HERKESE AÇIK DERS, "YERİNDE ÖĞRENME GEZİSİ" PROGRAMININ KONUSU "RİZE'DE YEREL MEDYA" İDİ

Kadir Has Üni­ver­si­te­si Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Nihat Ber­ker ta­ra­fın­dan ve­ri­len “Her­ke­se Açık Ders”te Tür­ki­ye’nin insan, eko­no­mi ve kül­tür di­na­mo­su ola­rak, mo­dern Trab­zon, Of ve Rize in­ce­len­di.

Yerel Haberler 3.10.2022 09:16:00 0
HERKESE AÇIK DERS,

    On dört haf­ta­lık sınıf ça­lış­ma­sı­nın ar­dın­dan, derse ka­tı­lan öğ­ren­ci­ler, de­ğer­li ho­ca­la­rıy­la “Ye­rin­de Öğ­ren­me Ge­zi­si” kap­sa­mın­da bu kent­ler­de çe­şit­li in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du­lar.

    2020-2021 Bahar Dö­ne­mi’nde ve­ri­len “Trab­zon, Of, Rize: Di­na­mo­lar!” der­sin­de aşa­ğı­da­ki konu baş­lık­la­rı, proje bazlı ola­rak ele alın­mış­tı: Mo­dern Tarih; Kent Ha­ri­ta­sı, Ma­hal­le­ler, De­ği­şim­ler – İl Ha­ri­ta­sı, İlçe Bağ­lan­tı­la­rı; Eko­no­mi – Kent İçinde, Tür­ki­ye’de ve Dün­ya­da; Eği­tim Ya­pı­sı – Üni­ver­si­te­ler, Li­se­ler, İlk Öğ­re­tim; Sağ­lık Hiz­met­le­ri ve Araş­tır­ma­la­rı; Be­le­di­ye ve Diğer İdari Ya­pı­lar – Si­ya­si Yapı; Trab­zons­por ve Diğer Spor Ta­kım­la­rı; Nüfus – Kent­ten Tür­ki­ye ve Dün­ya­ya, Ki­şi­ler; Yerel Medya – Geç­miş­te ve Şimdi; Deniz ve Su, Yağ­mur ve Fır­tı­na.
    Proje ko­nu­la­rı doğ­rul­tu­sun­da dü­zen­le­nen bu ge­zi­de Trab­zon Tarih Mü­ze­si, Trab­zon Ata­türk Köşkü, Aya­sof­ya Mü­ze­si, Boz­te­pe, Santa Ha­ra­be­le­ri, Sera Gölü, KTÜ Sür­me­ne Deniz Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si, Ener­ji­SA Çam­ba­şı HES, Sul­tan Murat Yay­la­sı, So­lak­lı Va­di­si, Of Ma­hal­le­le­ri, Özçay Te­sis­le­ri, Of Be­le­di­ye­si, Muz­gar Köyü (Kı­la­vuz Köyü), Har­vel Köyü (Ki­reç­li Köyü), Cev­det Sunay Mü­ze­si, Rize Mü­ze­si, Rize Mey­da­nı, Rize Ata­türk Köşkü, Ça­ye­li, Ayder Yay­la­sı, İkiz­de­re, Züm­rüt Rize Ga­ze­te­si Bü­ro­su, Mat­ba­ası ve sa­hi­bi Ali Ba­koğ­lu ve de ga­ze­te yazar ve mu­ha­bir­le­ri Bay­ram Ali Ka­val­cı, İsmet Kö­soğ­lu ve Selim De­ni­zalp ile ga­ze­te­nin ofi­sin­de gö­rü­şül­dü.
Ye­rin­de öğ­ren­me ge­zi­si­nin D. Ka­ra­de­niz ça­lış­ma­sı, İl ve İlçe­le­rin­de­ki ge­zi­ye, Kadir Has Üni­ver­si­te­si Rek­tör Yar­dım­cı­sı Nihat Ber­ker’le bir­lik­te çok sa­yı­da Üni­ver­si­te­nin Aka­de­mis­yen­le­ri, Öğ­re­tim Gö­rev­li­le­ri ve diğer il­gi­li­ler şu isim­ler­den oluş­tu, Prof. Dr. Bedia Ber­ker, Doç. Dr. Bengü Uysal, Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Tur­gay Ba­yın­dır, Nur Ba­şü­rün, Ni­ha­yet Du­ru­ka­noğ­lu, Cihan Dur­mu­şoğ­lu, Sonat Ça­vu­şoğ­lu, Ayşe Altay, Can Soy­sal, Fatih Sel­çuk, Mus­ta­fa Anğı, Sema Ka­ra­as­lan, Asil Şenol eşlik et­ti­ler.

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °