Tarih: 13.11.2023 11:02

Erkılınç: "Deprem bölgesindeki basınımızı yalnız bırakmayacağız"

Facebook Twitter Linked-in

 Basın İlan Ku­ru­mu Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­ler­den et­ki­le­nen il­ler­de görev yapan ga­ze­te­ci­ler­le bir araya geldi. Ba­sı­nın ayak­ta ka­la­bil­me­si için her türlü des­te­ği ver­dik­le­ri­ni kay­de­den Er­kı­lınç, basın ku­ru­luş­la­rı­nın so­run­la­rı­na çözüm üret­me­ye devam ede­cek­le­ri­ni ve asla yal­nız bı­rak­ma­ya­cak­la­rı­nı söy­le­di. Basın İlan Ku­ru­mu Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, dep­rem böl­ge­sin­de­ki te­mas­la­rı­na Ma­lat­ya ilin­den baş­la­dı. Ma­lat­ya Va­li­si Ersin Ya­zı­cı ve Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Se­la­hat­tin Gür­kan’ı zi­ya­ret eden Er­kı­lınç, kon­tey­ner­ler­de gö­rev­le­ri­ni sür­dür­me­ye ça­lı­şan ga­ze­te­ci­ler­le bir araya geldi.
“İnter­net med­ya­sın­da ge­lecek var”
Kurum ola­rak dep­rem böl­ge­si­ne has­sa­si­yet­le yak­laş­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, dep­rem böl­ge­sin­de­ki ga­ze­te ve in­ter­net si­te­le­ri­nin ye­ri­ne ge­tir­me­si ge­re­ken ku­ral­la­rı 31 Ara­lık’a kadar es­net­tik­le­ri­ni ha­tır­la­tan Er­kı­lınç, “Basın İlan Ku­ru­mu’ndan gelen ge­lir­le­ri di­ji­tal med­ya­ya ya­tı­rım ya­pa­rak de­ğer­len­di­rin. İnter­net med­ya­sın­da ge­lecek var. Ya­pa­bi­li­yor­sa­nız ya­zı­lı ba­sın­da­ki fa­ali­yet­le­ri­ni­zi de devam et­ti­rin. Ancak ma­li­yet­ler yük olu­yor­sa in­ter­net haber si­te­le­ri­nin sü­re­li yayın kap­sa­mı­na alın­ma­sıy­la yeni bir imkân or­ta­ya çıktı. Ni­te­lik­li bir in­ter­net haber si­te­si oluş­tu­ra­rak Ma­lat­ya ba­sı­nı­nın o köklü ge­le­ne­ği­ni sür­dü­re­bi­lir­si­niz” dedi.
Ma­lat­ya’nın bir kül­tür şehri ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­kı­lınç, “Ma­lat­ya, der­gi­le­ri, ya­yın­cı­la­rı ve ya­zar­la­rıy­la güçlü bir şehir. Ma­lat­ya’nın ya­ra­la­rı­nın sa­rıl­ma­sı­nı canı gö­nül­den is­ti­yo­ruz. Allah bir daha böyle bir acı ya­şat­ma­sın. Ma­lat­ya’ya üçün­cü ge­li­şim, kenti daha to­par­lan­mış ve can­lan­mış gö­rü­yo­rum. Daha güçlü bir Ma­lat­ya’yı gör­mek is­ti­yo­ruz” şek­lin­de ko­nuş­tu.
“Yerel ba­sı­nın ayak­ta kal­ma­sı için tüm im­kân­la­rı­mı­zı se­fer­ber ettik”
Ma­lat­ya prog­ra­mı son­ra­sı Adı­ya­man’a geçen Er­kı­lınç, Adı­ya­man Va­li­si Dr. Osman Varol’u ma­ka­mın­da zi­ya­ret ede­rek, kent­te­ki ba­sı­nın du­ru­muy­la ala­ka­lı is­ti­şa­re­de bu­lun­du.
Adı­ya­man ba­sı­nı­nın tem­sil­ci­le­ri ile bir top­lan­tı ger­çek­leş­ti­ren Er­kı­lınç, ya­şa­nan büyük fe­la­ket­le be­ra­ber ba­sın­da or­ta­ya çıkan sı­kın­tı­la­ra ortak ol­ma­ya ça­lış­tık­la­rı­nı söy­le­di.
Genel Müdür Er­kı­lınç, söz­le­ri­ni şu şe­kil­de sür­dür­dü:
“6 Şubat dep­re­min­de ağır hasar alan iller ara­sın­da bu­lu­nan Adı­ya­man’da 13 mes­lek­ta­şı­mı­zı kay­bet­me­nin derin üzün­tü­sü­nü ya­şa­dık. Dep­rem­de vefat eden va­tan­daş­la­rı­mı­za Allah’tan rah­met, ge­ri­de ka­lan­la­rı­na sa­bır­lar di­li­yo­rum. Yüz­yı­lın afeti ola­rak ni­te­len­di­ri­len dep­re­min ar­dın­dan yerel ba­sı­nın ayak­ta kal­ma­sı için tüm im­kan­la­rı­mı­zı se­fer­ber ettik. Bugün de ga­ze­te sa­hip­le­ri­miz­le bir ara­da­yız. Ça­lış­ma­la­rı­nı, so­run­la­rı­nı ve ta­lep­le­ri­ni din­le­dik. Adı­ya­man’da zor şart­lar al­tın­da ça­lış­ma­la­rı­na devam eden mes­lek­taş­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum.”
“Basın emek­çi­le­ri­mi­zin her zaman ya­nın­da olduk”
Kah­ra­man­ma­raş te­mas­la­rı kap­sa­mın­da Vali Mü­ker­rem Ün­lü­er ve Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hay­ret­tin Gün­gör’le gö­rü­şen Er­kı­lınç, dep­rem son­ra­sın­da şe­hir­de yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar ile Ku­ru­mun böl­ge­de­ki fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da fikir alış­ve­ri­şin­de bu­lu­na­rak sektör adına atı­la­bi­lecek adım­la­rı ko­nuş­tu.
Kah­ra­man­ma­raş ba­sı­nıy­la bu­lu­şan Er­kı­lınç, daha güçlü bir basın gör­mek is­te­dik­le­ri­nin al­tı­nı çi­ze­rek, “6 Şubat ta­ri­hin­den bu yana şe­hir­le­rin en güçlü sesi ola­rak gör­dü­ğü­müz basın emek­çi­le­ri­mi­zin her zaman ya­nın­da olduk. Dep­rem böl­ge­si ol­ma­sı ne­de­niy­le ga­ze­te ve in­ter­net haber si­te­le­ri­nin ye­ri­ne ge­tir­me­si ge­re­ken ku­ral­la­rı yıl so­nu­na kadar es­net­tik. Önü­müz­de­ki sü­reç­te de ba­sı­nı­mı­zın ayak­ta kal­ma­sı için Kurum ola­rak ne ge­re­ki­yor­sa ya­pa­ca­ğız” diye ko­nuş­tu.
“So­run­lar ortak; çok iyi bi­li­yor, ya­ki­nen takip edi­yo­ruz”
Os­ma­ni­ye prog­ra­mı­na Vali Dr. Er­dinç Yıl­maz’ı zi­ya­ret ede­rek baş­la­yan Er­kı­lınç, Ku­ru­mun ça­lış­ma­la­rı ve basın iş­let­me­le­ri­nin mev­cut du­ru­mu üze­ri­ne bir soh­bet ger­çek­leş­tir­di.
Os­ma­ni­ye ba­sı­nı­nın tem­sil­ci­le­riy­le de bir araya gelen Er­kı­lınç, Basın İlan Ku­ru­mu ola­rak her zaman ken­di­le­ri­ne des­tek ola­cak­la­rı­nın al­tı­nı çizdi.
Genel Müdür Er­kı­lınç, top­lan­tı­ya iliş­kin “So­run­lar ortak; çok iyi bi­li­yor, ya­ki­nen takip edi­yo­ruz. Ancak pan­de­mi, dep­rem gibi ola­ğa­nüs­tü dö­nem­ler­de­ki hoş­gö­rü­yü, bir hak­mış gibi gö­re­rek alış­kan­lık ha­li­ne ge­tir­mek; her şey­den önce ga­ze­te­ci­li­ğin ölümü de­mek­tir. Öte yan­dan Os­ma­ni­ye’nin de dep­rem­den ciddi şe­kil­de et­ki­len­di­ği­ni göz­lem­le­dik. Do­la­yı­sıy­la bu du­ru­mu önü­müz­de­ki sü­reç­te göz önün­de bu­lun­du­ra­cak, varsa bir ihmal gi­de­re­ce­ğiz” de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.
“Ba­sı­nı­mız­dan ni­te­lik­li ve so­rum­lu ya­yın­cı­lık bek­li­yo­ruz”
Ga­zi­an­tep prog­ra­mı­na Vali Kemal Çeber ve Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Fatma Şahin’i zi­ya­ret ede­rek baş­la­yan Er­kı­lınç, yerel ba­sı­nın des­tek­len­me­si ve hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı­na yö­ne­lik ya­pı­la­bi­lecek ça­lış­ma­la­rı de­ğer­len­dir­di.
Resmi te­mas­la­rın ar­dın­dan Er­kı­lınç, bölge ba­sı­nı­nın so­run­la­rı­nı ve ta­lep­le­ri­ni din­le­di.
Basın iş­let­me­le­ri­nin fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­re­bil­me­si için her türlü mü­ca­de­le­yi ver­dik­le­ri­ni ve ver­me­ye devam ede­cek­le­ri­ni vur­gu­la­yan Er­kı­lınç, bu öz­ve­ri­li ça­lış­ma­la­rın kar­şı­lı­ğın­da ba­sı­nı­mız­dan ni­te­lik­li ve so­rum­lu ya­yın­cı­lık bek­le­dik­le­ri­ni ifade etti.
“Ba­sı­nın so­run­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­li­yo­ruz”
Basın İlan Ku­ru­mu Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç’ın dep­rem böl­ge­sin­de­ki son du­ra­ğı ise Hatay oldu.
Hatay Va­li­si Mus­ta­fa Ma­sat­lı’yı zi­ya­ret eden Er­kı­lınç, Hatay Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti’nin ge­çi­ci ola­rak fa­ali­yet gös­ter­di­ği pre­fab­rik iş­ye­rin­de sü­re­li ya­yın­la­rın tem­sil­ci­le­riy­le bu­luş­tu.
Asrın fe­la­ke­ti ola­rak ta­nım­la­nan dep­rem­ler­de en çok yara alan il­le­rin ba­şın­da gelen Hatay’ı önem­se­dik­le­ri­ni be­lir­ten Er­kı­lınç, fır­sat bul­duk­ça böl­ge­ye gi­de­rek basın men­sup­la­rı­nın so­run­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Er­kı­lınç, “Hatay bizim çok önem ver­di­ği­miz bir şeh­ri­miz. Bir yan­dan acı­la­rı­mız halen ta­ze­li­ği­ni ko­rur­ken, diğer yan­dan hayat bir şe­kil­de devam edi­yor. Dep­rem­de büyük ka­yıp­la­rın ol­du­ğu Hatay’ımız­da ga­ze­te­ci­lik fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­mek için gös­te­ri­len ça­ba­nın far­kın­da­yız. Bu bu­luş­ma ve­si­le­siy­le ifade etmek is­te­rim ki Hatay ba­sı­nı Basın İlan Ku­ru­mu’na ema­net­tir ve ne ge­re­ki­yor­sa ya­pı­la­cak­tır. Basın ku­ru­luş­la­rı­na ulaş­tı­rıl­mak üzere AFAD’a ya­pı­lan ba­ğı­şın ta­ma­mı bugün iti­ba­rıy­la ga­ze­te­le­ri­mi­ze tek­nik ekip­man ola­rak ulaş­tı­rıl­dı.
İnşal­lah Rab­bim mil­le­ti­mi­ze böy­le­si bir acıyı tek­rar­dan ya­şat­maz diyor mi­sa­fir­per­ver­li­ği­niz­den do­la­yı he­pi­ni­ze te­şek­kür edi­yo­rum.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Te­mas­la­rı sı­ra­sın­da Genel Müdür Er­kı­lınç’a Yö­ne­tim ve Di­ji­tal Medya Ko­or­di­na­tö­rü İdris Ar­ma­ğan Çam, Özel Kalem ve Ku­rum­sal İle­ti­şim Mü­dü­rü Oğuz Ak­ça­ko­ca, Ma­lat­ya Şube Mü­dü­rü İbra­him Ya­lın­baş, Ga­zi­an­tep Şube Mü­dü­rü Hik­met Said Gün­gör ve Adana Şube Mü­dü­rü Çetin Oran­lı eşlik etti.
    Ha­ber-Fo­to: Ali Nu­hoğ­lu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —