ERASMUS Projesiyle İlimize Geldiler

Av­ru­pa'nın bir­çok ül­ke­sin­den ERAS­MUS Pro­je­si kap­sa­mın­da ili­mi­ze gelen öğ­ren­ci­ler, hem eği­tim­le­ri­ni sür­dü­rü­yor hem de ili­mi­zin doğal gü­zel­lik­le­ri­ni keş­fe­di­yor.

Güncel Haberler 27.06.2022 09:41:00 0
ERASMUS Projesiyle İlimize Geldiler

Ma­ca­ris­tan, İspan­ya, Bel­çi­ka, Le­ton­ya ve Yu­na­nis­tan'dan gelen 41 ki­şi­lik öğ­ren­ci grubu ilk ola­rak Rize Ka­le­si­ni gez­di­ler. Daha son­ra­sın­da yemek yiyen öğ­ren­ci­ler son ola­rak ili­miz­de yeni açı­lan Çay Çar­şı­sı­nı ge­ze­rek çayı ta­nı­dı­lar.
    Çay bar­da­ğı şek­lin­de­ki Çay Çar­şı­sı teras ka­tı­na çıkan öğ­ren­ci­ler ili­mi­zin man­za­ra­sı­nı sey­re­der­ken aynı za­man­da fo­toğ­raf çek­tir­me­yi de ihmal et­me­di­ler.
    Ri­ze­li­le­rin dağ­la­rın ve de­ni­zin ara­sın­da ya­şa­dık­la­rı için çok şans­lı ol­duk­la­rı­nı ifade eden Gye­niz­se Zsuz­san­na, "Çayın ta­dı­nı çok sev­dim. Belki bu çay ta­dı­mı­nın ar­dın­dan bu çay­dan satın ala­bi­li­rim. Özel­lik­le doğa yö­nün­den Ri­ze­li­ler çok şans­lı. De­niz­le dağın bir arada ol­du­ğu yerde ya­şı­yor­lar. Bu ye­şil­li­ği ta­ma­men his­se­di­yor­lar" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Rize'ye ERAS­MUS pro­je­si ile ge­len­le­rin bil­me­dik­le­ri için Rize'ye karşı ilk önce ön­yar­gı­da ol­duk­la­rı­nı son­ra­dan şeh­rin on­la­rı mest et­ti­ği­ni söy­le­yen ko­or­di­na­tör öğ­ret­men Adil Tuğ­yan, "Ge­len­ler­den ba­zı­la­rı önce ön­yar­gı­lıy­dı Rize için. Çok kirli bir yer ol­du­ğu­nu dü­şü­nen­ler vardı. Rize'nin ol­duk­ça temiz, her yerin iyi ol­du­ğu­nu, iyi bir de­ne­yim ya­şa­dık­la­rı­nı söy­lü­yor­lar. Özel­lik­le bu­ra­ya gel­me­le­ri muh­te­şem. Ger­çek­ten çay de­ne­yi­mi ya­şa­dı­lar. Rize'yi de çok ba­şa­rı­lı bul­du­lar.
    Rize Tev­fik İleri Ana­do­lu Li­se­si ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­lü­yor. Bizim her yıl bir pro­je­miz olu­yor. Yak­la­şık 12 yıl­dır proje ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Bir sürü mi­sa­fir ağır­lı­yo­ruz. Öğ­ren­ci öğ­ret­men­de her yıl bu­ra­ya ge­le­rek ulus­la­ra­ra­sı eği­tim po­li­ti­ka­la­rı­nı, eği­tim değiş do­ku­su­nu en iyi şe­kil­de ya­şı­yor­lar. Gidip gelen öğ­ren­ci­ler­de de müt­hiş bir ge­li­şim söz ko­nu­su. Son yap­tı­ğı­mız proje ile tek­no­lo­ji­nin nasıl ya­rım­cı ola­ca­ğı­nı ön­gö­rü­le­re sahip olu­yor­lar.
    Dı­şa­rı­dan ge­len­le­re iyi bir et­ki­le­şim ya­şar­sak fark­lı ül­ke­ler­de eriş­me şansı ya­ka­la­rız. Ay­rı­ca muh­te­şem so­nuç­lar or­ta­ya çı­kı­yor. Tür­ki­ye'ye bakış açısı de­ği­şi­yor in­san­lar­da. buda çok ba­şa­rı­lı bir şey" dedi.
    Gelen bütün ko­nuk­la­rın Çay Çar­şı­sı­nı ilgi duy­du­ğu­nu söz­le­ri­ne yan­sı­tan Hasan Önder ise "Çay çar­şı­sı Rize veya Ka­ra­de­niz'in yeni bir ca­zi­be mer­ke­zi oldu. Hatta Rize'mizin marka yüzü de­di­ği­miz bir pro­je­de­yiz.
    Gelen bütün ko­nuk­la­rı­mız il­giy­le kar­şı­lı­yor­lar.
    Bir mi­sa­fi­ri­miz çay bar­da­ğı­nı gö­rün­ce şunu dedi Türk kül­tü­rü için­de çok önem­li bir proje bu pro­je­yi ger­çek­leş­ti­ren­le­ri kut­la­ma­mız ge­re­ki­yor di­yor­lar. Çay Çar­şı­sı böyle bir proje. Hem ça­yı­mı­zı hem de kül­tü­rü­mü­zü an­la­tan bir proje.
    Çay dün­ya­da sudan sonra en çok tü­ke­ti­len içecek.
    Sa­de­ce çay üre­ten ül­ke­ler değil. Çay tü­ke­ti­ci du­rum­da bu­lu­nan ül­ke­le­rin­de ilgi odağı oldu.
    Av­ru­pa'ya en yakın çay üre­ten ülke Tür­ki­ye ol­du­ğun­dan do­la­yı Av­ru­pa'dan gelen ko­nuk­la­rı­mı­zın il­gi­si daha fark­lı olu­yor" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
        

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: ERASMUS Projesiyle İlimize Geldiler
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °