"Fiyat Artışlarında Çözüm Üretimdir"

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik,

 İli­miz­de 250 gram ek­me­ğin 8.5 TL ol­du­ğu­na ifade eden BBP Rize İl Baş­ka­nı Ensar Öz­çe­lik, “Fı­rın­cı es­na­fı ta­ra­fın­dan ba­kar­sa­nız durum belli iken va­tan­daş da ezil­me­me­li. Geçiş ga­ran­ti­li yol ve köp­rü­ler ya­pı­yo­ruz ama çift­çi­ye alım ga­ran­ti­si ver­mek­te za­yı­fız. Hal­bu­ki çift­çi­ye buğ­day üre­tim ga­ran­ti­si ve­ril­se, buğ­day üre­ti­mi art­tı­rı­lır­sa bu kadar fi­yat­lar­da artış olmaz diye dü­şü­nü­yo­rum. Çözüm, üre­ti­min art­ma­sıy­la müm­kün­dür” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 Öz­çe­lik, son za­man­lar­da ÖTV’nin et­ki­si ile yük­se­len fi­yat­la­rı işa­ret ede­rek, “Dolar ku­ru­nun ye­rin­de dur­ma­ma­sı, Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek’in ‘Hak­ka­ni­yet­siz’ ham­le­le­ri va­tan­da­şın alım gü­cü­nü dü­şür­müş­tür.
Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın açık­la­dı­ğı ta­rih­te dolar kuru 19 TL ci­va­rın­da iken, bugün 27 TL oldu.
Ha­zi­ran ayın­da Çay­kur’a çay satan müs­tah­si­lin pa­ra­sı ce­bi­ne gir­me­den yüzde 25 azal­dı” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Öz­çe­lik, Çö­zü­mü do­lay­lı ver­gi­ler­de bulup, dar ge­lir­li ve üre­ti­ci ile yük­sek ge­lir­li­nin sır­tı­na aynı oran­da yük­le­mek çözüm değil bu doğru ve hakça bir yak­la­şım de­ğil­dir.
Ül­ke­miz­de her­kes aynı ge­li­re sahip de­ğil­dir. Biz Tür­ki­ye'de 0 faiz gör­mek is­ti­yo­ruz.
Fa­iz­ci­ler­den ve faiz dü­ze­nin­den sı­kıl­dık artık.
Bir avuç insan bu ül­ke­nin ge­li­ri­ne sahip ol­ma­ma­lı.
Der­hal mer­kez ban­ka­sı baş­ka­nı ya is­ti­fa et­me­li, yada fa­iz­le­ri 0'a in­dir­me­li.
Fa­iz­le sa­vaş­mak, üre­ti­ci­nin ve iş­çi­nin alın te­ri­ni ko­ru­mak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


      Haber Mer­ke­zi