Tarih: 16.01.2024 09:37

HUGO BOSS Tekstil Sanayi'nden Eğitime Destek Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 HUGO BOSS Ça­lı­şan­la­rı Eği­tim ve Yar­dım­laş­ma Der­ne­ği 15. yı­lın­da öğ­ren­ci­le­ri des­tek­le­me­yi sür­dü­rü­yor. 2023-2024 eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da 137 öğ­ren­ci­ye burs sağ­la­yan der­ne­ğin top­lam bur­si­yer sa­yı­sı 2024 yı­lın­da 1518’e ula­şır­ken, ve­ri­len top­lam burs mik­ta­rı ise 5 mil­yon TL’ye yak­laş­tı. Maddi im­kan­sız­lık­lar ne­de­niy­le po­tan­si­ye­li­ne ula­şa­ma­ma teh­li­ke­siy­le karşı kar­şı­ya kalan ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­le­ri daha iyi bir ge­le­ce­ğe ha­zır­la­ya­bil­mek için 15 yıl­dır fa­ali­yet­te olan “HUGO BOSS Ça­lı­şan­la­rı Eği­tim ve Yar­dım­laş­ma Der­ne­ği” (HBED), 2023-2024 eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da 137 öğ­ren­ci­ye burs im­kâ­nı sağ­lı­yor.
HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi ça­lı­şan­la­rı ta­ra­fın­dan eği­ti­me des­tek ver­mek ama­cıy­la ku­ru­lan der­ne­ğin bur­si­yer sa­yı­sı 2024 yı­lın­da 1518’e ula­şır­ken, ve­ri­len top­lam burs mik­ta­rı ise 5 mil­yon TL’ye yak­laş­tı.
HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi ça­lı­şan­la­rı­nın ve HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi’nin ku­rum­sal ba­ğış­la­rıy­la fi­nan­se edi­len HBED hak­kın­da ko­nu­şan HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi Genel Mü­dü­rü Arif Kaya “HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi, böl­ge­nin en büyük ya­tı­rım­cı­la­rın­dan biri ola­rak top­lu­mun ge­li­şi­mi­ne kat­kı­da bu­lun­ma­yı ve öğ­ren­ci­le­rin cin­si­yet ay­rı­mı gö­zet­mek­si­zin eği­tim ola­nak­la­rı­na eri­şim­le­ri­ni ko­lay­laş­tı­ra­rak, ger­çek po­tan­si­yel­le­ri­ni keş­fet­me­le­ri­ne des­tek ver­me­yi amaç­lı­yor.
Bu doğ­rul­tu­da 2008 yı­lın­da HUGO BOSS Teks­til Sa­na­yi ça­lı­şan­la­rı ta­ra­fın­dan ku­ru­lan ve ku­rum­sal va­tan­daş­lık yak­la­şı­mı­mı­zın bir yan­sı­ma­sı olan HUGO BOSS Ça­lı­şan­la­rı Eği­tim ve Yar­dım­laş­ma Der­ne­ği, maddi des­te­ğe ih­ti­ya­cı olan genç­le­re eği­tim­de fır­sat eşit­li­ği sağ­la­ma­yı amaç­lı­yor.
Burs kap­sa­mın­da, öğ­ren­ci­le­re maddi yar­dı­mın yanı sıra reh­ber­lik ve da­nış­man­lık des­te­ği de ve­ri­le­rek, ka­ri­yer plan­la­ma­la­rın­da da yar­dım­cı olu­nu­yor.
Eği­tim ala­nın­da­ki top­lum­sal des­te­ği­mi­zi önü­müz­de­ki yıl­lar­da da sür­dür­me­yi he­def­li­yo­ruz” dedi.
HUGO BOSS Ça­lı­şan­la­rı Eği­tim ve Yar­dım­laş­ma Der­ne­ği yıl­lık or­ta­la­ma 120 öğ­ren­ci­ye burs sağ­lı­yor.
2023-2024 eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da dep­rem böl­ge­sin­den öğ­ren­ci­le­re de burs des­te­ği sunan HBED'in bur­si­yer­le­ri­nin ya­rı­sın­dan faz­la­sı üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­rin­den olu­şur­ken, yine bu yılki bur­si­yer­le­rin %70’e ya­kı­nı­nı kız öğ­ren­ci­ler oluş­tu­ru­yor.
    Ha­ber-Fo­to: Naim Kutlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —