Tarih: 22.08.2024 09:13

“GÜÇLENİRSE UZUN YILLAR HİZMET VERİR”

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ısırlık Kent mesire alanında Rize basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanının Rize’deki söylemesinden sonra yıkılması gündemde olan Sahil Camii hakkında konuşan Başkan Rahmi Metin’’ Millet bahçesi projesinde zaten bir cami projemiz vardı. Millet bahçesi içerisinde engelli Yaşam Merkezi, Kent Müzesi ile birlikte millet bahçesi camimizi kısa sürede yapıp halkın kullanımına sunacağız.

                     Ancak Sahil Camii'nin ayrı bir statüsü var.

     Yaklaşık 5 yıldan beri Mühendisler Odası yaptığı denetimlerde ,1976 yılında yapımına başlanan Sahil Camii zamanla deniz suyu korozyonuna uğradığından dolayı, camide bir kayma meydana geldi. Burası özel bir vakıf statüsünde. Yaklaşık 5 yıldan beri oradaki dükkân sahipleri ile bir mahkeme süreci yaşandı. Biz şimdi millet bahçesi içerisindeki Camiyi bir an önce yaptıktan sonra, sahil camii acaba güçlendirilip tekrar ibadete mi açılacak, yoksa yıkılıp tekrar yerinde aynı ölçülerde büyük bir camiyi yapılacak kararı verilecek. Millet Bahçesi ile Sahil Camii ayrı Millet bahçesi Camii ile, Sahil Camii konusunu, karıştırmamamız gerekiyor’’ dedi.

             İnşaat Mühendisi Kabil’ ’Sahil Camisini söylenenden iyi buldum’’

     Rizeli tecrübeli inşaat Mühendisi İsmail Kabil çok konuşulan Sahil Camiinde incelemede bulunarak fotoğraflar çekti. Konu hakkında sosyal medya sayfasında bir açıklama yaptı’’ Sahil Camiini biraz inceleyip bodrum kattaki esnaftan bilgi aldım.Aşırı bir paslanma yok ama donatılar yetersiz görünüyor. Karot numune sonuçlarına ilave olarak cami projesi incelenerek daha detaylı özellikle temel ve zemin teknik incelemeleri yapılmalı. Sadece 2 kolondan karot alınmış. 1 kolonda da donatı kontrolü yapılmış. Cami 3 m aralıklı karelajda (-ki oldukça sık sayılır) 40X40 cm kare kolonların üzerine oturuyor. Demirlerde öyle aşırı bir paslanma yok ama bugünkü şartnamelere göre yetersiz.

                      Umduğumdan iyi buldum. Güçlendirme yapılabilir

     Çok rahat takviye edilip güçlendirilirse uzun yıllar hizmet verir diye düşünüyorum Cami dış kenarlarında da oturma veya kayma izi aradım ama tretuvarla cami duvarı arasında en ufak çatlak patlak yer görmedim. O iddiaya katılmıyorum’’

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —