Güneysu ilçesi ile Büyükköy Beldesi arasında bulunan ve 46 yıldır yapılması beklenen bağlantı yolu tamamlanıp hizmete açıldı

Rize Va­li­si Kemal Çeber ve be­ra­be­rin­de­ki heyet İçiş­le­ri Ba­ka­nı Sü­ley­man Soylu’yu gö­rün­tü­lü ara­ya­rak des­tek­le­rin­den ötürü te­şek­kür etti.

Yerel Haberler 7.10.2022 10:06:00 0
Güneysu ilçesi ile Büyükköy Beldesi arasında bulunan ve 46 yıldır yapılması beklenen bağlantı yolu tamamlanıp hizmete açıldı

    Gü­ney­su İlçesi ile Bü­yük­köy Bel­de­si ara­sın­da bu­lu­nan ve 46 yıl­dır ya­pıl­ma­sı bek­le­nen bağ­lan­tı yo­lu­nun ta­mam­la­nıp hiz­me­te açıl­ma­sın­dan do­la­yı Rize Va­li­si Kemal Çeber ve be­ra­be­rin­de­ki heyet İçiş­le­ri Ba­ka­nı Sü­ley­man Soylu’yu gö­rün­tü­lü ara­ya­rak des­tek­le­rin­den ötürü te­şek­kür etti.
    Geç­ti­ği­miz yıl tem­muz ayın­da mey­da­na gelen afet­te hasar gören ve bölge hal­kı­nın ta­le­bi üze­ri­ne İçiş­le­ri Ba­ka­nı Sü­ley­man Soylu’nun ta­li­ma­tıy­la ya­pı­mı­na baş­la­nan ve geç­ti­ği­miz ay­lar­da ima­lat ça­lış­ma­la­rı biten Gü­ney­su il­çe­si ile Bü­yük­köy bel­de­si ara­sın­da bu­lu­nan Gü­ney­su Se­la­met Köyü, Bü­yük­köy De­mir­ci­ler Ma­hal­le­si ve Mer­kez Ke­ten­li Kö­yü­nü bir­bi­ri­ne bağ­la­yan 3.2 km’lik yolun ta­mam­la­nıp hiz­me­te açıl­ma­sı bölge halkı ta­ra­fın­dan se­vinç­le kar­şı­lan­dı.
    Yolun ta­mam­lan­ma­sıy­la bir­lik­te Rize Va­li­si Kemal Çeber ve be­ra­be­rin­de­ki; Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel, Gü­ney­su Kay­ma­ka­mı Mu­ham­med İkbal Yelek, İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, il genel mec­lis üye­le­ri, muh­tar­lar ve va­tan­daş­lar­la, İçiş­le­ri Ba­ka­nı Sü­ley­man Soylu’yu te­le­fon­la ara­ya­rak yolun ya­pıl­ma­sın­da ver­di­ği des­tek­ten ötürü duy­duk­la­rı mem­nu­ni­ye­ti be­lir­tip te­şek­kür etti.
Bakan Soylu canlı bağ­lan­tı ile yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ta­li­ma­tıy­la geç­ti­ği­miz yıl Rize’deki afet­te olu­şan ha­sar­la­rı gi­der­me­ye ça­lış­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Geçen yılki afet­te Cum­hur­baş­ka­nı­mız bizi Rize’ye gön­der­di­ğin­de bize açık bir ta­li­mat verdi. “Afet­le olu­şan ha­sar­la­rı gi­de­re­cek­si­niz” dedi. Sa­ha­ya in­di­ği­miz­de olası afet­le karşı kar­şı­ya ka­la­bi­le­ce­ği­miz risk­le­ri Cum­hur­baş­ka­nı­mız­la pay­laş­tık.
    Kay­ma­kam­la­rı­mız­la, be­le­di­ye baş­kan­la­rı­mız­la, muh­tar­la­rı­mız­la bir araya ge­le­rek ih­ti­yaç olan yer­le­ri tes­pit ettik. Güzel bir ça­lış­ma oldu.
    Hem ma­li­yet­le­ri çok az bir nok­ta­da tu­ta­rak ama bir­çok nok­ta­nın da ya­tı­rı­mı­nı ihmal et­me­den yarın olası bir sel ha­sa­rı ile karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı­mız­da daha çok bedel öde­ye­ce­ği­mi­zi dü­şün­dü­ğü­müz yer­le­re ön­le­yi­ci ciddi ted­bir­ler al­ma­ya ça­lış­tık. Bu yolda bun­lar­dan bir ta­ne­siy­di. Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın bize ta­li­mat ver­di­ği bir viz­yo­nu var. Dev­le­ti­mi­zin gücü bu ha­sar­la­rı onar­ma­ya yeter ama afet­ler ol­ma­dan önce bir takım ön­le­yi­ci ted­bir­le­rin alın­ma­sı­nın öne­mi­ni gör­dük. Bu­ra­da duvar tah­ki­mat­la­rı ya­pıl­dı. Sel­den do­la­yı hasar gören yol­la­ra ye­ni­le­yi­ci ça­lış­ma­lar ya­pıl­dı. Hem bun­dan sonra bu­ra­sı olası afet­ler­de al­ter­na­tif bir yol ola­rak hiz­met ve­recek. Ha­yır­lı uğur­lu olsun” dedi. Vali ÇEBER “Bu yol bu bölge için çok uzun za­man­dır ya­pıl­ma­sı is­te­nen bir yoldu. Ama Rize’nin her ye­rin­de ol­du­ğu gibi bu­ra­da da coğ­raf­ya çok zor. Sayın Ba­ka­nı­mız geçen yıl ki afet de böl­ge­mi­ze ge­di­ğin­de en çok dile ge­ti­ri­len ta­lep­ler­den bi­ri­si bu konu oldu. Sağ olsun Sayın ba­ka­nı­mız da bize gelen öde­nek­le­rin dı­şın­da kendi ki­şi­sel gay­ret­le­riy­le bu yolu ya­pa­cak bir öde­ne­ği bize tah­sis etti. İl Özel İda­re­miz­le bir­lik­te 46 yıl­dır bek­le­nen bu yolu bi­tir­dik. Bu­gün­de ke­yif­li bir soh­bet­le bu işi taç­lan­dır­mış olduk” dedi.
          Kay­nak: Rize Va­li­li­ği İl BHİM
           Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °