“Et ve Süt Kurumunun elde kalan kurbanlıkları satın alması memnuniyet verici”

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat ÇELİK;

13.07.2022 09:30:00 0
“Et ve Süt Kurumunun elde kalan kurbanlıkları satın alması memnuniyet verici”

    12.07.2022-An­ka­ra- Tür­ki­ye Da­mız­lık Koyun Keçi Ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri Mer­kez Bir­li­ği (TÜDKİYEB) Genel Baş­ka­nı Nihat Çelik, Et ve Süt Ku­ru­mun­ca (ESK) Kur­ban Bay­ra­mı ne­de­niy­le ye­tiş­ti­ri­ci­ler ta­ra­fın­dan hay­van pa­zar­la­rı­na ge­ti­ri­len ancak sa­tıl­ma­yan kur­ban­lık­la­rın kurum ta­ra­fın­dan satın alı­na­ca­ğı­na iliş­kin bir­ta­kım açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

    Genel Baş­kan Çelik, Et ve Süt Ku­ru­mu­nun elde ka­la­cak kur­ban­lık­lar için yap­tı­ğı açık­la­ma­yı mem­nu­ni­yet­le kar­şı­la­dık­la­rı­nı ifade ede­rek “ Bay­ram ari­fe­sin­de Mer­kez Bir­li­ği ola­rak ESK Genel Mü­dü­rü­müz Sayın Mus­ta­fa Kay­han’a bir zi­ya­ret­te bu­lun­muş ve elde ka­la­bi­lecek kur­ban­lık­la­rın satın alın­ma­sı yö­nün­de bir ta­le­bi­miz ol­muş­tu. Do­la­yı­sıy­la ESK’dan ya­pı­lan açık­la­ma­yı mem­nu­ni­yet­le kar­şı­lı­yo­ruz. Alı­nan karar ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­zi bir nebze de olsa ra­hat­lat­mış­tır. Daha da önem­li­si; bin­bir emek­le hay­van­la­rı­nı ye­tiş­ti­rip, bes­le­yip kur­ban pa­za­rı­na ge­ti­ren ancak sa­ta­ma­dı­ğı anda hem maddi hem de ma­ne­vi yön­den mağ­dur ola­cak ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­ze ESK ka­na­lıy­la bir kez daha Dev­le­ti­miz ya­nı­nız­da­dır me­sa­jı ve­ril­miş­tir. Tarım ve Orman Ba­ka­nı­mız Sayın Prof.​Dr. Vahit Ki­riş­ci’nin nez­din­de Et ve Süt Ku­ru­mu Genel Mü­dü­rü­müz Sayın Kay­han’a sek­tö­rü­müz adına te­şek­kü­rü borç bi­li­yo­ruz“ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Çelik, Kur­ban Bay­ra­mı ne­de­niy­le hay­van pa­zar­la­rı­na ge­ti­ri­len ancak sa­tıl­ma­yan kur­ban­lık­lar için ye­tiş­ti­ri­ci­le­re bir uya­rı­da bu­lu­na­rak “ ESK’dan ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­zin bay­ra­mın bi­ti­min­de yani 13-17 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da en yakın ESK Kom­bi­na­la­rı­na veya söz­leş­me­li ke­sim­ha­ne­le­re baş­vur­ma­la­rı 

ha­lin­de, kur­ban­lık­la­rı Ku­ru­mun açık­la­dı­ğı kar­kas alım fi­yat­la­rın­dan satın alı­na­cak­tır. Do­la­yı­sıy­la ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­ze bu ta­rih­ler ara­sın­da baş­vu­ru­la­rı­nı yap­ma­la­rı çağ­rı­sın­da bu­lu­nu­yo­rum. Ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­miz kesim ran­de­vu­la­rı­nı e-Dev­let üze­rin­den de ala­bi­le­cek­ler ” dedi.
    ESK’nın elde kalan kur­ban­lık­la­rın alı­mın­da ye­tiş­ti­ri­ci­le­rin le­hi­ne bu yıl fark­lı bir uy­gu­la­ma ge­tir­di­ği­ne vurgu yapan Çelik, “ ESK kar­kas ola­rak kuzu için alım fi­ya­tı­nı 88 TL/Kg, Toklu için alım fi­ya­tı­nı 82 TL/Kg ve koyun için alım fi­ya­tı­nı 70 TL/Kg ola­rak açık­la­mış­tır.
    Bu yıl fark­lı bir uy­gu­la­ma ola­rak da nak­li­ye ve bakım mas­raf­la­rı dik­ka­te alı­na­rak cari kar­kas ki­log­ram alım fi­yat­la­rı­na ilave ola­rak 1 TL/ Kg prim öde­me­si ya­pı­la­ca­ğı­dır.
    Nak­li­ye ve bakım mas­raf­la­rı gö­ze­ti­le­rek prim ve­ri­lecek ol­ma­sı ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­miz açı­sın­dan se­vin­di­ri­ci bir ge­liş­me­dir” dedi.
    ESK ke­sim­ha­ne­le­ri­ne ye­tiş­ti­ri­ci­ler­den ge­lecek bütün ta­lep­le­rin kar­şı­la­na­cak ol­ma­sı­nın da sek­tör adına olum­lu bir ge­liş­me ol­du­ğu­na dik­kat çeken Genel Baş­kan Çelik, öde­me­le­rin 10 gün içe­ri­sin­de ye­tiş­ti­ri­ci­le­rin he­sap­la­rı­na ak­ta­rı­la­ca­ğı ha­tır­lat­ma­sın­da bu­lun­du.
              

Haber Mer­ke­zi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °