Hurdalarla Araç Yapıp Yarıştılar

Geri dö­nü­şü­me dik­kat çek­mek için hur­da­lar­dan elde et­tik­le­ri par­ça­la­rın­dan yap­tık­la­rı, mo­tor­suz 4 te­ker­lek­li araç­lar­la şeh­rin cad­de­le­rin­de ya­rı­şıp gö­nül­le­rin­ce eğ­len­di­ler.

Spor Haberleri 1.06.2022 15:46:00 0
Hurdalarla Araç Yapıp Yarıştılar

    Kom­şu­muz Art­vin’de geri dö­nü­şü­me dik­kat çek­mek için hurda par­ça­lar­dan elde edi­lip ya­pı­lan, mo­tor­suz 4 te­ker­lek­li araç­lar­la şeh­rin cad­de­le­rin­de ya­rı­şıp do­ya­sı­ya eğ­len­di­ler.
    Art­vin Off-Ro­ad Ku­lü­bü, Art­vin Va­li­li­ği ve Kül­tür Tu­rizm İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Gra­vity Ra­icer (Yer Çe­ki­mi Ya­rış­çı­sı) isim­li yarış or­ga­ni­zas­yo­nu ya­pıl­dı.
    Art­vin Off-Ro­ad Spor Ku­lü­bü ta­ra­fın­dan geri dö­nü­şü­me dik­kat çek­mek için dü­zen­le­nen yer çekim ya­rış­la­rı, renk­li gö­rün­tü­le­re de sahne oldu. Ta­sa­rı­mı ta­ma­men ya­rış­ma­cı­la­ra ait hurda ve atıl mal­ze­me­ler­den elde edi­lip ya­pı­lan mo­tor­suz, firen sis­te­mi olan dört te­ker­lek­li araç­lar; tra­fi­ğe ka­pa­tı­lan şeh­rin cad­de­le­rin de kı­ya­sı­ya ya­rı­şıp eğ­len­di­ler. Tra­fik ve sağ­lık ekip­le­ri eş­li­ğin­de has­ta­ne kav­şa­ğın­da start alan 5 araç, Va­li­li­ğin önüne kadar 900 met­re­lik me­sa­fe­de ya­rış­ma­cı­lar yer çe­ki­mi­ne adeta mey­dan okudu.
    Art­vin Off-Ro­ad Spor Ku­lü­bü Baş­ka­nı Tolga Şatır, Art­vin’de ilk defa Gra­vity Racer (Yer Çe­ki­mi Ya­rış­çı­sı) diye bir yarış dü­zen­le­dik­le­ri­ni be­lirt­ti.
    Şatır, “Fark­lı ta­sa­rım araç­lar­la il­ginç bir yarış. Ama­cı­mız geri dö­nü­şü­me des­tek ver­mek. Kul­la­nıl­ma­yan las­tik par­ça­la­rıy­la, te­ne­ke par­ça­la­rıy­la araç­lar ta­sar­lan­dı. Ah­şap­tan ya­pı­lan ve ken­di­ni cipe ben­ze­ten araç­lar var, uçağa ben­ze­yen araç­lar var.
    Hepsi ken­di­ne özgü, bi­rey­sel dü­şün­ce­ler­le ta­sar­la­nan araç­lar. Araç­la­rın dört te­ker­lek­li ol­ma­sı şartı var. Kask ve diz­lik­le­ri zo­run­lu tut­tuk. Mo­tor­suz ve firen sis­te­mi ola­cak. Şart­la­rı­nız bun­lar. Yarış, Has­ta­ne Kav­şa­ğı’ndan, Va­li­lik önüne olan par­kur­da ya­pı­la­cak. Yarış es­na­sın­da yol tra­fi­ğe ka­pa­tıl­dı. Şeh­rin için­de de­ği­şik bir at­mos­fer plan­la­dık" şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Ya­rış­lar­da bitiş nok­ta­sı­nı ta­mam­la­yan sü­rü­cü­le­re ödül­ler ve­ril­di.
      

  Haber Mer­ke­zi


Anahtar Kelimeler: Hurdalarla Yapıp Yarıştılar
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °