"Havaalanı rant kapısı olarak görünemez"

Gelecek Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Levent Balcı,

Güncel Haberler 27.03.2023 10:13:00 0

 Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı­na suyun met­re­küp fi­ya­tı­nın 64 li­ra­nın üze­rin­de ve­ril­me­si­ne Ge­lecek Par­ti­si'nden tepki geldi. Ha­va­ala­nı­nın bir gelir ka­pı­sı ola­rak kul­la­nıl­ma­ma­sı­nı söy­le­yen Ge­lecek Par­ti­si Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı sos­yal medya he­sa­bın­dan açık­la­ma ya­pa­rak tepki gös­ter­di.
 Balcı yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da, Dün­ya­nın Be­şin­ci Hava alanı olma özel­li­ği­ni ta­şı­yan hava ala­nı­mı­zın Pazar Be­le­di­ye­si Ta­ra­fın­dan uğ­ra­tı­lan hak­sız­lı­ğa ve ada­let­siz­li­ğe asla ses­siz ka­la­ma­yız ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
"Rize – Art­vin Ha­va­ala­nı böl­ge­mi­ze ka­zan­dı­rı­lan en de­ğer­li hiz­met­ler­den­dir.
Bu­lun­du­ğu konum ne­de­niy­le ül­ke­mi­zin ikin­ci, dün­ya­nın be­şin­ci hava alanı olma özel­li­ği­ni ta­şı­yan hava ala­nı­mı­zın Pazar Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan uğ­ra­tı­lan hak­sız­lı­ğa ve ada­let­siz­li­ğe asla ses­siz ka­la­ma­yız.
Rize – Art­vin Ha­va­ala­nı­nın kul­lan­mış ol­du­ğu şe­be­ke su­yu­nun tonu yak­la­şık ola­rak dört Türk Li­ra­sı iken Pazar Be­le­di­ye­si mec­lis ka­ra­rıy­la tonu dört li­ra­ya yakın olan su be­de­li­ni fahiş bir artış ile alt­mış dört li­ra­ya çı­kar­ma­sı kabul edi­le­mez bir du­rum­dur." şek­lin­de ko­nuş­tu.
HA­VA­ALA­NI BİR RANT KA­PI­SI OLA­RAK GÖ­RÜ­NE­MEZ
Balcı, "Pazar il­çe­miz bün­ye­sin­de bu­lu­nan hiç­bir ti­ca­ret ha­ne­ye, fab­ri­ka­ya, has­ta­ne­ye bu rakam veya bu ra­ka­ma yakın bir uy­gu­la­ma ya­pıl­ma­mış­ken Ha­va­ala­nı bir ge­ti­rim ka­pı­sı ola­rak gö­rü­ne­rek özel bir fiyat ta­ri­fe­si uy­gu­la­na­maz.
Böyle bir uy­gu­la­ma­yı ik­ti­dar par­ti­si bir be­le­di­ye değil de mu­ha­le­fet par­ti­si­ne ait bir be­le­di­ye yap­mış ol­say­dı yer ye­rin­den oynar eba­bil kuş­la­rı faz­la­dan mesai ya­par­dı.
Tür­ki­ye’nin en büyük ha­va­ala­nı olan İstan­bul hava alanı bile belki de bu ra­kam­lar üze­rin­den su satın al­mı­yor­dur.
Bu durum dev­let ku­ru­mu­nu za­ra­ra uğ­rat­mak­tır hak­sız bir ka­zanç sağ­la­mak­tır.
Ha­va­ala­nı yet­ki­li­le­ri sa­de­ce iti­raz ede­rek bu du­ru­ma ses­siz kal­ma­ma­la­rı, ge­rek­li mer­ci­le­re baş­vur­ma­la­rı ge­re­kir.
Pazar Be­le­di­ye­si­nin ik­ti­dar be­le­di­ye­si ol­ma­sı ne­de­niy­le Hava Alanı yet­ki­li­le­ri ses­siz kal­ma­ma­lı ge­rek­li yer­le­re ses­le­ri­ni du­yur­ma­lı­dır­lar.
Sü­re­cin so­nu­na kadar ta­kip­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı, Pazar Be­le­di­ye­si­nin su be­de­li­ni makul bir fi­ya­ta dü­şür­me­si için eli­miz­den gelen gay­re­ti gös­te­re­ce­ği­mi­zi ka­mu­oyu­na bil­di­rir say­gı­lar su­na­rım ifa­de­le­ri­ne yer verdi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °