“HASTANELERDE DOKTOR AÇIĞI VAR”

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARAL,

Güncel Haberler 17.01.2024 09:27:00 0
“HASTANELERDE DOKTOR AÇIĞI VAR”

 DEVA Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, va­tan­daş­la­rın sağ­lık ala­nın­da en çok şi­kâ­yet et­ti­ği ko­nu­lar­dan bi­ri­si­nin has­ta­ne­ler­den ran­de­vu ala­ma­mak ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek “15 bin ci­va­rın­da hekim, ça­lış­ma ve sos­yal hak­lar do­la­yı­sıy­la kendi ül­ke­si­ni bı­ra­kıp yurt­dı­şı­na gitti. Bun­dan 10-15 yıl önce, ‘2023 yı­lın­da artık Tür­ki­ye’de hekim ih­ti­ya­cı ol­ma­ya­cak’ de­ni­li­yor­du. Ancak ge­li­nen tablo hiç öyle değil. Hala has­ta­ne­ler­de bir­çok branş­ta dok­to­ru­muz yok” dedi. İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, DEVA Par­ti­si Genel Mer­ke­zin­de Genç Sağ­lık ve Sos­yal Hiz­met Ça­lı­şan­la­rı Sen­di­ka­sı (Genç Sağ­lık Sen­di­ka­sı) Genel Baş­kan Ve­ki­li Fur­kan Çift­çi­oğ­lu ve Teş­ki­lat­lar­dan So­rum­lu Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Arif Cam­göz ile bir araya geldi. Sen­di­ka tem­sil­ci­le­riy­le gö­rü­şen DEVA Par­ti­li Karal, Fur­kan Çift­çi­oğ­lu ve Arif Cam­göz’den sen­di­ka hak­kın­da bilgi aldı. Çift­çi­oğ­lu ve Cam­göz’e sen­di­ka ça­lış­ma­la­rın­da ko­lay­lık­lar di­le­yen Mil­let­ve­ki­li Karal, DEVA Par­ti­si ola­rak her alan­da eylem plan­la­rı ha­zır­la­dık­la­rı­nı ve bunu hem ka­mu­oyuy­la hem de hü­kü­met­le pay­laş­tık­la­rı­nı anım­sat­tı. Sağ­lık­la il­gi­li de müs­ta­kil bir eylem planı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Karal, “Bu eylem plan­la­rı­nı ha­zır­lar­ken çok geniş çaplı bir ça­lış­ma yap­tık. İlgili kurum ve ku­ru­luş­lar­dan, ça­lı­şan­lar­dan ve aka­de­mis­yen­ler­den olu­şan bir ekip­le ha­zır­la­dık. Ya­şa­nan her sı­kın­tı­ya, ya­pıl­ma­sı ge­re­ken her ça­lış­ma­ya, atıl­ma­sı ge­re­ken her adıma yer ver­dik bu eylem pla­nın­da. Sağ­lık ala­nın­da da çözüm DEVA’da.” diye ko­nuş­tu.
“YETİŞMİŞ İNSAN GÜ­CÜ­MÜ­ZÜN ELİMİZİN AL­TIN­DAN UÇUP GİDİYOR”
DEVA Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Karal, hem va­tan­daş­la­rın hem 1 mil­yo­nu aşkın sağ­lık ça­lı­şa­nı­nın hiz­met alır­ken ve sağ­lık hiz­me­ti su­nar­ken bir­çok so­run­la karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı­nı be­lirt­ti. En çok şi­kâ­yet edi­len ko­nu­lar­dan bi­ri­si­nin has­ta­ne­ler­den ran­de­vu alı­na­ma­ma­sı ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Karal, “Özel­lik­le Şehir Has­ta­ne­le­rin­de otel­ci­lik hiz­me­ti güzel, dört dört­lük bir hiz­met var ama dok­tor yok. Bize en çok gelen şi­kâ­yet­ler­den bi­ri­si ran­de­vu alı­na­ma­ma­sı. Aylar süren ran­de­vu­lar var. Buna mu­ka­bil 15 bin ci­va­rın­da hekim, ça­lış­ma ve sos­yal hak­lar do­la­yı­sıy­la kendi ül­ke­si­ni bı­ra­kıp yurt­dı­şı­na gitti. Bun­dan 10-15 yıl önce, 2023 yı­lın­da ‘Artık Tür­ki­ye’de hekim ih­ti­ya­cı ol­ma­ya­cak’ de­ni­li­yor­du. Ancak ge­li­nen tablo hiç öyle değil. Hala has­ta­ne­ler­de bir­çok branş­ta dok­to­ru­muz yok. Aynı şe­kil­de bir­çok sağ­lık ça­lı­şa­nı­mız da bu­ra­da­ki şart­lar do­la­yı­sıy­la yurt dı­şı­nı ter­cih etmek zo­run­da ka­lı­yor. Ye­tiş­miş insan gü­cü­mü­zün eli­mi­zin al­tın­dan uçup git­me­me­si için sağ­lık ala­nın­da daha ras­yo­nel ça­lış­ma­lar ya­pıl­ma­lı. Biz buna ha­zı­rız” şek­lin­de ko­nuş­tu.
“HER SİYASİ PARTİNİN AYRI BİR SENDİKASI VAR GİBİ BİR GÖ­RÜN­TÜ MEV­CUT”
DEVA Par­ti­li Karal, 60 bini aşkın üyesi bu­lu­nan Genç Sağ­lık Sen­di­ka­sı’na ça­lış­ma­la­rın­da ba­şa­rı­lar di­le­di. Sen­di­ka­cı­lı­ğın ül­ke­de de­mok­ra­tik bir an­la­yı­şa bü­rün­dü­rül­me­siy­le ülke de­mok­ra­si­si­ne büyük hiz­met ve­ri­le­ce­ği­ni ifade eden Karal, şun­la­rı söy­le­di: “Sen­di­ka­cı­lık, kla­sik an­lam­da şu anda mev­cut ya­pı­lan­ma­lar­la bir­lik­te bu ül­ke­nin ge­li­şi­mi­ne, de­mok­ra­si­nin ge­li­şi­mi­ne, sen­di­ka­cı­lı­ğın ger­çek an­lam­da ta­hak­kuk et­ti­ril­me­si­ne katkı sağ­la­mı­yor. Her si­ya­si par­ti­nin ayrı bir sen­di­ka­sı var gibi bir gö­rün­tü var. Si­ya­set ayrı bir iş, sen­di­ka­cı­lık ayrı bir iş. İç içe gir­miş olan iki tane ku­ru­mun bir­bi­ri­ne ancak oy ve maddi açı­dan fay­da­sı olur.
Sen­di­ka­la­rın si­ya­sal­laş­ma­sı, sen­di­ka üye­le­ri­nin daha mü­ref­feh, daha hu­zur­lu bir yaşam ka­li­te­si­ne ka­vuş­tur­ma­yı amaç­la­yan sen­di­ka­cı­lık an­la­yı­şı­na hiz­met etmez. Buna di­re­ne­bil­mek çok önem­li.”
  Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: “HASTANELERDE DOKTOR AÇIĞI
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °