"GAZETECİLER KART ALAMIYOR İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARINA BASIN KARTI DAĞITIYOR"

TGF eski Genel Başkanı-Gazeteci CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,

Güncel Haberler 1.12.2022 12:44:00 0

 TBMM Plan ve Bütçe Ko­mis­yo­nu’nda bütçe gö­rüş­me­le­rin­de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ve bağlı ku­ru­luş­la­rı­nın büt­çe­si ta­mam­lan­dı.
 Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı büt­çe­si üze­ri­ne söz alan TGF eski Genel Baş­ka­nı-Ga­ze­te­ci CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel, İle­ti­şim Baş­ka­nı Fah­ret­tin Altun’un gö­rüş­me­le­re ka­tıl­ma­ma­sı­nı eleş­tir­di. Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Fuat Oktay’a basın kar­tıy­la il­gi­li ya­şa­nan so­run­la­rı ak­ta­ran Ser­tel “Basın kar­tı­nın sa­de­ce ren­gi­ni de­ğiş­tir­me­di­ler. Sarı basın kar­tı­nı turku­az yap­tı­lar. Ama asıl yap­tık­la­rı, is­te­dik­le­ri­ne basın kar­tı­nı ver­dik­le­ri ve ger­çek­ten ga­ze­te­ci­lik yapan ancak mu­ha­lif du­ruş­la­rıy­la bi­li­nen ya da de­ği­şik ne­den­ler­le fiş­le­nen ki­şi­le­rin basın kart­la­rı­nı ver­me­mek” dedi.
“Her­ke­se ve­ril­me­si doğru değil”
Tüm şart­la­rı ta­şı­ma­sı­na rağ­men bazı ga­ze­te­ci­le­re basın kartı ve­ril­me­di­ği­ni be­lir­ten Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel, buna kar­şın İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı’nda görev ya­pan­la­ra basın kartı da­ğı­tıl­dı­ğı­na iliş­kin bil­gi­ler al­dı­ğı­nı ifade etti. Ser­tel, şöyle ko­nuş­tu: “Pek çok ar­ka­da­şı­mız, basın kar­tı­nı kim­lik ola­rak ve ga­ze­te­ci­li­ğin ken­di­le­ri­ne ta­nı­dı­ğı kim­lik ola­rak kul­la­nan in­san­lar­dır. Ama şunu du­yu­yo­rum ve çok üzü­lü­yo­rum ve bu doğ­ruy­sa ger­çek­ten bu uy­gu­la­ma­nın hemen dur­du­rul­ma­sı­nı talep edi­yo­rum: İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı­na gö­re­ve baş­la­yan ki­şi­le­rin bazı memur, işçi, her ne olur­sa olsun, İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğın­da ça­lış­ma­ya baş­la­dık­tan bir­kaç ay sonra basın kar­tı­nı ce­bi­ne koy­duk­la­rı­nı ve İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı­nın bu yet­ki­de ol­du­ğu­nu bi­li­yo­rum ve du­yu­yo­rum. Ama basın kartı, ga­ze­te­ci­le­rin kul­la­na­ca­ğı, ken­di­le­ri­ni ta­nı­ta­ca­ğı bir kim­lik kar­tı­dır. Bu kim­lik kar­tı­nın her­ke­se ve­ril­me­si­ni de doğru bul­ma­dı­ğı­mı bu­ra­da ifade etmek is­ti­yo­rum.”
Ga­ze­te­ci­ler ya­sak­lı
İzmir’de yayın ha­ya­tı­na baş­la­yan ve 15 Tem­muz Dar­be­si son­ra­sı ka­pa­tı­lan Son da­ki­ka isim­li ga­ze­te­de görev al­dık­la­rı için altı yıl­dır mağ­dur edi­len İzmir­li ga­ze­te­ci­ler­den de bah­se­den CHP İzmir Mil­let­ve­ki­li Atila Ser­tel “İzmir 27 Tem­muz­da çıkan ka­rar­na­me­den önce ka­pa­tı­lan bir ga­ze­te var; adı Son Da­ki­ka Ga­ze­te­si. Bu ga­ze­te 14 Ha­zi­ran 2011 ta­ri­hin­de 50 lira ser­ma­yey­le Say­gı­lı ve Gök­han Ka­ra­ca ta­ra­fın­dan ku­rul­muş. Gök­han Ka­ra­ca nın şu anki Ka­ra­cay­la, içe­ri­de yatan ve dava edil­miş, hapis ce­za­sı almış, Ka­ra­cay­la ne il­gi­si varbil­mi­yo­rum ama Ef­la­tun Say­gı­lı’nın kur­du­ğu yö­ne­tim ku­ru­lun­da his­se­ler Metin Ko­ca­kurt’a dev­re­dil­miş ve sonra Metin Ko­ca­kurt, Meh­met Tahir Ko­ca­kurt, Sel­çuk Sa­rı­ka­ya ve Senih Kasap diye yö­ne­tim ku­ru­lu üyesi oluş­muş ama şir­ke­tin yö­ne­ti­mi­ne gi­ren­le­rin ta­ma­mı FETO’cü ola­rak yar­gı­lan­mış ve bi­ri­si de Ko­ca­kurt’un birabisi de kaçak olan FETÖ nün dünya imam­la­rın­dan Bar­ba­ros Ko­ca­kurt bu kişi 2014 yı­lın­da yurt dı­şı­na kaçtı ve hâlen ara­nı­yor.
Pat­ro­nun ya­sa­ğı kal­dı­rıl­dı
Son Da­ki­ka ga­ze­te­si, bu­ra­da ça­lı­şan ar­ka­daş­la­rı­mız ve sa­de­ce ga­ze­te­ci ol­duk­la­rı ve iş bul­duk­la­rı için ça­lı­şan ga­ze­te­ci ar­ka­daş­la­rı­mız ce­za­lan­dı­rı­lır­ken; bu Say­gı­lı aile­si, Ege Üni­ver­si­te­si­nin geç­miş­te atan­mış ve FETÖ cü ola­rak bi­li­nen ve firar eden Cü­neyt Hoş­coş­kun un ar­sa­sın­da bir cami inşa et­ti­ler; Say­gı­lı Cami. Cü­neyt Hoş­coş­kun Ege Üni­ver­si­te­si­nin ara­zi­si­ni, ar­sa­sı­nı verdi, temel at­tı­lar ve ne yazık ki 30 mil­yo­na mal olan bu güzel, gör­kem­li ca­mi­yi de Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­na tö­ren­le aç­tır­dı­lar. Bu ca­mi­yi açan­lar baba, oğul, bu ar­ka­daş­lar da FETÖ den de­ği­şik ne­den­ler­le gö­zal­tı­na alı­nıp ifade ver­di­ler ve geç­miş­te FETÖ Bor­sa­sı adlı ki­tap­ta isim­le­ri var. Di­ye­ce­ğim o ki onlar FE­TÖ­cü olur olmaz, beni çok il­gi­len­dir­mi­yor ama bu ki­şiy­le il­gi­li hiç­bir cezai uy­gu­la­ma ya­pıl­ma­dı­ğı gibi, pa­sa­por­tu da ken­di­si­ne tes­lim edil­di ve Say­gı­lı, bugün pa­sa­por­tuy­la artık yurt dı­şı­na çı­ka­bi­li­yor. Ama ne yazık ki Son Da­ki­ka ga­ze­te­sin­de ça­lı­şan 10 ar­ka­da­şı­mız, basın kartı ala­mı­yor, basın kartı hak­kı­nı kay­bet­tir­di­ler ve bu 10 ar­ka­da­şı­mız için sa­kın­ca­lı diye basın kart­la­rın­dan İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğın­dan baş­vu­ru­la­rı bile ya­pı­la­mı­yor. Ben, bu­ra­da­ki hak­ka­ni­yet te­me­lin­de ba­kıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum” dedi.
      

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °