Helikopterle 7 dakikada Rize'nin doğası seyredilecek

Helikopterle 7 dakikada Rize

Be­le­di­ye ta­ra­fın­dan Mey­dan Sos­yal Te­si­si­ne ko­nu­lan He­li­kop­ter ile 7 da­ki­ka­da Rize iz­le­ne­bi­lecek. He­li­kop­ter­li şehir turu Tür­ki­ye’de ilk ya­pı­lan bir ça­lış­ma ola­cak.

 Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı içe­ri­sin­de Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan iki kat 700 araç­lık oto­park üs­tün­de ya­pı­lan bina içe­ri­sin­de çok amaç­lı sos­yal tesis ya­pı­lı­yor.
Sos­yal te­si­sin üze­ri­ne ise Tür­ki­ye’de ilk kez olan si­mü­las­yon he­li­kop­te­ri ku­rul­du. he­li­kop­te­rin için­den Rize’ye ge­lecek yerli ve ya­ban­cı tu­rist­ler için ta­nı­tım ya­pı­la­cak.
He­li­kop­ter Tür­ki­ye’de bir ilk
Rize mey­da­nı­na ku­ru­lan he­li­kop­ter­le Tür­ki­ye’de bir ilk olan He­li­kop­ter içen­den bütün Rize 7 da­ki­ka­da ta­nı­tı­la­cak. Mey­dan­da­ki pro­je­de Rize'nin tu­rizm nok­ta­la­rı he­li­kop­ter­de­n7 da­ki­ka­lık kısa su­re­de ra­hat­lık­la iz­le­ne­bi­lecek. Ya­pı­lan pro­je­de bil­has­sa doğa, dağ tu­riz­mi açı­sın­dan fark­lı il­ler­den gelen yerli ya­ban­cı tu­rist­ler ilk önce he­li­kop­te­re bi­ne­rek kent­te gez­mek is­te­dik­le­ri nok­ta­la­rı ön­ce­den gö­re­rek ro­ta­la­rı­nı be­lir­le­ye­bi­lecek. 12 kol­tuk­lu he­li­kop­ter­de va­tan­daş­lar 7 da­ki­ka­lık Rize tu­ru­na çı­ka­cak. Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin "mey­dan pro­je­miz­de bir sü­re­dir Rize için, şeh­ri­mi­ze ge­lecek tu­rist­ler için din­len­mek ve Rize çayı içmek için bir yer ya­pı­yo­ruz. Çok amaç­lı fark­lı bir yer olsun is­te­dik. Rize'nin yö­re­sel ürün­le­ri alt katta ikram edi­lecek. Üst katta ku­ru­lan he­li­kop­ter­de Rize’nin tu­rizm alan­la­rı­nı do­ğa­sı­nı ta­nı­tan gös­te­ri­miz ola­cak.12 kol­tuk­lu sem­bol he­li­kop­te­ri­miz­de küçük bir si­ne­ma­sı gibi dron ile çe­kil­miş Rize iz­le­necek. Gezme şansı bu­la­ma­yan in­sa­nı­mı­zın he­li­kop­ter için­de göz­lük ta­ka­rak Rize'nin bütün coğ­raf­ya­sı­nı, ta­ri­hi­ni gös­te­re­rek ta­nıt­mış ola­ca­ğız. Yakın za­man­da hiz­me­te gir­miş ola­cak" dedi.
        

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU