"Heliski" Heyecanı İlimizde Devam Ediyor

Av­ru­pa'ya ya­kın­lı­ğı ve kar ka­li­te­si ile yerli ve ya­ban­cı ka­yak­çı­la­rın göz­de­si ha­li­ne gelen Kaç­kar Dağ­la­rı, he­li­kop­ter­li kayak ola­rak bi­li­nen "he­lis­ki" tut­kun­la­rı­nı ağır­la­ma­yı sür­dü­rü­yor.

Spor Haberleri 27.01.2023 13:58:00 0

 He­li­kop­ter­le dağın zir­ve­si­ne bı­ra­kı­lan ka­yak­çı­la­rın sarp ya­maç­lar ve yük­sek eğim­li yer­ler­de kay­dık­la­rı spor dalı olan he­lis­ki, Ül­ke­miz­de 2005 yı­lın­dan iti­ba­ren Kaç­kar Dağ­la­rı'nın ili­miz sı­nır­la­rı için­de kalan Çam­lı­hem­şin, İkiz­de­re ile Art­vin'in Yu­su­fe­li il­çe­sin­de ya­pı­lı­yor.
Çam­lı­hem­şin'e bağlı Ayder Yay­la­sı ile Kaç­kar Dağ­la­rı'nda ya­pı­lan he­lis­ki sporu, Tür­ki­ye-İsviç­re or­tak­lı­ğın­da­ki Turkey-Ay­der He­lis­ki Ha­va­cı­lık ve Tu­rizm Şir­ke­ti ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­lü­yor.
Böl­ge­de tek­nik ça­lış­ma­la­rın ta­mam­lan­ma­sın­dan sonra üç he­li­kop­ter­le 16 ki­şi­lik spor­cu ka­fi­le­siy­le baş­la­yan fa­ali­ye­tin üçün­cü haf­ta­sın­da İsviç­re, İspan­ya ve Fran­sa'dan gelen 20 ki­şi­lik spor­cu ka­fi­le­si karın key­fi­ni çı­kar­ma­ya devam edi­yor.
El­ve­riş­li hava ko­şul­la­rı­nın ya­nın­da kar ka­lın­lı­ğı­nın 1 met­re­nin üze­rin­de ol­du­ğu böl­ge­de kayan spor­cu­lar için gü­ven­lik en üst se­vi­ye­de tu­tu­lu­yor.
Spor­cu­lar, zir­ve­le­rin yanı sıra kar ya­ğı­şı ne­de­niy­le he­li­kop­ter­le­rin uça­ma­dı­ğı gün­ler­de karla kaplı çam or­man­la­rı ara­sın­da ad­re­na­lin dolu zaman ge­çi­ri­yor.
Böl­ge­ye ge­ti­ri­lin kar aracı ile bir­lik­te spor­cu­la­rın orman iç­le­ri­ne ta­şı­na­rak bu­ra­da kay­ma­la­rı sağ­la­nı­yor.
Nisan ayı or­ta­sı­na kadar sür­me­si plan­la­nan et­kin­lik için bu yıl 400'e yakın spor­cu ak­re­di­te oldu dedi.
    

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °