Tarih: 06.11.2023 09:18

GENEL MÜDÜR ALİM'DEN KIBRIS GAZİLERİNE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

 20 Tem­muz 1974 günü baş­la­yan Kıb­rıs Barış Ha­re­kâ­tı, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin Kıb­rıs’taki Türk var­lı­ğı­nı ko­ru­ma­yı amaç­la­yan, ulus­la­ra­ra­sı ant­laş­ma­la­rın da­yan­dı­ğı meşru hak­lar çer­çe­ve­sin­de, Türk Or­du­su ta­ra­fın­dan adaya ya­pı­lan as­ke­ri çı­kart­ma so­nu­cun­da büyük bir ba­şa­rı elde edil­miş­ti. Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı so­nu­cun­da kah­ra­man Türk Or­du­muz 498 şehit ve 1200 ya­ra­lı ver­miş­tir. Bi­rin­ci ha­re­kât, 24 Tem­muz’da son bu­lur­ken, Ce­nev­re’deki gö­rüş­me­le­rin tı­kan­ma­sı üze­ri­ne 14 Ağus­tos 1974’te ikin­ci ha­re­kât dü­zen­len­miş­ti.
Kıb­rıs'ta Türk­le­rin uğ­ra­dı­ğı baskı ve zul­mü­ne son ver­mek için ya­pı­lan barış ha­re­ka­tın­da Rize ili­miz­den de ga­zi­ler ol­muş­tu.
Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM; Bu kap­sam­da Rize’de ya­şa­yan Kıb­rıs ga­zi­le­ri­ni ev­le­rin­de zi­ya­ret etti. Genel Mü­dü­rü ALİM;
“Kah­ra­man ga­zi­le­ri­mi­ze mil­let­çe çok şey borç­lu­yuz.
Bu zi­ya­ret­le­ri­miz­de Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı­nı ya­şa­mış ve gazi olmuş hem­şe­ri­le­ri­mi­zin bü­yük­le­ri­mi­zin ha­tı­ra­la­rı­nı ken­di­le­rin­den din­le­yin­ce ol­duk­ça duygu dolu anlar ya­şa­dık.
Ya­şa­ma­mak zaten müm­kün de­ğil­dir.
An­la­tı­lan­la­rın dı­şar­dan bi­lin­di­ği gibi ol­ma­dı­ğı­nı ga­zi­miz­den din­le­yin­ce bi­re­bir ya­şı­yor­su­nuz. O ne­den­le bu­gün­de bu iman bize ol­du­ğu müd­det­çe hiç bir şer güç kar­şı­mı­za dik du­ra­maz. Yüce Allah ‘tan şe­hit­le­ri­mi­ze ve vefat etmiş olan ga­zi­le­ri­mi­ze rah­met, ha­yat­ta olan kıy­met­li ga­zi­le­ri­mi­ze sağ­lık sıh­hat ve afi­yet­ler di­li­yo­rum. On­lar­la bir arada ol­mak­tan ÇAY­KUR aile­si ola­rak büyük gurur ve mut­lu­luk du­yu­yo­ruz. “dedi. Çay­kur Genel Mü­dü­rü ALİM’in Ri­ze­de bu­lu­nan Kıb­rıs Ga­zi­le­ri­ni zi­ya­re­ti­ne, Yar­dım­cı­la­rı Zeki Ka­ra­oğ­lu ve Er­dinç Ha­ti­noğ­lu eşlik et­ti­ler.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —