İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI

İyi­de­re Lo­jis­tik dol­gu­su için İsken­ci­de­re­de açı­lan T aş Ocağı dur­du­rul­sun diye Yay­la­da imza kam­pan­ya­sı baş­la­tıl­dı.

Yerel Haberler 1.09.2022 12:18:00 0
İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI

    İkiz­de­re İsken­ci­de­re’de açı­lan Taş Ocağı dur­du­rul­sun diye Çağ­ran­ka­ya Büyük yay­la­da imza kam­pan­ya­sı baş­la­tıl­dı.
    22.Çağ­ran­ka­ya Yayla şen­li­ği­nin ya­pıl­dı­ğı alan­da İÇDER -İkiz­de­re Çevre Der­ne­ği ta­ra­fın­dan baş­la­tı­lan imza kam­pan­ya­sı­na yoğun ka­tı­lım ol­du­ğu göz­len­di. İyi­de­re Lo­jis­tik Liman dol­gu­su için açı­lan ve 2021 yılı Nisan ayın­dan bu yana taş alı­na­rak bitki ve orman ör­tü­sü­nün yok edil­di­ği İsken­ci­de­re Va­di­sin­de yargı ta­ra­fın­dan do­ğa­ya za­ra­rı yoktu ka­ra­rı ve­ril­miş­ti. İÇDER İkiz­de­re Çevre Der­ne­ği ta­ra­fın­dan Taş Ocağı dur­du­rul­sun imza kam­pan­ya­sı ilgi gördü. 22.Çağ­ran­ka­ya Yayla Şen­li­ği için yoğun ka­tı­lı­mın ol­du­ğu yay­la­da baş­la­tı­lan imza kam­pan­ya­sı­nın üç gün devam ede­ce­ği açık­lan­dı. İmza atan va­tan­daş­lar’’ İkiz­de­re'nin ger­çek sa­hip­le­ri do­ğa­sı­na sahip çı­kan­lar­dır. Çünkü İkiz­de­re varsa do­ğa­sıy­la var­dır. Nokta kadar des­tek veren her­ke­se son­suz te­şek­kür­ler İkiz­de­re sa­hip­siz de­ğil­dir’’ de­di­ler.
Yargı yü­rüt­me­yi dur­dur­ma ka­ra­rı­nı ret etti
    İkiz­de­re il­çe­sin­de tep­ki­le­re rağ­men taş alın­ma­ya devam edi­len taş oca­ğı­na karşı yöre hal­kı­nın aç­tı­ğı yü­rüt­me­yi dur­dur­ma da­va­sın­da mah­ke­me ge­rek­çe­li ka­ra­rı­nı geçen hafta açık­la­mış­tı. Ret ka­ra­rı veren mah­ke­me “Söz ko­nu­su pro­je­le­rin ta­ma­mıy­la, çev­re­ye za­rar­sız ol­ma­sı­nı bek­le­me­nin ha­ya­tın ger­çek­le­ri­ne de uygun düş­me­ye­ce­ği, fa­ali­yet sü­re­si bo­yun­ca gerek insan ve ge­rek­se de bitki/hay­van yö­nün­den bir­ta­kım olum­suz­luk­la­rın ya­şa­na­bi­le­ce­ği...” gö­rü­şü­nü pay­laş­tı.
    İşken­ce­de­re Va­di­si'nin liman pro­je­si­ne taş sağ­la­mak için tah­rip edil­me­si­ne karşı di­re­nen yöre hal­kı­nın aç­tı­ğı yü­rüt­me­yi dur­dur­ma da­va­sı 3 Ağus­tos'ta Rize Bölge İdare Mah­ke­me­si’nde gö­rül­müş­tü. Rize İdare Mah­ke­me­si’nde ocağa karşı iti­raz­la­rı­nı be­lir­ten da­va­cı köy­lü­ler ve avu­kat­la­rı, taş oca­ğı­nın son ha­li­nin fo­toğ­raf­la­rı­nı mah­ke­me he­ye­ti­ne sun­muş­tu.
    Da­va­lı ve da­va­cı­la­rı din­le­yen mah­ke­me he­ye­ti ise ka­ra­rı­nı 15 sonra açık­la­mak üzere du­ruş­ma­ya son ver­miş­ti. 15 gün sonra açık­la­nan ge­rek­çe­li ka­rar­da mah­ke­me yü­rüt­me­yi dur­dur­ma ta­le­bi­ni red­det­ti.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °