İKİZDERE, ÇAYELİ VE MADENLİ BELEDİYELERİNİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ 31. ÇAĞRANKAYA YAYLA ŞENLİĞİ TAHMİNİ 3 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE YAPILDI

Rize’de ya­pı­lan önem­li yayla şen­lik­le­rin­den İkiz­de­re Çağ­ran­ka­ya Yay­la­sın­da ya­pı­lan 31. kez ya­pı­lan şen­li­ğe 3 bin kişi ka­tı­la­rak do­ya­sı­ya eğ­len­di.

Yerel Haberler 2.09.2023 09:39:00 0
İKİZDERE, ÇAYELİ VE MADENLİ BELEDİYELERİNİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ 31. ÇAĞRANKAYA YAYLA ŞENLİĞİ TAHMİNİ 3 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE YAPILDI

 Şen­lik­te açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz’’ 31. Çağ­ran­ka­ya yayla şen­li­ği iki gün­dür coş­kuy­la devam edi­yor. Ça­ye­li, Ma­den­li ve İkiz­de­re Be­le­di­ye­le­ri­nin or­tak­la­şa dü­zen­le­di­ği bir­lik, be­ra­ber­lik ve kar­deş­li­ğin pe­kiş­ti­ği or­ga­ni­zas­yo­na bi­rin­ci gün yak­la­şık bin, ikin­ci gün 3 bin kişi ka­tıl­dı.
 Güzel bir ha­va­da ger­çek­le­şen yayla şen­li­ği ka­tı­lan­la­rın güzel bir gün ge­çir­me­si­ne ve­si­le oldu. Sah­ne­de bizum uşak­lar eğ­len­di, sa­ha­da yay­la­cı­lar eğ­len­di. Des­tek veren, ka­tı­lan her­ke­se en çok da or­ga­ni­zas­yo­nun ba­şın­da olan İkiz­de­re be­le­di­ye mec­lis üyem sev­gi­li kar­de­şim İsmet Sö­zü­er ve İkiz­de­re be­le­di­ye per­so­ne­li­me te­şek­kür ede­rim’’ dedi.
 Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi’de şen­lik­te söz ala­rak’’ bu şen­lik­ler mil­let­çe kay­naş­ma­mı­za, ya­ra­la­rı ve se­vin­ci pay­laş­ma­mı­za ve­si­le olur. Mil­let­çe ortak bir­lik için­de mutlu bir şe­kil­de ya­şa­mak­tan daha güzel bir şey ola­maz. Biz­ler­de Ça­ye­li ve Ma­den­li Be­le­di­ye­le­ri ola­rak İkiz­de­re ile aynı yay­la­yı pay­la­şı­yo­ruz. Şen­li­ği­miz­de acı­mız­da mut­lu­lu­ğu­muz­da bir olsun. Yay­la­la­rı­mız de­de­ler­den in­ti­kal eden kadim yer­ler­dir. Yay­la­cı­lı­ğı ve bu­ra­da olu­şa­cak hay­van­cı­lı­ğı ge­liş­tir­mek lazım. Üret­mek lazım ’’dedi. Şen­li­ğe ka­tı­lan İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram’da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da’’ yay­la­lar yaz­lık yer­ler­dir. Hay­van­cı­lı­ğın ge­liş­me­sin­den in­sa­nı­mı­zın mutlu ol­ma­sın­dan ya­na­yız. Bugün 31. kez ya­pı­lan Çağ­ran­ka­ya yayla şen­li­ği için emeği geçen her­ke­se te­şek­kür ede­rim’’ dedi.
İkiz­de­re, Ça­ye­li ve Ma­den­li Be­le­di­ye­le­ri­nin or­tak­la­şa dü­zen­le­di­ği şen­lik­te yerel sa­nat­çı ola­rak Ahmet Ekşi. İsmail Cey­lan. Gök­han can Boş­nak oğlu, Hamza Çepni, Mu­zaf­fer Ham­za­oğ­lu, Meh­met Güney, Nazır Balcı, Zafer Ham­za­oğ­lu, Yunus Emre Sö­zü­er sahne ala­rak şarkı ve tür­kü­ler söy­ler­ken şen­li­ğe ka­tı­lan­lar sa­at­ler­ce horon oy­na­dı.
Şen­li­ğe Kay­ma­kam Mus­ta­fa Salih Bay­ram, İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, Rize İl Orman Mü­dü­rü Abdi Ekşi, MHP İlçe Baş­ka­nı Ab­dur­rez­zak Uzun, CHP İlçe Baş­ka­nı İbra­him Ta­vuk­çu ve 3 bine yakın va­tan­daş ka­tıl­dı.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °