Hastayı uyutmadan karotis endarterektomi ameliyatı yapıldı

Hastayı uyutmadan karotis endarterektomi ameliyatı yapıldı

Hastayı uyutmadan karotis endarterektomi ameliyatı yapıldı

 Rize Dev­let Has­ta­ne­sin­de ilk kez ya­pı­lan bir ame­li­yat türü olan, uya­nık has­ta­ya Cer­vi­kal Kök Blok anes­te­zi al­tın­da Ka­ro­tis En­dar­te­rek­to­mi (şah da­ma­rı ame­li­ya­tı) ya­pıl­dı.
Bu ame­li­yat, uyu­tu­la­rak ya­pı­lan ame­li­yat­lar­dan fark­lı ola­rak daha az risk­li, hasta ile di­ya­log şek­lin­de bir ope­ras­yon ol­ma­sı se­be­biy­le öne çık­mak­ta­dır.
Ka­ro­tis En­dar­te­rek­to­mi ame­li­ya­tı daha çok yaşlı ki­şi­le­re ya­pıl­mak­ta, uyu­tu­la­rak anes­te­zi­nin daha risk­li ol­du­ğu du­rum­lar­da ter­cih edil­mek­te­dir.
Ka­ro­tis En­dar­te­rek­to­mi (şah da­ma­rı ame­li­ya­tı) olan 67 ya­şın­da­ki Orhan Kur­toğ­lu, “Ame­li­yat es­na­sın­da dok­tor­la­rı­mın mo­ti­ve edici ko­nuş­ma­la­rı ile ra­hat­la­dım, ame­li­ya­tım ağ­rı­sız geçti, yü­rü­ye­rek evime gi­de­bi­li­rim. İlgi­le­ri ve ala­ka­la­rın­dan do­la­yı ame­li­ya­tı ger­çek­leş­ti­ren dok­tor­la­rı­ma, be­nim­le il­gi­le­nen ame­li­yat­ha­ne ve ser­vis hem­şi­re­le­ri­ne, has­ta­ne ça­lı­şan­la­rı­na çok te­şek­kür ede­rim” dedi.
Bu ope­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ren Kalp ve Damar Cer­ra­hi­si Uz­ma­nı ve aynı za­man­da has­ta­ne Baş­he­ki­mi­miz Dr. Öğr. Üyesi Şaban Er­ge­ne’ye, Anes­te­zi­yo­lo­ji ve Re­ani­mas­yon Uz­ma­nı Dr. Emre Ka­ra­göz ile emeği geçen tüm KVC hem­şi­re­le­ri­ne, anes­te­zi eki­bi­ne ve has­ta­ne ça­lı­şan­la­rı­na te­şek­kür eder, ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı­nı di­le­riz.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES