Geleceğin sanatçıları Karadeniz'de yetişecek

Geleceğin sanatçıları Karadeniz

Bahçeşehir Koleji Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuvarı, yetenekli öğrencileri bekliyor.

 Bah­çe­şe­hir Üni­ver­si­te­si Kon­ser­va­tu­va­rı da­nış­man­lı­ğın­da Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Or­du-Gi­re­sun Enver Yücel Kam­pü­sün­de Yarı Za­man­lı Çocuk Kon­ser­va­tu­va­rı açı­lı­yor. Ka­pı­la­rı­nı 9 Ekim’de öğ­ren­ci­le­re aça­cak olan kon­ser­va­tu­va­rın ye­te­nek sı­na­vı için 27 Eylül’e kadar baş­vu­ru ya­pı­la­bi­lecek.Ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı alan­da ün yap­mış bir­çok sa­nat­çı­nın ye­tiş­ti­ği Ordu ve Gi­re­sun’da, artık ye­te­nek­ler erken yaşta tes­pit edi­lecek. Ka­ra­de­niz’de ilk kez Bah­çe­şe­hir Üni­ver­si­te­si (BAU) Kon­ser­va­tu­arı da­nış­man­lı­ğın­da Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Or­du-Gi­re­sun Enver Yücel Kam­pü­sü’nde fa­ali­ye­ti­ne baş­la­ya­cak olan Yarı Za­man­lı Çocuk Kon­ser­va­tu­arı için baş­vu­ru­lar baş­la­dı. Gitar, pi­ya­no, bağ­la­ma, keman enst­rü­man­la­rı­na yö­ne­lik eği­ti­min ve­ri­le­ce­ği Çocuk Kon­ser­va­tu­arı’na dör­dün­cü ve be­şin­ci sınıf öğ­ren­ci­le­ri kabul edi­lecek. 27 Eylül’e kadar baş­vu­ru­da bu­lu­nan­la­rın 30 Eylül ve 1 Ekim’de ka­tı­la­bi­le­ce­ği bi­rey­sel ye­te­nek sı­na­vı­nı ba­şa­rıy­la geçen 20 öğ­ren­ci us­ta­la­rın­dan ders ala­cak.
ULUS­LA­RA­RA­SI SERTİFİKA VERİLECEK
Bah­çe­şe­hir Üni­ver­si­te­si Kon­ser­va­tu­arı ve Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji öğ­ret­men­le­rin­den olu­şa­cak uzman kad­ro­nun bir yılda top­lam 28 hafta eği­tim ve­re­ce­ği ye­te­nek­li öğ­ren­ci­ler, dört yıl ke­sin­ti­siz eği­ti­min so­nun­da ser­ti­fi­ka ala­cak­lar. Eği­tim­ler­de ek­sik­siz enst­rü­man, icra, okuma ve sol­fej for­mas­yo­nu­nun yanı sıra zeka, sos­yal ve bi­liş­sel ge­li­şim­le­ri­ne has­sa­si­yet gös­te­ren aka­de­mik yak­la­şım uy­gu­la­na­cak.
SANAT ALT YA­PI­SI ERKEN YAŞTA İNŞA EDİLECEK
Çocuk Kon­ser­va­tu­arı’nın olu­şu­mu­na li­der­lik yapan BAU Kon­ser­va­tu­ar Mü­dü­rü Dr. Erman Tür­ki­li, Ordu ve Gi­re­sun’un uzun yıl­lar­dır ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı sa­nat­çı­lar ye­tiş­ti­ren bir bölge ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek, artık ba­şa­rı­lı isim­le­rin erken yaş­tan iti­ba­ren tes­pit edi­le­bi­le­ce­ği­ni söy­le­ye­rek, “Çocuk Kon­ser­va­tu­arı­nın açı­lı­şı ile ço­cuk­lar bağ­la­ma, keman, gitar, pi­ya­no gibi enst­rü­man­la­rı us­ta­la­rın­dan öğ­ren­me­ye be­şin­ci sı­nıf­tan iti­ba­ren baş­la­ya­cak­lar. Bah­çe­şe­hir Üni­ver­si­te­si Kon­ser­va­tu­arı da­nış­man­lı­ğın­da ya­pı­la­cak eği­tim­ler için üni­ver­si­te ho­ca­la­rı ve öğ­ret­men­ler iç içe bir aka­de­mik yapı ile ça­lı­şa­cak ve ye­te­nek tes­pit­le­ri ül­ke­nin sanat alt ya­pı­sı­nı erken yaşta oluş­tur­mak için inşa edi­lecek. Bu prog­ra­mın yü­rü­tül­me­si ve ta­ki­bi de BAU Kon­ser­va­tu­arın da­nış­man­lı­ğın­da ola­cak. Eği­tim­le­rin so­nun­da sa­nat­çı adayı öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze, ulus­la­ra­ra­sı ge­çer­li­li­ği olan ser­ti­fi­ka ve­re­ce­ğiz."
   Ha­ber-Fo­to: BUEK MİM