ERZURUM’UN KANAAT ÖNDERLERİNDEN BAYRAMOĞLU; KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELLERİNİN DURUMUNU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ANLATAN RTSO BAŞKANI KARAMEHMETOĞLUNA TEŞEKKÜR ETTİ

Ovit tünelinin yapımı ve devamında Ovit’den sonra yapımı devam eden uzun ve kısa kilometreli tünellerin tamamlanması için verdiği mücadelelerle tanınıyor.

Güncel Haberler 4.09.2024 10:41:00 0
ERZURUM’UN KANAAT ÖNDERLERİNDEN BAYRAMOĞLU; KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELLERİNİN DURUMUNU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ANLATAN RTSO BAŞKANI KARAMEHMETOĞLUNA TEŞEKKÜR ETTİ

 Erzurum’un tanınmış siyasetcilerinden ve kanaat önderlerinden olan Tahsin BAYRAMOĞLU (80) ömrünü, Ovit tünelinin yapımı ve devamında Ovit’den sonra yapımı devam eden uzun ve kısa kilometreli tünellerin tamamlanması için verdiği mücadelelerle tanınıyor.

Bir kaç yıldır tamamlanmaları sürekli geciken ve birkaç kez müteahhitleri değişen Erzurum tarafında tamamlanma aşamasında olan, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin bitirilmesi noktasında Erzurum ve Rize illerinde görev yapan yazılı ve görsel basını açıklamalarıyla harekete geçiren ve yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Bölge Müdürlüğü ilgilileri,  Erzurum’daki siyasilere ve de Erzurum-Rize STK Başkanlarıyla kurmuş olduğu kişisel dostluklarla,  kişisel harcamalarıyla yaptırdığı haritalarla yapımı devam eden tünlerin kısalan mesafeleri ve güzergahlarını gösteren çalışmalarıyla kamuoyunda gündem oluşturmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize en son gelişlinde, Rize’deki STK ve Kanaat önderleri, Sektör Temsilcileriyle buluşma toplantısında konuşan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası YK Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Rize'nin sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan anlatmış oldu. Bu sorunların önemli olanlarından biriside Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yıllardır tamamlanamayan, Kırık, Dallıkavak, İkizdere, Sıvrıkaya Rize tüneli girişine kadar olan tüne ve yol güzergahlarının tamamlanması içerden bilgilendirmeyi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nunda bulunduğu toplantıda dile getirdi.

RTSO YK Başkanı Karamehmetoğlu konuşmasında; “İyidere lojistik merkez projemiz ile ilgili bağlantı yollarımız halen tamamlanamadı. Özellikle Rize İspir istikametinde ihalesi yapılmayan, projesi olmayan yerlerimiz var. 2021 yılından bu yana ödenek alamadık. Lojistik merkezimizi yaptık ama bunun bağlantı yollarını da tamamlamalıyız. Her ay iş icabı bu yolları kullanıyorum. Erzurum ispir tarafında da Sayın Cumhurbaşkanım, Kırık ve Dallıkavak tünellerinde belli bir yere kadar gelinmiş, orası da sessizliğe bürünmüş duruyor. Kırık ve Dallıkavak tünellerinin yanında üçüncü bir tünel projesi yapılmış. Orada bir tünel daha yapılırsa yolu 20-21 km daha kısaltma imkânımız var. Rize İspir arasını 60 km’ye, saat olarak da 45 dakikaya düşürecektir. Bu olmazsa olmazdır. Lojistik merkezimizin olmazsa olmazlarından biri de mutlak manada Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile bütünleşmesini sağlamaktır." şeklinde konuştu. Burada söz alan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; İyidere Lojistik merkezden Erzurum’a kadar giden kesimde 19 km’lik bir alanın ihalesinin yapmamıştık. Sn. Cumhurbaşkanımızın dün verdiği talimatla, ihale sürecini başlatacağız. Yeni tünel konusu ile ilgili, inceleyeceğiz, yapılabilirliği değerlendirilecektir." şeklinde konuştu. 

Sağlık sorunu nedeniyle çalışmalarını konutundan yürüten Erzurum önemli kanaat önderlerinden Tahsin Bayramoğlu’nu Erzurum’daki konutunda ziyaret eden Rizeli gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya konuşan Bayramoğlu; Pirifâni ömrümün geri kalan kısmasında Kırık ve Dallıkaval tünellerinin açıldığını ve Erzurum’dan Rize’ye, Rize’den Erzurum’a iki saatte gidildiği ve İyidere lojistik merkezin tamamlanması ve Erzurum ekonomisine büyük katkı sağlamış duruma gelişmesini görmeyi Allah bana nasıp eder inşallah. Rizelilerle, Erzurumlular etle tırnak gibidir. Birbirlerini Allah için çok severler. Erzurum’un Karadeniz bölgesine en yakın ayağı Rize’dir, Rize’nin Doğu Anadolu bölgesine en yakın ulaşımı Erzurum’dur. Sayın Cumhurbaşkanımızız bu iki ile verdiği önem ve bu iki ilin ekonomik, tarihi ve stratejik konum ve yakınlığı nedeniyle bu tünel ve yolları yaptırmış oldu. Benim bu yolların ve tünellerin yapımıyla ilgili derdimi en iyi anlayan, Rizeli gazeteci kardeşlerim, İsmet Kösoğlu ve siz Bayram Ali Kavalcı, STK örgütleri içerisinde de, hemen her ay görüşüp istişare etiğim, bilgi paylaşımında bulunduğum Rize’nin kıymetli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı sevgili Şaban beye şahsim ve Erzurumlu hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Sn. Cumhurbaşkanının en son Rize’ye gelişinde tünellerin tamamlanması noktasında yapmış olduğumuz bilgi paylaşımını Cumhurbaşkanımıza anlatarak Erzurum’a tercüman olmuştur. Tüneller için, Ulaştırma Bakanının bulunduğu bu toplantıda Erzurum’un sesi olmuştur. Cumhurbaşkanımız orada bulunan Ulaştırma ve Altyapı bakanıma bu tünellerin artık tamamlanması talimatını vermiştir. Artık takibi, Erzurum ve Rize’nin milletvekillerimize ve ilgili bürokratlara düşmekledir. “şeklinde konuştu.

RÖPORTAJ: BAYRAM ALİ KAVALCI-ERZURUM


Pazartesi 31.1 ° / 20.3 °
Salı 28.8 ° / 18.2 °
Çarşamba 30.2 ° / 19.9 °