GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'TAN GÜREŞ KAMPINA ZİYARET

Dünya Güreş Şam­pi­yo­na­sı’na ha­zır­la­nan Ser­best Güreş Milli Ta­kı­mı­nı, kamp yap­tık­la­rı An­ka­ra’daki El­ma­dağ Kamp Eği­tim Mer­ke­zin­de zi­ya­ret etti.

Spor Haberleri 16.09.2023 13:40:00 0
GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK

 Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Sayın Dr. Osman Aşkın Bak, 16 – 24 Eylül 2023 ta­rih­le­rin­de Sır­bis­tan’da dü­zen­le­necek olan Dünya Güreş Şam­pi­yo­na­sı’na ha­zır­la­nan Ser­best Güreş Milli Ta­kı­mı­nı, kamp yap­tık­la­rı An­ka­ra’daki El­ma­dağ Kamp Eği­tim Mer­ke­zin­de zi­ya­ret etti.
 Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın BAK’ı, Tür­ki­ye Güreş Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Dr. Şeref Eroğ­lu, Fe­de­ras­yon yö­ne­ti­ci­le­ri, milli gü­reş­çi­ler ve ant­re­nör­ler kar­şı­la­dı. Zi­ya­ret­te Genç­lik ve Spor Bakan Yar­dım­cı­sı Sayın Hamza Yer­li­ka­ya da yer aldı.
Milli gü­reş­çi­ler ve ant­re­nör­ler­le soh­bet eden Bakan Bak, 16 – 24 Eylül 2023 ta­rih­le­ri ara­sın­da ya­pı­la­cak Dünya Güreş Şam­pi­yo­na­sı ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi aldı.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Bakan Bak’ın te­le­fo­nun­dan Taha Akgül ile gö­rüş­tü
Bakan Bak, daha sonra tri­bü­ne çı­ka­rak ant­ren­ma­nı iz­le­di­ği sı­ra­da Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan te­le­fon­la aran­dı. Bakan Bak’ın Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’a güreş milli ta­kı­mı­nın kam­pın­da ol­du­ğu­nu ve ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı­nı takip et­ti­ği­ni söy­le­me­si üze­ri­ne Er­do­ğan, Ser­best Güreş Milli Takım Kap­ta­nı 125 kilo gü­reş­çi­miz Taha Akgül ile gö­rüş­tü.
Ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi alan Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’ın, altın ma­dal­ya bek­le­di­ği Taha Akgül’e “Bir ak­si­lik ol­ma­sın ha!” de­me­si üze­ri­ne milli gü­reş­çi, “İnşal­lah Sayın Cum­hur­baş­ka­nım, iyi ha­zır­lan­dım.” ce­va­bı­nı verdi.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, milli gü­reş­çi­den bu şam­pi­yo­na­da aynı za­man­da Paris 2024 Olim­pi­yat Oyun­la­rı için kota al­ma­sı­nı te­men­ni etti. Taha Akgül, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’a geç­miş­te­ki ba­şa­rı­la­rı bu sene de tek­rar­la­ma sözü verdi.
Taha Akgül, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan’dan fi­na­le kal­ma­sı du­ru­mun­da mü­sa­ba­ka­yı ek­ran­dan iz­le­me­si­ni talep etti. Bunun üze­ri­ne Bakan Bak’ın, “Fi­na­le ka­lır­sak değil, ka­la­cak­sın in­şal­lah” de­me­si gü­lüm­set­ti.
Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, tüm ka­fi­le­ye se­lam­la­rı­nı ile­te­rek, ba­şa­rı­lar di­le­di.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °