EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ

EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ

Eylül ayın­da yağan mev­si­min ilk karı böl­ge­de­ki yük­sek yayla ve köy­ler­de kış ay­la­rı­nın yak­laş­tı­ğı ha­be­ri­ni verdi.

    İkiz­de­re’nin 2200 metre yük­sek­li­ğin­de­ki An­zer-Bal­lı­köy ve Çi­çek­li köy­le­ri kar ya­ğı­şı ile ayrı bir gü­zel­li­ğe sahip oldu.
    Dün­ya­da­ki en ka­li­te­li ve şi­fa­lı Bal olan Anzer Ba­lı­nın üre­til­di­ği Köyde 24 Ey­lül­de yağan mev­si­min ilk karı ile köyde kalan va­tan­daş­lar­da şe­hi­re göç et­me­nin ha­zır­lık­la­rı­na baş­la­dı.
    Ballı köy sa­kin­le­rin­den Yusuf Lez­gi­oğ­lu yaz mev­si­mi­nin sona er­di­ği­ni söy­le­ye­rek’ ’bu yağan kar kışın ha­ber­ci­si ve bize köyü terk edin diyor.
    Son gün­ler­de hava sı­cak­lı­ğı so­ğu­du. Biz­ler­de sa­hil­de­ki ev­le­ri­mi­ze git­mek için ha­zır­lık­la­ra baş­la­dık.
    Fakat bu yağan ilk kar son­ra­sı hava şart­la­rı biraz daha dü­ze­lir.
    Hay­van sa­hip­le­ri bu­ra­da bir süre daha kalır’’ dedi.
    Erken kar ya­ğı­şı böl­ge­nin önem­li yay­la­la­rı olan Ovit, Çağ­ran­ka­ya, Varda ve Cimil yay­la­la­rın­da kalan yay­la­cı­la­rın köye dönüş ha­zır­lık­la­rı­nı hız­lan­dır­dı.
RİZENİN YÜK­SEK KIS­MIN­DAKİ YAY­LA­LAR KAR AL­TIN­DA
    Mev­si­min ilk karı İkiz­de­re’nin yük­sek ke­sim­ler­de­ki yay­la­la­rın­da yağ­ma­ya baş­la­dı.
    2000 ra­kı­mın üze­rin­de­ki Çağ­ran­ka­ya, Ovit ve Varda Yay­la­la­rın­da 2 cm ka­lın­lı­ğın­da kar ya­ğar­ken, il­çe­nin uzak köy­le­rin­den An­zer-Bal­lı­köy, Cimil, Me­şe­köy ve Siv­ri­ka­ya köy­le­rin­de kar yağ­ma­ya baş­la­dı.
    Yağan kar ula­şım ko­nu­sun­da sı­kın­tı yap­maz­ken hava sı­cak­lı­ğı­nın çok düş­tü­ğü ve va­tan­daş­la­rın odun so­ba­la­rı­nı yak­ma­ya baş­la­dı­ğı öğ­re­nil­di.
    Kar ya­ğı­şı fo­toğ­raf se­ver­ler ta­ra­fın­dan kart­pos­tal­lık man­za­ra­la­rın oluş­ma­sı­na sebep oldu.
          Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU