GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 7.CİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 7.CİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ak Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın ka­tı­lı­mıy­la ‘Gün­dem Rize’ top­lan­tı­la­rı­nın 7.​cisi ger­çek­leş­ti­ril­di.

Ak Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ve be­lir­li pe­ri­yot­lar­la ger­çek­leş­ti­ri­len Gün­dem Rize Top­lan­tı­la­rı­nın 7.​cisi Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sın­da dü­zen­le­di.
    Ak Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yap­tı­ğı top­lan­tı­ya, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, Ak Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Ak Parti Rize İl Kadın Kolu Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ve çok sa­yı­da Kurum Mü­dür­le­ri, Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı, Ka­na­at ön­der­le­ri ve iş in­san­la­rı ka­tıl­dı.
    Prog­ram­da bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­ti­ren Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı “Pan­de­mi sü­re­sin­de uzun bir zaman ara ver­di­ği­miz Gün­dem Rize top­lan­tı­la­rı­mı­zın Mart ayın­da 6.sını Lo­jis­tik ya­tı­rım­la­rı­nın Rize eko­no­mi­si­ne ya­pa­ca­ğı kat­kı­lar konu baş­lı­ğı al­tın­da ger­çek­leş­tir­miş­tik.
    Bu­gün­de 7.​sini “Rize’de Tu­rizm” konu baş­lı­ğıy­la ger­çek­leş­tir­dik. Tabi ha­va­ala­nı­nın da hiz­me­te açıl­ma­sıy­la bir­lik­te ili­mi­zin Tu­rizm po­tan­si­ye­li daha fazla ar­ta­cak­tır.
    Su­num­la­rı de­ğer­len­di­recek olur­sak, tu­rizm po­tan­si­ye­li ko­nu­sun­da bir hayli ça­lış­ma­la­rın ya­pıl­dı­ğı an­la­şı­lı­yor.
    Yap­mış ol­du­ğu­muz bu top­lan­tı­lar ne­ti­ce­sin­de ili­miz­le ala­ka­lı bütün me­se­le­le­ri is­ti­şa­re etmiş olu­yo­ruz. Bu yüz­den bu top­lan­tı­la­rı çok önem­si­yo­ruz” dedi.
    Gün­dem Rize 7.​ci top­lan­tı­sı­nın ana ko­nu­su “Rize’de Tu­rizm” oldu. Ko­nuy­la ala­ka­lı Kül­tür ve Tu­rizm İl Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu “Rize’de Tu­rizm” ko­nu­lu su­nu­mu­nu ger­çek­leş­tir­di. Rize Be­le­di­ye Mec­lis üyesi Tu­rizm Ko­mis­yon Baş­ka­nı Semih Fatih Kı­zıl­tan “Böl­ge­miz­de­ki ya­ban­cı tu­rist­ler” ko­nu­lu su­nu­mu­nu ger­çek­leş­tir­di. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Genel Sek­re­te­ri Adnan Er “Kış Spor­la­rı” ko­nu­lu su­nu­mu, Se­ya­hat acen­te­si iş­let­me sa­hi­bi Burak Avcı’ “Se­ya­hat acen­te­le­ri­nin fa­ali­yet­le­ri ve doğa tu­riz­mi” ko­nu­lu su­nu­mu, İşlet­me sa­hi­bi Ka­ra­de­niz Mut­fa­ğı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sü­ley­man Ta­rak­çı ise “Gast­ro­no­mi Tu­riz­mi” ko­nu­lu su­num­la­rı­nı ger­çek­leş­ti­re­rek, ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı. Yak­la­şık 4 saat süren top­lan­tı­da ka­tı­lım­cı­lar il­gi­li ko­nu­lar hak­kın­da fi­kir­le­ri­ni ve öne­ri­le­ri­ni ilet­ti­ler. Prog­ram su­num­la­rın mü­za­ke­re­si ve ka­tı­lım­cı­la­rın de­ğer­len­dir­me­le­ri ile son buldu. Kay­nak: Ak Parti Rize İl Ta­nı­tım ve Medya Baş­kan­lı­ğı,
               Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
               Foto: Ayfer Koçal