ra za­ra­rı­na 10 TL'den hamsi sa­tı­yo­ruz. Hiç kar al­ma­dan sa­tı­yo­ruz.
Sa­de­ce va­tan­daş yesin diye fi­ya­tı­nı 10 TL'ye dü­şür­dük. Ta­ze­dir, sabah 4.30 da çıktı de­niz­den. Saat 6.30-7.00 gibi hal­den 50 kasa aldık ve şimdi tez­ga­ha indi. 1 saat içe­ri­sin­de 20 kasa ham­si­yi tü­ket­tik. Umu­yo­ruz ki akşam ol­ma­dan ta­ma­mı bi­tecek. Fi­ya­tı çok ucuz. Alan­lar 3'er, 5'er kilo alı­yor. Yarın ne ola­ca­ğı belli değil çünkü fi­yat­lar çok de­ği­şi­yor.
Dün 20 TL'ye, 15 TL'ye sat­tı­ğı­mız ham­si­yi bugün 10 TL'ye sa­tı­yo­ruz. Bun­dan daha iri ham­si­ler ge­li­yor, Mar­ma­ra ham­si­si. Onun ki­log­ram fi­ya­tı 70 TL, 80 TL. Bun­dan daha iri Ka­ra­de­niz ham­si­si olu­yor, onlar 25 TL, 30 TL'ye sa­tı­lı­yor. Me­se­la bugün ki ham­si­nin pi­ya­sa de­ğe­ri 15 TL-20 TL ama biz hal­kı­mız yesin diye 10 TL'ye in­dir­dik” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ayhan Öz­şa­hin isim­li va­tan­daş da, Kilo fi­ya­tın­da­ki de­ğiş­ken­li­ğin şa­şır­tı­cı ol­du­ğu­nun vur­gu­la­ya­rak “Dün ki­lo­su 25 TL, 30 TL iken bugün 10 TL'ye düş­me­si şa­şır­tı­cı. Aynı deniz, aynı ba­lık­çı­lar, fiyat den­ge­siz­li­ği var ama bu kötü bir şey değil.
Va­tan­daş artık balık ko­nu­sun­da en uygun yer­le­re git­me­ye ça­lı­şı­yor. Balık pro­te­in ko­nu­sun­da da ge­rek­li olan bir şey. Val­la­hi uygun bence, her­kes bu fi­yat­lar­dan fay­da­lan­ma­lı” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.