İDAK EKİBİ KURUCU KAYMAKAM KAZAR'I ZİYARET ETTİ

İDAK EKİBİ KURUCU KAYMAKAM KAZAR

İkiz­de­re Arama Kur­tar­ma ekibi (İDAK)dep­rem dö­nü­şü Ku­ru­cu Kay­ma­ka­mı zi­ya­ret et­ti­ler.

 2017 yı­lın­da İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Halil İbra­him Kazar ta­ra­fın­dan gö­nül­lü­lük esa­sı­na da­ya­lı ku­ru­lan böl­ge­de­ki en önem­li arama kur­tar­ma ekip­le­rin­den İkiz­de­re Arama Kur­tar­ma ekibi (İDAK)dep­rem dö­nü­şü Ku­ru­cu Kay­ma­ka­mı zi­ya­ret et­ti­ler.
 6 Şu­bat­ta mey­da­na gelen Maraş ve 10 ili kap­sa­yan büyük dep­rem­de arama kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı­na Va­li­li­ğin or­ga­ni­ze­siy­le ka­tı­lan İDAK gö­re­vi­ni ta­mam­la­ya­rak Rize’ye doğru yola çıktı.
İDAK, ekip şefi İrfan Katar baş­kan­lı­ğın­da 2017 de ilk kez ku­rul­ma­sın­da çok büyük des­tek ve öncü olan o za­man­ki İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Halil İbra­him Kazar’ı Yoz­gat-Sor­gun Kay­ma­kam­lı­ğın­da ma­ka­mın­da zi­ya­ret et­ti­ler.
Ya­pı­lan zi­ya­ret­ten çok mem­nun ol­du­ğu­nu söy­le­yen Kay­ma­kam Kazar’’ zor şart­lar al­tın­da kur­du­ğu­muz arama kur­tar­ma eki­bi­mi­zin Dep­rem böl­ge­sin­de enkaz kal­dır­ma­da arama kur­tar­ma­da yar­dım­cı ol­du­ğu­nu öğ­ren­mek­ten mem­nun oldum.
İDAK önce insan kur­tar­mak için ku­rul­du.
Çok önemi bir görev yap­tı­lar.
Bütün ekibi ve bu­gün­kü İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı­nı kut­lu­yo­rum’’ dedi. İDAK ekip şefi İrfan Katar ‘’Arama kur­tar­ma eki­bi­mi­zin ku­ru­cu­su Kay­ma­ka­mı­mı­zı unut­mak müm­kün değil.
Bize çok emek verdi.
Emek ve­re­ni biz unu­ta­ma­yız.
Unut­ma­dı­ğı­mız için bugün Yoz­gat Sor­gun il­çe­sin­de ma­ka­mın­da zi­ya­ret ede­rek soh­bet ettik’’ dedi.


       Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU