"Görmezden gelmeye devam edecek misiniz"

Pazar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel,

Güncel Haberler 17.07.2023 09:02:00 0

 Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’na artan ta­le­be rağ­men ek se­fer­ler­le bir­lik­te yeni şe­hir­le­re uçuş­lar açıl­ma­ma­sı­na Pazar Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Odası Baş­ka­nı Osman Yük­sel’de tep­ki­si­ni or­ta­ya koydu, “Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’nı gör­mez­den gel­me­ye devam edecek mi­si­niz” şek­lin­de soru sordu.
 Her ay yolcu sa­yı­sı­nı ar­tı­ra­rak 14 ayı ge­ri­de bı­ra­kan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı artık ek se­fer­ler­le be­ra­ber yeni se­fer­le­rin açıl­ma­sı is­te­ni­yor.
Yaz ay­la­rın­da hem bölge in­sa­nı­nın hem de tu­rist­le­rin böl­ge­mi­ze yoğun bir ilgi gös­ter­me­si yolcu sa­yı­sın­da ya­şa­nan ar­tı­şa is­ti­na­den ek sefer ko­nul­ma­ma­sı tep­ki­le­re neden olu­yor. Özel­lik­le Rize ve Art­vin­li­le­rin yoğun ola­rak ika­met et­ti­ği Bursa, İzmir, An­tal­ya gibi il­le­re de yeni se­fer­le­rin ko­nul­ma­sı is­te­ni­yor. Ancak bu yönde bir ça­ba­nın ol­ma­ma­sı artık ili­miz­de dil­len­di­ril­me­ye baş­lan­dı. Bazı STK tem­sil­ci­le­ri ha­va­li­ma­nın­da sefer sa­yı­la­rı­nın ar­tı­rıl­ma­sı için yet­ki­li­le­ri gö­re­ve ça­ğır­dı.
‘YETKİLİLER ACİL ŞEKİLDE ÇÖZÜM GETİRSİN’
Pazar Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Odası Baş­ka­nı Osman Yük­sel’de olu­şan bek­len­ti­ye rağ­men yeni sefer açıl­ma­ma­sı­na tepki gös­te­re­rek “Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı’nı gör­mez­den gel­me­ye devam edecek mi­si­niz” diye soru sordu. Yük­sel “Rize ve Art­vin ilin­de ya­şa­yan­lar­da İstan­bul ve An­ka­ra dı­şın­da­ki bü­yük­şe­hir­le­re gidip gel­mek­te­dir. Trab­zon Ha­va­li­ma­nın­da 30 Ha­zi­ran'da 145 uçuşa ev sa­hip­li­ği ya­par­ken, 12 fark­lı ül­ke­den 21 bin 117 yolcu ta­şın­dı. 9 gün­lük bay­ram ta­ti­lin­de ise 1.135 uçuş ger­çek­leş­ti, top­lam 149.360 yolcu ta­şın­dı. Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nın­da da sefer sa­yı­la­rı­nı ar­tı­rın ve bü­yük­şe­hir­le­rin hep­si­ne artık sefer açın. İnsan­la­ra diğer ha­va­li­man­la­rın­dan mem­le­ket­le­re git­me­si kadar saçma bir şey yok. İnsan­lar An­tal­ya’dan Trab­zon’a 2 saate ge­li­yor, Trab­zon’dan Art­vin’e 3 4 saate gi­di­yor. Ya­zık­tır in­san­la­ra, lüt­fen yet­ki­li­ler acil şe­kil­de çözüm ge­tir­sin” şek­lin­de ko­nuş­tu.


     Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: "Görmezden gelmeye devam edecek misiniz"
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °