İDAK EKİBİNE VALİ PLAKET VERDİ

Rize’nin en önem­li arama kur­tar­ma ekibi (İDAK) en son 6 Şubat Dep­re­min­de önem­li ça­lış­ma­lar­da bu­lun­du.

Güncel Haberler 8.03.2023 10:38:00 0
İDAK EKİBİNE VALİ PLAKET VERDİ

 Rize’de yap­tı­ğı ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­lar­la dik­kat çeken İkiz­de­re Arama Kur­tar­ma ekibi (İDAK) dep­rem­de yap­tı­ğı ba­şa­rı­lı ça­lış­ma son­ra­sı Vali Kemal Çeber ta­ra­fın­dan pla­ket­le ödül­len­di­ril­di.
2017 yı­lın­da dö­ne­min İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Halil İbra­him Kazar ta­ra­fın­dan büyük öz­ve­ri ve ça­lış­may­la ku­ru­lan İkiz­de­re Arama Kur­tar­ma ekibi Rize’deki bir­çok doğal afet­te en çok ara­nı­lan kur­tar­ma ekip­le­ri­nin ba­şın­da ge­li­yor. 6 Şu­bat­ta yur­du­muz­da ya­şa­nan Asrın fe­la­ke­tin­de dep­rem böl­ge­le­rin­de arama kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı­na ka­tı­lan İDAK Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram ile bir­lik­te Vali Kemal Çeber ta­ra­fın­dan kabul edil­di.
Kur­tar­ma eki­bin­de yer alan­lar­dan Ser­kan Yıl­maz, Şenol Kuy,Ali Havuz ve İrfan Katar’a Vali Çeber ta­ra­fın­dan pla­ket ve­ril­di.
Vali Kemal Çeber’’ Rize ola­rak tüm gü­cü­müz­le dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın ya­nın­da ol­ma­yı bir borç bil­dik. Ve­fa­kâr Ri­ze­li hem­şe­ri­le­rim gen­ciy­le yaş­lı­sıy­la elin­den gelen bütün gay­re­ti or­ta­ya koy­muş­tur. Acı ya­şa­dı­ğı­mız dep­rem­de İDAK eki­bi­miz ba­şa­rı­lı bir ça­lış­ma­da bu­lun­du. Te­şek­kür ve teb­rik edi­yo­rum’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: EKİBİNE PLAKET VERDİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °