"Heliski"ye kar ve fırtına engeli

Ül­ke­miz­de sa­de­ce ili­mi­zin Kaç­kar Dağ­la­rında ya­pı­lan he­li­kop­ter­li kayak sporu he­lis­ki­nin plan­la­nan sezon açı­lı­şı, yük­sek ke­sim­ler­de et­ki­li olan kar ve fır­tı­na ne­de­niy­le er­te­le­me ka­ra­rı alın­dı

Spor Haberleri 11.01.2023 09:20:00 0

 Dün­ya­da İsviç­re, Hi­ma­la­ya, Gür­cis­tan, Ka­na­da, Fran­sa'da ya­pı­lan, ül­ke­miz­de ise sa­de­ce ili­mi­zin Kaç­kar Dağ­la­rı'nda ya­pı­lan he­li­kop­ter­li kayak sporu he­lis­ki­de 2023 se­zo­nu için ha­zır­lık­lar ta­mam­lan­mış­tı.
He­lis­ki için bu yıl dün­ya­nın dört bir ya­nın­dan yoğun re­zer­vas­yon ger­çek­leş­ti, 400 ci­va­rın­da spor­cu­nun Ayder'de ol­ma­sı bek­le­ni­yor. Av­ru­pa ül­ke­le­ri ile Rus spor­cu­la­rın daha çok ter­cih et­ti­ği he­lis­ki için yoğun talep ge­lin­ce, her yıl mart ayın­da ta­mam­la­nan et­kin­lik­te 15 Nisan'a kadar uza­tıl­dı. 4 ay sür­me­si dü­şü­nü­len et­kin­lik­te spor­cu ka­fi­le­le­ri, zorlu ve dik ya­maç­lar­dan ka­ya­cak. Bu yıl 3 he­li­kop­ter­le ya­pı­la­cak fa­ali­yet­ler kap­sa­mın­da ilk ka­fi­le, Ayder Yay­la­sı'na ulaş­tı. Hakat baş­la­ma­sı plan­la­nan ilk uçuş, yük­sek ke­sim­ler­de et­ki­si­ni ar­tı­ran kar ve fır­tı­na se­be­biy­le er­te­len­mek zo­run­da ka­lın­dı. Böl­ge­de hava ko­şul­la­rı­nın dü­zel­me­si ile he­li­kop­ter­le zir­ve­ye bı­ra­kı­la­cak ka­yak­çı­lar, ad­re­na­lin dolu anlar ya­şa­ya­cak.
    

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: "Heliski" fırtına engeli
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °