GÜNDEM RİZE'DE, RİZE'NİN SON 20 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ve be­lir­li pe­ri­yot­lar­la ger­çek­leş­ti­ri­len “Gün­dem Rize” top­lan­tı­la­rı­nın 9’un­cu­su, Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı top­lan­tı sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­

Güncel Haberler 2.02.2023 09:15:00 0
GÜNDEM RİZE

     AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yap­tı­ğı top­lan­tı­ya, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Burak Ak, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Kurum Mü­dür­le­ri, Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri, ka­na­at ön­der­le­ri ve iş in­san­la­rı ka­tıl­dı.
 Prog­ra­mın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti YA­ZI­CI “Gün­dem Rize top­lan­tı­la­rı­mı­zın Ekim ayın­da 8.​ci­si­ni Eko­no­mi, ya­tı­rım, is­tih­dam konu baş­lı­ğı al­tın­da gün­dem mad­de­si yap­mak su­re­tiy­le bir araya ge­le­rek icra et­miş­tik.
Üç aylık pe­ri­yot­lar­da bu top­lan­tı­la­rı­mı­zı ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Bugün ili­miz­de son 20 yılda ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la il­gi­li kar­şı­lık­lı görüş ve öne­ri­le­ri­ni­zi içe­ren bir top­lan­tı yap­mak mak­sa­dıy­la 9’un­cu­su­nu icra edi­yo­ruz.
Bu­gü­ne kadar ya­pı­lan ya­tı­rım­lar, bu ya­tı­rım­lar için gö­rüş­le­ri­niz, ka­na­at­le­ri­niz ve Tür­ki­ye yüz­yı­lı ola­rak ni­te­len­dir­di­ği­miz daha doğ­ru­su Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­lu­şu­nun ikin­ci yüz­yı­lı­na biz Tür­ki­ye Yüz­yı­lı di­yo­ruz. Do­la­yı­sıy­la Tür­ki­ye Yüz­yı­lın­da Rize için ön­gö­rü­len bek­len­ti­le­ri­niz şek­lin­de bir gün­dem çer­çe­ve­sin­de ko­nu­şa­ca­ğız.
Gö­rüş­le­ri­niz bizim için de­ğer­li siz­den al­dı­ğı­mız bil­gi­ler­le ge­rek­li not­la­rı­mı­zı alı­yo­ruz. İsti­şa­re­ler ya­pı­yo­ruz. Bu bağ­lam­da belli pe­ri­yot­lar­la bir araya gel­di­ği­miz bu top­lan­tı­lar biz­ler için çok fazla önem arz et­mek­te­dir” dedi.
Prog­ram­da Tür­ki­ye’nin Seçim tak­vi­mi­ne de­ği­nen Ya­zı­cı “2023 se­çi­mi Tür­ki­ye’nin se­çi­mi­dir. Bu seçim her şey­den önem­li. Cum­hu­ri­ye­tin 100. yı­lı­nın son se­çi­mi. Cum­hu­ri­ye­tin ikin­ci yüz­yı­lı­nın da ilk se­çi­mi ola­cak onun için bu dö­ne­me Tür­ki­ye Yüz­yı­lı di­yo­ruz” dedi.
Gün­dem Rize 9’uncu top­lan­tı­sı­nın ana ko­nu­su Son 20 yılda Rize’ye ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la ala­ka­lı görüş ve öne­ri­ler oldu.
Ko­nuy­la ala­ka­lı STK tem­sil­ci­le­ri, Ka­na­at ön­der­le­ri gö­rüş­le­ri­ni dile ge­ti­rir­ken Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı, Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, İl Baş­ka­nı İshak Alim, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.
Yak­la­şık 4 saat süren top­lan­tı­da ka­tı­lım­cı­lar il­gi­li ko­nu­lar hak­kın­da fi­kir­le­ri­ni ve öne­ri­le­ri­ni ilet­ti­ler.
Prog­ram Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı’nın top­lan­tı­nın ve Tür­ki­ye’nin gün­de­mi­ne dair yap­tı­ğı de­ğer­len­dir­me­le­ri ile son buldu.
     

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: GÜNDEM ' ' DEĞERLENDİRİLDİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °